Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325782
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

czy Bellatrix leciała na Snape'a? (scena poprzedzająca scenę składania "wieczystej przysięgi")

ocenił(a) film na 8
LadyDasmader

W książce na pewno nie, w filmie dziwnie zostało to zrobione ale myślę, że taki miała styl i tym chciała go podpuścić do złożenia tej przysięgi...

LadyDasmader

W filmie rzeczywiście dziwnie to przedstawili, ale Bellatrix kocha raczej Czarnego Pana :)

ocenił(a) film na 9
Wampiratka

ona przecież ma męża

no_bo_co

I co z tego?

ocenił(a) film na 5
Wampiratka

Zdecydowanie Ci się wydaje :)

ocenił(a) film na 9
Gred_and_Forge

ona się uważa za ulubienicą Czarnego Pana, a Snape'a nie lubi

Gred_and_Forge

Mi się wydaje? O ile pamiętam, w którymś z wywiadów na temat swoich postaci Rowlling powiedziała, że Rudolfusa Bellatrix nigdy nie kochała. A niektóre fragmenty z książek też mogą utwierdzać w takim przekonaniu, zB:
"- Mój panie... Mój panie...
Był to głos Bellatriks, przemawiającej tonem jak do kochanka. (...)
- Mój panie...
- Dość tego - rozległ się głos Voldemorta.
Więcej kroków, jakby kilkunastu ludzi cofało się z tego samego punktu. Chcąc zobaczyć, co i dlaczego się dzieje, Harry odrobinę uchylił powieki.
Voldemort zdawał się właśnie podnosić na nogi. Niektórzy śmierciożercy odstępowali od niego i wracali do reszty tłumu na polance. Bellatrix jako jedyna została, klęcząc obok Voldemorta. (...)
- Mój panie, pozwól mi...
- Nie potrzebuję asysty - uciął zimno Voldemort i choć Harry nie widział tego, wyobraził sobie Bellatrix wyciągającą pomocną dłoń"

Ale to oczywiście moje osobiste odczucia i dla każdego Bellatrix może kochać/ lubić kogo innego ;)

ocenił(a) film na 5
Wampiratka

Mam pytanie do osób, które idą na seans "Harry Potter i Książę Półkrwi" do kina KIJÓW w Krakowie dzisiaj na 18:00. W związku z tym, że za wymianę 300 punktów profit można było otrzymać dwa darmowe bilety na seans mam prośbę. Czy ktoś nie odsprzedałby mi chociaż jednego z tych biletów. Zainteresowanych proszę o zgłoszenie się pod numer gadu-gadu 10923016. Nawet jeśli jestem na niedostępnym to można napisać. POTRZEBUJĘ JEDNEGO BILETU NA TEN SEANS.

ocenił(a) film na 8
saruman22

Cóż.Była jeszcze scena pod koniec filmy HPiKP.Gdy Snape po zabójstwie Dumbledora powiedział do Bellatrix, żeby zostawiła Harry'ego Czarnemu Panu,a ona mu pusciła zalotnie oczko i lekko sie oblizała :D
good scena, aczkolwiek wątpie, żeby na niego leciała.

ocenił(a) film na 5
Wampiratka

To było do autora tematu. A to, że Bellatrix koxhała tak na prawdę Voldemorta to wiem (sama Rowling w wywiadzie to potwierdziła:))

LadyDasmader

Zgadzam się z tym co tu już zostało powiedziane, a raczej napisane :P

Bella raczej leciała tylko na Voldemorta, a to jej 'podejrzane' zachowanie w stosunku do Snape'a raczej wynika z jej szaleństwa. W końcu miała trochę nierówno pod sufitem, więc takie oblizywanie się itp to raczej przejaw braku piątej klepki heh:) Takie jest moje zdanie. Równie dobrze jak do Snape'a mogła 'podwalać się' do Malfoy'a, na wieży astronomicznej, kiedy chwaląc go, bodajże go cmoknęła. :P

_Klaus_

a to był tylko taki ciumek od cioci xD
---------------------------------