Nie polecam oglądania tego filmu z Dubbingiem ponieważ psuję on cały klimat filmu.Jak dla mnie w oryginale ogląda się go o wiele przyjemniej.
dla mnie dubbing jakoś szczególnie nie przeszkadzał, no może czasem wnerwiał mnie głos Harrego ;)w ogóle bardzo lubię tę właśnie część książki (w szczególności książki), ale że już bardzo dawno temu to czytałam także film też mi sie podobał. bardzo lubię ten magiczny klimat Hogwartu i sposób w jaki książkowe scenerie zostały w filmie ukazane. postacie też są dobre według mnie, nie wyobrażam sobie kogoś innego czy to w roli Pottera, czy Snape'a czy Hermiony
Mam takie samo zdanie. Pierwszy raz ogladalem ten film z dubbingiem i uwazam ze nie wyszedl najlepiej.
Jak dla mnie dubbing w filmach to w ogóle nieporozumienie. Dubbing w bajkach, to rozumiem, ale w filmach bardzo trudno jest dobrać głos tak, aby naprawdę pasował do postaci, aktora i w większości przypadków (tak jak i tu) dubbing psuje cały film. Czemu wszyscy na siłę dubbingują filmy skoro lektor to świetne rozwiązanie? Ja osobiście preferuję napisy :)