Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325770
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Dubbing

ocenił(a) film na 6

Chciałam iść na to do kina, niestety w całej Polsce oprócz Mokotowa ten film jest z dubbingiem. Nie jestem idiotką, od dobrych dwudziestu kilku lat umiem czytać i bardzo dobrze znam angielski, wiec nie mam zamiaru wysłuchiwać fatalnego polskiego dubbingu. Efekt jest taki, że zamiast zapłacić kilkanaście złotych i wesprzeć rodzimą kinematografię, ściągnę sobie nielegalną kopię z netu i obejrzę jak człowiek. Gratulacje dla tych, którzy mi za chwilę będą marudzić o szkodliwości piractwa.

ocenił(a) film na 4
Agi_i_Mis

wesprzeć rodzimą kinematografię - raczej zagraniczną.
A tak poza tym, to ang i pol to dwa różne filmy.

Lord_Satham

Też chciałam iść na napisy, ale się spóźniłam, bo w Krakowie już chyba nie grają. Nie pozostaje mi nic, jak tylko zrobić to, co Ty...

Vickynella

hey hey przyjedźcie do Kinoplex'u w Bielsko-Białej^^

jeszcze są napisy xdd

ocenił(a) film na 3
Gabriielle

we Wrocku są w większości z napisani najczęściej wieczorem a w dzień dubbing

ocenił(a) film na 8
joanne1428

W Łodzi jest z napisami.
W Silver Screen.

ocenił(a) film na 6
joanne1428

No i to jest rozwiązanie - wiadomo, że dzieci raczej nie pójdą na seans o 21.30... U nas niestety było tak tylko w pierwszym tygodniu, i był to tylko jeden seans w jednym kinie. Zagapiłam się i do widzenia... :-/

ocenił(a) film na 5
Gabriielle

co ty mówisz, właśnie sprawdziłam na stroce, jest tylko dubbing, a tak chcialam pójść na bez dubbingu!

ocenił(a) film na 8
Agi_i_Mis

Byłam na premierze HP z dubbingiem i było jak dla mnie ok, ale zależało mi by zobaczyć wersje oryginalną:) na szczęście w Tychach nadal grają z napisami

głos Alana Rickmana, Helen B. Carter i pozostałych o niebo lepiej brzmią bez dubbingu :P

i niektóre tekst są również śmieszniejsze =)

ocenił(a) film na 7
adrastea_87

W Heliosach też dosyć długo grali napisy, nie wiem jak teraz.