Film super, najlepiej ze wszystkich dotychczasowych ekranizacji(aż po Zakon Feniksa)oddaje treść książki... I jeszcze genialny soundtrack, który nie został doceniony, zapewne ze względu na to, "że to Harry Potter"... Znając tępote ludzi - gdyby niektóre kawałki, np. A Window To The Past były w innym filmie, to założe się, że film za muzyke dostał by nominację do oskara, a ponieważ wszyscy uważają Harry'ego Pottera za książkę/film jedynie dla dzieci, to nie potrafią docenić nawet muzyki, która w tej części była rewelacyjna. Żal mi też zmarnowanego potencjału Zakonu Feniksa - jak można było tak spartolić film, który powinien być rozbity na 2 części conajmniej 2 godzinne. Jak ostatni tom zrobią w jednym kawałku, to można zapomnieć o dobrej ekranizacji, ponieważ w 7 tomie wydarzyło się więcej niż we wszystkich poprzednich razem wziętych, a każdy wątek w Insygniach Śmierci ma kluczowe znaczenie dla finału fabuły. Więzień Azkabanu to dotychczas najlepsza ekranizacja książki o HP. Pozdro dla wszystkich fanów.
Zgadzam się całkowicie.Ta część to najlepsza ekranizacja.Ma klimat i jak napisałeś ma super muzykę.Window to the past jest rzeczywiście świetny.Uważam, że to jeden z najlepszych soundtracków Williamsa.I również uważam, że nie został doceniony.A co do Zakonu.KLAPA totalna.Niestety ten sam reżyser będzie kręcił Księcia.Ale 7 już ktoś inny na szczęście.I 7 zostanie rozłożona na 2 częśći co uważam za dobre rozwiązanie.Pozdr dla wszystkich
ale oscara nie dostał... a ja tak go kocham... Secrets of the Castle jest wręcz ociekające magią... a osobiście wole już Zakon od Czary Ognia <załamka>
Miło czytać osoby, które tak samo myślą jak ja i dla których A window to the past jest jednym z najpiękniejszych utworów
John Williams dostał nominację do Oscara za ten film, ale przegrał z Kaczmarkiem i jego muzyką do Marzyciela. Nie należy oceniać też muzyki względem czy dostała Oscara czy nie. Gdyż nikt mi nie powie, że muzyka do Brockback Mountain (Oscar) jest lepsza od muzyki do Memoirs of a Geisha (nominacja dla Johna Williamsa).
Pozdrawiam serdecznie!