...nie jest podobna do książki, jakieś pomieszanie faktów...Książka mi się podobała, ale zupełnie inaczej sobie wszystko wyobrażałam...
Ty też pomyśl.
To, że mi się ten film nie podobał to moja opinia, a nie Twoja i ja nie krytykuje Twoich poglądów...
Takie zachowanie w stylu "Jak ci się to może nie podobać, to jest ekstra, a ty jesteś głupi i nie myślisz" jest typowe dla dzieci w przedszkolu ;).
Ale krytykujesz film, nie podajesz solidnych argumentów a to świadczy o tobie. Ludzi czy wy nigdy nie zrozumiecie tego że film NIGDY nie będzie identyczny z książką??? Jak widze takie zdania typu: "film jest głupi bo książka jest lepsza" czy "film jest głupi bo nie jest taki jak książka" to mnie zalewa krew!! Więc może ty pomyśl pierwsza!
Po pierwsze naucz się czytać ze zrozumieniem - ja nie krytykowałam tego filmu tylko wyraziłam opinię na ten temat, widzisz jakąś różnicę ;-)?
Takie spory nie są na moim poziomie, więc proszę o zakończenie tej "dyskusji". Pozdrawiam, aha no i taka moja dobra rada - nie złość się, bo złość piękności szkodzi ;-).
ale spokojnie,spokojnie;P.
hmm,rzeczywiście film,w porównaniu do książki wypada miernie:)aczkolwiek wydaje mi sie,ze fani książek nie powinni przywiązywac ZADNEJ wago do ich filmowych adaptacji.Przecież,kazdy wyobraża sobie inaczej to co jest w książce,a rezyser-tez człowiek,popełnia błędy.Pozatym zawsze muszą byc jakies modyfikacje.
OCZYWISCIE są "Opowiesci z Narnii",których adaptacja zadziwiła mnie swoją spójnością z książką,ale przecież te ksiązeczki są cieniutkie,a film trwa tyle ile film o Potterze.To chyba mowi samo za siebie:)
Zgodze sie z ludzmi,którym nie podobaja sie adaptacja Harrego.Mnie sie nie podobają,od 3 czesci wzwyż.Chodzę na filmy ponieważ lubie Pana Rickman'a i Radcliffa:)Zreszta,fajnie czasem sie rozerwac,skrytykowac jaki film jest do bani i wyliczyc jego błędy,albo podyskutowac o tym na forum;p
Chyba sie troche rozpisałam:)
Pozdrowienia;p
Jak dla mnie 3 jest najbardziej mroczna i jak dla mnie najlepsza z dotychczasowych części. Każdy ma prawo do swego zdania i wypadałoby je szanować.
Zgadzam się z Dr Mistery. Naprawde, 1 i 2 to trochę takie bajeczki a 3 jest już inna. Powodem jest na pewno zmiana reżysera. Mi najbardziej podoba się 3, zdania nie zmienie. Ale to moja opinia i nie chce nikogo krytykować za to, że nie podoba mu się ta sfilmowana część.
Moim zdaniem film jest zbyt skrócony w stosunku do książki i w dodatku zawiera wiele błędów ( Skąd Draco wiedział, że Harry zemdlał w pociągu?)i wiele braków. Jakby tak zekranizowali Zakon Feniksa byłoby w porzo (oczywiście bez błędów), lecz Więzień wyszedł trochę dziwaczny.
"krytykowałam tego filmu tylko wyraziłam opinię "
Opinię krytykującą! widzisz różnicę?
"Takie spory nie są na moim poziomie,"
Szkoda że twój poziom jest zbyt mały bo możnabyłoby podyskutować...
"nie złość się"
Nie złoszcze sie
Takie spory nie są naprawdę na moim poziomie, bo wolę kulturalne dyskusje, w których każda strona ma prawo do swobodnego wyrażania swoich myśli, uczuć i poglądów, a pozostali potrafią to docenić, zrozumieć i zaakceptować.
Ja nikogo nie obrażam, tylko wyrażam swoje zdanie. Szkoda, że naprawdę większość Filmwebowiczów zachowuje się, jakby się zatrzymała na poziomie II klasy podstawowej. Mało, kto jest w stanie zrozumieć taką banalnie prostą rzecz, jaką jest fakt, że ile mamy ludzi, tyle jest gustów i upodobań i ten kto ma inne poglądy od nas, nie jest zły i głupi. A jego poglądy też są NORAMALNE, a nie "uszkodzone". Taka jest prawda, że praktycznie połowa nie może obejść się bez egzaltacji i oczerniania innych...Ja jakoś nie wypisuję, że jeśli ktoś lubi tę książkę jest taki i taki, a jego poglądy są głupie...
Z niektórymi po prostu nie da się dyskutować, rozmawiać - szkoda, być może jeszcze do tego nie dorośli!
I jednocześnie fajnie, że mamy takich ludzi, jak Dr Mistery, który napisał "Każdy ma prawo do swego zdania i wypadałoby je szanować".
No cóż pozdrawiam serdecznie i życzę niektórym, aby dojrzeli do niektórych spraw i dyskusji na poziomie ;).
Uważasz, że jest najgorsza z dotychczasowej czwórki, a ja znów uważam, że jest najlepsza <hahaha>!!! Wszyscy mają inne zdanie :):):)
Zgodzę siętylko co do tego, że ten film róznił się bardzo od tego co było w książce, ale i tak mi się najbardziej podobał :):):)