Właśnie sobie słucham soundtracku do trzeciej części i zebrałam się na napisanie, krótkiej recenzji.
Film jest najlepsza adaptacją jak do tej pory wspaniałych książek J.K.R.
Poza tym Ta książka jest jedną z najlepszych z cyklu HP.
Film nie dość że dobrze zrealizowany, to także bardzo porywający. Ja wracam do niego przynajmniej raz na miesiąc i zawsze wkręca. To Najlepsza część jak dotąd. Polecam tym co nieoglądali!
I nie zapomnijcie o Soundtracku, ostatniego spod skrzydła wielkiego Sir Johna Williamsa. "A Window To The Past" jest niesamowite!
Krótka, ale jakże celna recenzja, z którą się w 100% zgadzam.
Harry Potter i wiezień Azkabanu jest (i niestety pozostanie)rzeczywiście najlepszą adaptacją powieści J.K. Rowling.
Do filmu sam często wracam, gdyż czuć w nim magię. Do tego jest pięknie nakręcony, szczególnie zdjęcia robią wrażenie. Zaś scena lotu na hipogryfie w połączeniue z przepiękną muzyką uważam za najlepszą ze wszystkich filmów o Harry Potterze.
Co do muzyki to mogę znowu tylko się zgodzić i to 101% procentach:) Muzyka jest bardzo barwna, różnorodna i idealnie pasująca do filmu. A utwór "A Window to the Past" jest w gronie moich ulubionych dokonań Johna Williamsa.
P.S. Szkoda, że nie będzie mu już dane więcej komponować muzyki do Harry`ego.
P.S. Jeśli jesteś zachwycony Więźniem Azkabanu i muzyką Johna Williamsa, szczególnie "A Window to the Past", to może zainteresuje Ciebie ten temat:
http://www.filmweb.pl/topic/812412/%22A+Window+to+the+Past%22+-+kiedy+re%C5%BCys erem+by%C5%82+Alfonso+Cuaron+a+kompozytorem+John+Williams.html