Harry Potter i więzień Azkabanu

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2004
7,7 427 tys. ocen
7,7 10 1 426555
7,6 54 krytyków
Harry Potter i więzień Azkabanu
powrót do forum filmu Harry Potter i więzień Azkabanu

Dla mnie też najgorsza :P

użytkownik usunięty

Nawet fajna, ale biorąc pod uwagę inne części ta jest dla mnie najgorsza ;//

ocenił(a) film na 4

Kiedy pierwszy raz to obejrzałam (byłam wtedy chyba w 3 klasie i nie czytałam jeszcze książki) to film wydawał mi się najlepszy, super, ekstra i wogóle, wogóle bez wad. Po przeczytaniu książki doznałam innego wrażenia. Nie ma tam wyjaśnionych wielu ważnych momentów, które pojawiają się w książce, a moim zdaniem są ważne dla fabuły (nawet do dzisiaj po oglądaniu filmu z nie-czytającymi-hp kumpelami pada pytanie: "A czemu to właściwie jego patronus miał kształt jelenia?!"), nie było rozwiniętego wątku Huncwotów i wogóle dużo zostało pominięte. Takie jest moje wrażenie.

użytkownik usunięty

A mogłabyś swoją opinię jakoś uzasadnić?

ocenił(a) film na 9

Dla mnie ów film, obok "Zakonu Feniksa", jest najlepszym. Może nieco odchdzi od treści książki, ale tak musiało być..Alfonso Cuaron stworzył rewelacyjny klimat. Tajemniczy, mroczny, a zarazem magiczny..Piękna scenografia, kolorystyka. Od strony wizualnej cudo. Bardzo dobre efekty specjalne. Akcja filmu wartka, film trzyma w napięciu. Dobra gra aktorska, a w przypadku starszych aktorów rewelacyjna. Film ten uwodzi widza do świata Harry'ego Potter'a, śmieszy, bawi, przeraża..Dla każdego widza znajdzie się coś ciekawego. U mnie film ma 8,5/10...:)

pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Mr_MarQx

A dla mnie ten film jest najlepszym z tych, które wyszły.Alfonso Cuaron stworzył klimat nie do powtórzenia.Widać, że ten reżyser lubi filmy tego gatunku.Ale najmocniejszą stroną tego filmu jest muzyka skomponowana przez Johna Williamsa.Cudo!Doskonale oddaje klimat i akcje tego filmu.Chodzi mi tu o utwór A window to the past.I ta scena lotu na Hardodziobie.Świetna muzyka, zdjęcia.Efekty specjalne również w tym filmie to klasa światowa.Film jest bardzo różny od 1 i 2 części przez bardziej mroczne, zimne zdjęcia.Ale wyszło mu to na dobre.Gra aktorów, weteranów jak zawsze świetna, a i młodzi aktorzy się poprawili.Szczególnie Radcllif.Irytował mnie w 1 i 2, a tu proszę, całkiem, całkiem.Rupert i Emma graja jednak lepiej od Daniela.Szczegolnie Emma, ktora wedlug mnie gra najlepiej z calej trojki juz od 1 czesci.Wedlug mnie film wart obejrzenia.
Sorry za bledy w koncowce ale klawiatura mi sie sciela

ocenił(a) film na 9
Mr_MarQx

własnie, zapomniałem wspomnieć o muzyce..zdecydowanie najlepszy soundtrack. John Williams spisał się na medal..wyczuł klimat filmu, i świetnie przełozył go na muzykę..Wczoraj oglądalem "Zakon Feniksa" i szczerze, za pierwszym razem bardziej mi się podobał..Teraz mogę śmiało stwierdzić, że "Więzień Azkabanu" to najlepsza dotychczasowa część!!!!!!!:D

pozdro;)

ocenił(a) film na 10

A mnie się właśnie podoba najbardziej.
Uwielbiam 3 część i z filmów i z książek. :}
Moja ukochana.
Poza tym, lubię też 5.
Huncwoci. :)

Claudes

Harry Potter i Więzień Azkabanu jest spoko!
To dla mnie najlepsza czesc razem z Czarą Ognia i Zakonem Feniksa :)

użytkownik usunięty

Film nie był zły.Dosyć przyjemnie mi się go oglądało, a oglądałam już 3 razy i aż tak bardzo się nie wynudziłam. Niestety przyzwyczaiłam się do bajkowej scenerii 1 i 2 części. Hogwart położony na równinie bardziej mi odpowiadał niż ten w górach. Dla mnie ten film był za bardzo mroczny. Moim zdaniem nie powinni zmieniać reżysera w trakie kręcenia wszystkich 7 części. Bo to trochę dziwne żeby najpierw chatka Hagrida była na płaskim, trawiastym terenie, a później nagle jakimś cudem znalazła w kamienistej dolinie. Oceniam na 7/10 ;)