Więzień azkabanu jest chyba moim ulubionym filmem fantasy w tej części jest najwięcej
walk wszystko jest mroczne i tajemnicze.Za więźniem lubię też czarę ognia ale nie zrobiła
na mnie takiego samego wrażenia jak trójka.
A wiesz, że się z Tobą zgodzę. Powstało już 7 części filmu ale nadal największy sentyment mam do WA. Ta cześć zarówno książki jak i filmu była odpowiednio mroczna, ale zarazem dawała nadzieje i miała w sobie to coś. Później zaczął się siać trup, mrok i strach. Co nie zmienia faktu, że książki wszystkie uwielbiam. :)
To jest także mój ulubiony film w całej tej serii. Głównie ze względu na ogromną zgodnośc z książką (nie pominięto tak wielu wątków jak w innych częściach). No i nie da się ukryć, ze po dwóch pierwszych, kiepskich częściach to był istny fenomen, któremu dorównała tylko ostatnia część (muszę jednak przyznać, ze oglądając HP7 uważam to za nudny film).
super film bo jest tu wilkolak, maszyna czasu i ci goscie co maja te kaptury i ssieja dusze byli smieszni.
"ci goscie co maja te kaptury i ssieja dusze byli smieszni."
Wydaje mi się, że tylko rzuciłeś okiem na WA nie mówiąc już o czytaniu książki. Dementorzy śmieszni? I ten Twój ich opis...
Zdecydowanie, WA to najlepsza część Harrego i jako książka i jako film. Hardodziob, Syriusz, Remus Lupin, powiew dawnych lat i cała magia wokół tego. Tyle razy już czytałam i oglądałam WA, ale na pewno na tym nie poprzestanę :)
Jestem Potteromaniakiem, według mnie film jest dobry ale jednak najgorszy z serii HP. Ale ocene i tak dałem 10, bo ja kocham wszystkie filmy o Harrym Potterze
Mi tez trzecia czesc sie najbardziej podobala
Tyle rzeczy sie dzialo ,doskonale nakrecone i mi osobiscie bardzo sie podobali wszyscy aktorzy -jakos tak nie wiem
Szkoda ze ten rezyser zrobil tylka ta czesc-szkoda
WA jest zdecydowanie najlepiej sfilmowany ;) To mój najbardziej ulubiony ze wszystkich ;) Insygnia cz. I też jest cudowna (zaraz po WA najbardziej lubię IŚ cz. I), ale to do Więźnia będę miała największy sentyment na zawsze :) Atmosfera jest taka magiczna, wszystko jest takie jakie powinno być, wszystko jest inne i różne od świata mugoli. no po prostu piękne :)
zgodzę się z tobą że była 1 z 2 najgorszych moje typy to:
1.Zakon Feniksa
2.Czara Ognia
3.Komnata tajemnic
4.Insygnie Śmierci 1
5.Kamień Filozoficzny
6.Więzień Azkabanu
7.Książę Półkrwi
insygniów 2 jeszcze nie oglądałem ale założę się że jest beznadziejna;/
Zgadzam się również z tym, że WA jest najlepszą częścią ze wszystkich. Jedyna część która zrobiła na mnie duże wrażenie. Szczególnie podoba mi się scena z lotem na hardodziobie. I ta muzyka jest świetna :)
Powtórzę się, ale też uważam, że to najlepsza ekranizacja. Zgodność z książką i generalnie wykonanie jest jak dotąd najlepsze. Czara Ognia była ok ale to, co zrobili z Zakonem i Księciem to jest jakaś masakra. Dementorzy wyglądają jak mokre, szmaciane lalki i mnie osobiście śmieszą (w WA byli milion razy lepsi) o zgodności z książką nie wspomnę. W Księciu Półkrwi czekałam cały film na wielką scenę walki, ucieczkę wśród rzucanych zaklęć itp a co było? Przemknęli się po cichutku i tyle ich widziano. Kiepsko. WA to zdecydowanie najlepszy film z serii :)
"Zgodność z książką i generalnie wykonanie jest jak dotąd najlepsze. "
No chyba NIE. oO Zgodność z książka na niskim poziomie, cała intryga z Syriuszem Blackiem, motyw zdrajcy i Pettigrew jest totalnie spłaszczona i trudno cokolwiek zrozumieć. Z filmu nawet nie wynika jasno, kim są Huncwoci.