Harry Potter i więzień Azkabanu

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2004
7,7 427 tys. ocen
7,7 10 1 426552
7,6 54 krytyków
Harry Potter i więzień Azkabanu
powrót do forum filmu Harry Potter i więzień Azkabanu

Może jeszcze za wcześnie ale ... mam pytanie czy macie jakieś propozycje, czy może jest już według was następca Harrego a może dopiero nadejdzie.

Ja osobiście czekam na książkę a pózniej na film "Percy Jackson i Złodziej Pioruna" ale zobaczymy czy chociaż dorówna młodocianemu czarodziejowi. A wy:

ocenił(a) film na 8
patryks83

Mówią, że saga 'Zmierzch' wygryzie Harrego Pottera, poczekamy zobaczymy xd

minto

Tez o tym słyszałam
Jak dla mnie "Zmierzch" nie ma szans!!;dd

ocenił(a) film na 8
martsia1

Polecam trylogie czarnego maga autorstwa Trudi Canavan. Może nie jest aż takie ciekawe jak HP, ale nie najgorsze ;p

użytkownik usunięty
oscyp

Jak dla mnie Harry jest jedyny i nikt go nigdy nie zastąpi ;D ;P ;]

minto

Czytałam i to, i to... Ale tego nie można porównać. Podobają mi się obydwie
sagi, ale każda ma swój klimat i swój urok. Jednak stwierdzam, że Harry bez
wątpienia ma w sobie specyficzną magię, która na jednych działa, a na
innych nie. 'Zmierzch', jak już mówiłam, ma inny klimat, skupia się przede
wszystkim na miłości Belli i Edwarda, natomiast w Harrym, jeżeli chodzi o
wyróżniające się uczucia, mamy przyjaźń Harry'ego, Rona i Hermiony.
Nie będę ich tu porównywać, bo to naprawdę niewykonalne. Mnie obydwie sagi
się podobają, ale jedno muszę przyznać - nic nigdy nie zastąpi Harry'ego.
Może mu dorówna, nie wiem, ale Harry to kategoria sama w sobie.

minto

Również uwazam że Eraborn jest fajna ksiązką jednak jest w nim za duzo Władcy pierścieni i harrego np.we władcy pierścieni jest sauron i pierścień w eragornie galbatrolix(chyba tak sie pisze) i jajo smoka Harry jest sierota i nie znał swoich rodziców tak samo jak eragorn. Cały świat uważa że tylko smoczy jeździec moze pokonać galbatorixa-chyba skąś to znamy:D Dlatego uważam ze Eragorn na pewno nie zastąpi harrego pottera bo jest do niego podobny.

ocenił(a) film na 4
patryks83

"Zmierzch" cieszy się podobną popularnością, ale w mojej opinii jest nieporównywalnie gorszy. Potter to po prostu dobrze napisana książka dla dzieci, która trafiła do masowego odbiorcy. Ja osobiście lubie do niej wracac i nie widze w tym nic złego. Zmierzch to bardzo kiepskie pisemko dla nastolatków, a raczej nastolatek. Nie porównywałabym tych dwóch ksiązek. W zasadzie pod każdym względem: Pomysłu, postaci, fabuły czy języka to Harry Potter wypada lepiej.

ocenił(a) film na 8
Innoame

To prawda, i jest jeszcze coś: pewne "zauroczenie" Harrym nie mija, to jest
wręcz żywa legenda, a Zmierzchem owszem - za parę lat pewnie mało kto
będzie o nim pamiętał. Coś jakby... Tokio Hotel :D

ocenił(a) film na 9
patryks83

Cykl o Harrym jest dobry! Dla młodszy czytelników jest bardzo dobry! A dla fanów Genialny! Mam nadzieje, że tak pozostanie. Saga o Harrym jest ok :)

Jednak uważam, że większość starszych czytelników 16 lat+ bardziej rozkochuje się w GENIALNYM Wiedźminie! Jeśli oczywiście miała z nim kontakt.

Pozdrawiam

patryks83

Następcy HP jak na razie nie widać... przynajmniej nie w tej samej kategorii wiekowej:) Kolega Xarri już wspomniał o naszym polskim Wiedźminie, ja dodam jeszcze sagę S. Kinga - "Mroczna Wieża", chociaż to też raczej dla starszych czytelników. Pzdr.

ocenił(a) film na 10
patryks83

zmiech,odpada za szybko powstał a może za póno został odkryty wiekszosc ludzi czytała go 4 ksiazki na raz a tym samym zjedzone i zapomniane ,harry to co innego mielismy szanse napawac sie oczekiwaniem na koleine czesci 10 lat mozna powiedziec ze wiele dzieci w2ychowało sie na tej książce a może pani od Harrego napisze cos jeszcze:)

ocenił(a) film na 9
truskawkowo18

Jak dla mnie świetnymi książkami dorównującymi Potterowi to mndz :Cykl Eragona

Piotrek14

A moim zdaniem nic nigdy Potterowi nie dorówna, a co dopiero jakiś słaby zmierzch.

ocenił(a) film na 9
patryks83

Nikt ani nic nie zastąpi wspaniałych dzieł czyli książek i filmów.
Zmierzch to nudna kiszka w porównaniu z Harrym nawet niema porównania.

użytkownik usunięty
mysuperherojoker

Jak już mówiłam Harry'ego nikt nie pobije, ale polska seria Felix, Net i Nika jest napisana właśnie w podobnym stylu co Harry, ponieważ autor jest wielkim fanem tej książka ;D