Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325770
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Ponieważ jest to ostatnia część i ginie wielu dobrych ludzi, ten film nie powinien posiadać śmiesznych scenek i żartów między bohaterami. Chciałbym doczekać się naprawdę mrocznej, wciągajacej fabuły i lepszych efektów specjalnych...(Wiemy przecież, że w Księciu Połkrwi nie było ich za wiele)
A wy ??? Czego oczekujecie w 7 części ??? ;))

ocenił(a) film na 10
grduczek

Bitwy o Hogwart, ale pewnie Yates przeniesie walkę do Nory albo na
Grimmauld Place. A jeśli chodzi o epilog to zamiast 19 lat później będzie
na przykład 18 lat później... w końcu film nie może być taki sam jak
książka.

ocenił(a) film na 7
Lord_Voldemort

ja chcę tylko żeby było wierne odwzorowanie książki bo przecież to nie jest najdłuższa część a dzielą to na dwie części.

ocenił(a) film na 1
grduczek

nie chce zadnej mrocznej, wciagajacej fabuly, zadnych lepszych efektow.
chce magii. chce harrego pottera jakiego znam z ksiazki.

andrew_20

Słowo pragnę dobrze tutaj pasuje bo pragnąć to ja mogę, a i tak tego nie dostanę. Daj Boże więcej fabuły z książki mniej żałosnej inwecji reżysera a może jakoś to ujdzie obrane w muzykę świetnego Johna Williamsa.

ultimate

Może niech siódemkę wyreżyseruje Quentin Tarantino, bo ginie tak dużo osób :D Mielibyśmy Harrego, w którym czar Avadakadabra rozrywałby na 10 części

patryj4

"Może niech siódemkę wyreżyseruje Quentin Tarantino, bo ginie tak dużo osób :D Mielibyśmy Harrego, w którym czar Avadakadabra rozrywałby na 10 części"

haha DOBRE xD

A ja tam nic ie pragnę, wierzę, że Yates zrobi dobry film (tak jak to zrobił z Księciem Półkrwi)

ocenił(a) film na 4
fred1221

AVADA KEDAVRA, a nie "Abrakadabra"...:)
----------------------------------

ocenił(a) film na 9
Lord_Satham

Wszyscy wiemy że nie da się tak wiernie odwzorować książki. Pragnę tylko aby w filmie nie było zmyślonych scen takich jak np. Atak na Norę w księciu...

ocenił(a) film na 10
grduczek

Tak. 7 część powinna być bardziej dojrzała. Zarówno pod względem fabuły, jak i "wykończenia".