Nawet fajna, ale biorąc pod uwagę inne części ta jest dla mnie najgorsza ;//
Kiedy pierwszy raz to obejrzałam (byłam wtedy chyba w 3 klasie i nie czytałam jeszcze książki) to film wydawał mi się najlepszy, super, ekstra i wogóle, wogóle bez wad. Po przeczytaniu książki doznałam innego wrażenia. Nie ma tam wyjaśnionych wielu ważnych momentów, które pojawiają się w książce, a moim zdaniem są ważne dla fabuły (nawet do dzisiaj po oglądaniu filmu z nie-czytającymi-hp kumpelami pada pytanie: "A czemu to właściwie jego patronus miał kształt jelenia?!"), nie było rozwiniętego wątku Huncwotów i wogóle dużo zostało pominięte. Takie jest moje wrażenie.
Dla mnie ów film, obok "Zakonu Feniksa", jest najlepszym. Może nieco odchdzi od treści książki, ale tak musiało być..Alfonso Cuaron stworzył rewelacyjny klimat. Tajemniczy, mroczny, a zarazem magiczny..Piękna scenografia, kolorystyka. Od strony wizualnej cudo. Bardzo dobre efekty specjalne. Akcja filmu wartka, film trzyma w napięciu. Dobra gra aktorska, a w przypadku starszych aktorów rewelacyjna. Film ten uwodzi widza do świata Harry'ego Potter'a, śmieszy, bawi, przeraża..Dla każdego widza znajdzie się coś ciekawego. U mnie film ma 8,5/10...:)
pozdrawiam
A dla mnie ten film jest najlepszym z tych, które wyszły.Alfonso Cuaron stworzył klimat nie do powtórzenia.Widać, że ten reżyser lubi filmy tego gatunku.Ale najmocniejszą stroną tego filmu jest muzyka skomponowana przez Johna Williamsa.Cudo!Doskonale oddaje klimat i akcje tego filmu.Chodzi mi tu o utwór A window to the past.I ta scena lotu na Hardodziobie.Świetna muzyka, zdjęcia.Efekty specjalne również w tym filmie to klasa światowa.Film jest bardzo różny od 1 i 2 części przez bardziej mroczne, zimne zdjęcia.Ale wyszło mu to na dobre.Gra aktorów, weteranów jak zawsze świetna, a i młodzi aktorzy się poprawili.Szczególnie Radcllif.Irytował mnie w 1 i 2, a tu proszę, całkiem, całkiem.Rupert i Emma graja jednak lepiej od Daniela.Szczegolnie Emma, ktora wedlug mnie gra najlepiej z calej trojki juz od 1 czesci.Wedlug mnie film wart obejrzenia.
Sorry za bledy w koncowce ale klawiatura mi sie sciela
własnie, zapomniałem wspomnieć o muzyce..zdecydowanie najlepszy soundtrack. John Williams spisał się na medal..wyczuł klimat filmu, i świetnie przełozył go na muzykę..Wczoraj oglądalem "Zakon Feniksa" i szczerze, za pierwszym razem bardziej mi się podobał..Teraz mogę śmiało stwierdzić, że "Więzień Azkabanu" to najlepsza dotychczasowa część!!!!!!!:D
pozdro;)
A mnie się właśnie podoba najbardziej.
Uwielbiam 3 część i z filmów i z książek. :}
Moja ukochana.
Poza tym, lubię też 5.
Huncwoci. :)
Harry Potter i Więzień Azkabanu jest spoko!
To dla mnie najlepsza czesc razem z Czarą Ognia i Zakonem Feniksa :)
Film nie był zły.Dosyć przyjemnie mi się go oglądało, a oglądałam już 3 razy i aż tak bardzo się nie wynudziłam. Niestety przyzwyczaiłam się do bajkowej scenerii 1 i 2 części. Hogwart położony na równinie bardziej mi odpowiadał niż ten w górach. Dla mnie ten film był za bardzo mroczny. Moim zdaniem nie powinni zmieniać reżysera w trakie kręcenia wszystkich 7 części. Bo to trochę dziwne żeby najpierw chatka Hagrida była na płaskim, trawiastym terenie, a później nagle jakimś cudem znalazła w kamienistej dolinie. Oceniam na 7/10 ;)