PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34282}

Harry Potter i więzień Azkabanu

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2004
7,7 425 tys. ocen
7,7 10 1 424691
7,5 74 krytyków
Harry Potter i więzień Azkabanu
powrót do forum filmu Harry Potter i więzień Azkabanu

W trzeciej części Harry'ego Pottera dowiadujemy się trochę więcej o Snape'ie,jednak jeszcze więcej w tomie V-Harry potter i Zakon Feniksa. Jednak z ostatnich doniesień, na pytania o Snape'ie J.K.Rowling odpowiada że nie wyklucza wzbudzić w nim trochę uczuć . Czyżby nasz czarny, uwielbiany za sarkazm charakterek miał się stać bardziej aniołem, niż diabłem? Piszcie czy wolicie go takim jakim jest (jesli go lubicie) czy może chcecie żeby trochę złagodniał?

użytkownik usunięty
Orchea

Romans? Powiedziłabym raczej, że zacznie dostrzegać swoje błedy... Może stanie sie łagodniejszy, milszy, i sympatyczniejszy. Z drugiej strony Snape to specyficzny charakter i sadze jedyna postac tego typu w ksiazce. Bardziej stawialabym na to, że Snape zmadrzeje niz bedzie mial romans... Bo to wedlug mnie jest nie mozliwe! Pozdrawiam!!!
Magda

Też bym stawiała na mądrość niż romans, myślałam, że już wcześniej się to zacznie, ale jak widać trzeba troszke poczekać. Kiedy zostanie wydana 6 część HP ??

użytkownik usunięty
Red_enigma

Severus Snape TAK,MA MIEĆ ROMANS.Kiedy będzie wydana 6 część HP ??????????????????????????

ocenił(a) film na 10

pisarka już prawie ukończyła prace nad Księciem Półkrwi i teraz tylko czas wydania zależy od wydawcy, a oni jak zwykle się guzdrzą.Szczerze mówiąc nie stawiałabym na to że ukarze się Vi część w tym roku, ale wszystko możliwe.Wewdług mnie powinna się ukazać ok. końca stycznia.

Orchea

Mam taką nadzieje, że to będzie na początku przyszłego roku, bo na film trzeba będzie poczekąc jeszcze ponad rok :/
Wydawcom powinno zależeć na szybkim wydaniu książki, bo im dłużej bedzie na rynku tym więcej pieniędzy zbije, a jak by była wydana jeszcze przed Świętami, to mogę się założyć, że znacznie więcej ludzi kupiło by ją, chociażby na prezent :-)

Pzdrw

Orchea

około konca stycznia????????? (hahaha) ona sie ukarze dopiero w lipcu :)

pozdro

użytkownik usunięty
Red_enigma

Myślę, że to możliwie, ja chciałabym, aby było to tak:
W siódmej części Snape dostaje wreszcie posadę, jako nauczyciel obrony przed ciemnymi mocami. Na jego poprzednie miejsce (nauczyciela eliksirów) wchodzi jakaś miła ładna i sympatyczna nauczycielka. W której Snape się zakocha. To by było coś. Ale w ogóle i tak lubię go takiego jaki jest, czyli: sarkastycznego, ironicznego, przystojnego. Uwielbiam Snape i chciałabym wiedzieć kiedy wreszcie wyjdzie szósta część???!!!

użytkownik usunięty

Ja wolałabym żeby został taki jaki jest tak bedzie dobrze.

użytkownik usunięty
Orchea

Snape jest super.bedzie mial romans ze mna...
:) Snape jest najbardziej wypasiona postacia w HP. kto chce ze mna pogadac na ten i na inny temat to niech wysle jakas wiadomosc na jazzy.girl@wp.pl. odpowiem na 100%

użytkownik usunięty

masz racje jest kompletnie obleśny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
Orchea

według nas Snape'owi przydałoby sie trochę Aniołka w sercu zimnym jak lód!!!
Może być!!!

użytkownik usunięty
Orchea

Chciałabum by miał romans. Moja ulubiona postać. THE BEST!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 4

A że niby Z KIM miałby mieć romans?? Bo ja nie obstawiam żadnej z dostychczasowo poznanych postaci... chyba, że pojawi się jakaś nowa. A tak wogóle to nie wierzę w to, że będzie miał romans. Autorce chyba chodziło o to, że Snape po prostu zmieni swój chłodny stosunek do otoczenia;)

Z kim mialby byc ten romans?? Chyba ze z mlodym Malfyem... ja tam jestem za tym, ze u Snape'a nic nie zmieniac... kazda powiesc musi miec jakas szuje... lubie go takiego jaki jest!! No!!

użytkownik usunięty
Orchea

Hmm... Na niejednej spotkanej przeze mnie strony internetowej o HP, czytałam różne zapowieści na temat 6 części. Ale żadna z nich nie była tak interesująca jak ta o Severusie Snape'e. Ja go uwielbiam! Moim zdaniem jest najlepszy ze wszystkich nauczycieli w Hogwarcie, nawet lepszy od Harry'ego.Ale wróćmy do tego romansu. J.K. Rowling pisała że najprawdopodobniej Snape zakocha się w nowo przybyłej nauczycielce ( podkreślam że będzie to fajna laska), która była najlepszą przyjaciółką Lily Evans. Ja prowadzę ,,Magiczny pamiętnik Lily Evans" i wymyśliłam że będzie to Caroline.

użytkownik usunięty
Orchea

Kocham Snape'a za jego wredote. Wole go takim jakim jest, nie wyobrazam GO sobie jako kochanka!!! SNAPE KOCHAM CIE!!!

użytkownik usunięty

Chciałabym dodac ze Snape to najbardziej wypasiona postac... Choc na serio poryczalam sie gdy Syriusz umarl... Ale pozostaje mi nadzieja, iz Severus zostanie takim jaki jest. CZEKAM NA
TOM!!!

użytkownik usunięty
Orchea

Moim zdaniem przydałaby się jakaś zmiana w Snapie. Było by jeszcze ciekawiej.

użytkownik usunięty

Snape ma mieć romans? możliwe
przydała by sie taka zmiana bo zaczyna być nudny

KIEDY WRESZCIE UKARZE SIĘ VI CZĘŚĆ HARRY'EGO POTTERA ??????

NIECH ROWLING SIĘ POSPIESZY Z TYM KSIĘCIEM PÓŁ KRWII !!!!!!

POZDROWIENIA TIMUR

użytkownik usunięty

Mi odpowiadałoby żeby Snape się nie zmieniał. Jest nalepszy w tej roli.

ocenił(a) film na 6

mysle ze za duzo plotek sie szerzy... juz pisali ze ron przejdzie na złą strone hermiona bedzie z malfoyem a harry bedzie duchem i bedzie nawiedział Hogwart ... dno!

użytkownik usunięty

Też uwielbiam ciemną osobowość Snape'a. Cała postać mistrza eliksirów dodaje książce niesamowitej aury tajemniczości która przyciąga do tych książek tylu czytelników. Gdyby nie Snape książka była by strasznie nudna. Opowiadała by tylko o wspułczesnym wzorze szlachetnego i cnotliwego "rycerza".Dzięki takim osoba jak Severus jest ona pełna kontrastów i dynamiki. Myślę jednak że dzięki takiemu zwrotowi książka stanie się jeszcze bardziej ciekawa. Szczegulnie dla fanów Snape'a pięknej płci. Któż by nie chciał dowiedzieć się jakim kochankiem jest Snape?

użytkownik usunięty

Też uwielbiam ciemną osobowość Snape'a. Cała postać mistrza eliksirów dodaje książce niesamowitej aury tajemniczości która przyciąga do tych książek tylu czytelników. Gdyby nie Snape książka była by strasznie nudna. Opowiadała by tylko o wspułczesnym wzorze szlachetnego i cnotliwego "rycerza".Dzięki takim osoba jak Severus jest ona pełna kontrastów i dynamiki. Myślę jednak że dzięki takiemu zwrotowi książka stanie się jeszcze bardziej ciekawa. Szczegulnie dla fanów Snape'a pięknej płci. Któż by nie chciał dowiedzieć się jakim kochankiem jest Snape?

użytkownik usunięty

użytkownik usunięty

użytkownik usunięty
Orchea

Każdy człowiek ma w sobie choć odrobine uczuć. Nie wieżę że postać Severusa Snepa nie ma ich. W piątej części poznajemy szczępki jego dzieciństwa. Wiadomo że nie można z nich wyciągnąć zbyt konkretnych wniosków ale wiele mi dało to do myślenia. Motyw Snepa jako płaczącego chłopca w kącie gdy jego rodzice kłócą się czy też jego wspomnienie świadczą o tym że nie miał łatwego dzieciństw. Każdy człowiek reaguje w inny sposób na przykre doznania. W książce widzimy człowieka zgorzkniałego i nieufającego nikomu. Być może właśnie złe dzieciństwo przyczyniło się do tego. Snape wydaje mi się strasznie zakąpleksionym facetem. Być może dzięki kobiecie Rowling ukaże jego skryte prawdziwe oblicze.

zgadzam się całkiem z tą opinią-zresztą sam fakt że Severus w ostatecznej rozgrywce staje po stronie zakonu a nie Vildemorta świadczy o jego wewnętrznej sile i chcąc-nie chcąc....jakiejś dobroci. Fakt że jest złośliwy ale od początku spotykał się z czymś takim już jako uczeń wobec siebie(vide:ojciec Harrego) Najlepszą zaś obroną jest atak. Czemu ma być życzliwy dla Harrego w którym widzi odbicie jego ojca? uraz z młodości pozostał i trudno się dziwić. Nie można jednak oskarżać go całkowicie o złośliwość bo pomaga Harremu(1sza część choćby) I jeszcze jedno-Snep filmowy i książkowy to całkiem inne postacie.W filmie nie ma tej całek złośliwości,dogryzania,czepliw ości.Dlatego łatwo go będzie ...rozjaśnić(bo może nie wybielić)na ekranie.W książce niech już zostanie jaki jest.

użytkownik usunięty
oinoe2

Zgadzam sie z twoja opinia on jest super a ty tez jestes cool!

użytkownik usunięty
Orchea

ja wolałabym aby trochę złagodniał i był sprawiedliwszy ale taki jak jest teraz też może być

użytkownik usunięty
Orchea

Niech zostanie takim jakim jest on jest supper ! poprostu jest uroczy...

użytkownik usunięty
Orchea

Ja nie przeżyję, jak on będzie miał romans! Chyba, że ze mną... :P Okey dosyć żartów... - 1 000 000 razy bardziej wolę go takiego jakiego jest. Jest moją ulubioną postacią w hp i chciałabym, żebym był taka jak on...

użytkownik usunięty
Orchea

a niech stanie sie z nim byle co co on mnie obchodzi jak on zniknie to moze znikna tez jego puste fanki ehh bylo by fajnie bo chyba fanow niema a jak ma to szkoda gadac...

ocenił(a) film na 10

nie przesadzaj!Ty mozesz go nie lubic, ale nie tylko plec żeńska go lubi, on jest naprawdę świetny

użytkownik usunięty
Orchea

Złagodniał..ale to go pozbawi całego tego mrocznego uroku!! Snape jes po prostu the best....Co prawda ciężko przeboleć TAKĄ śmierć Blacka(kto to widział ginąć bo sie wpadło w jakieś idiotyczne koraliki??)No ale na szczęście Severus pozostaje^^
I tak trzymać!! Niom....może i mógłby ciutek złągodnieć...ale romans...ne........
jeśli ktoś ma ochotę pogadać to czekam na maila: yourico@o2.pl

użytkownik usunięty
Orchea

To niemożliwe, żeby nasz Severus miał mieć romans. Ja się na to nie zgadzam, do niego to wogóle nie pasuje. Może nie jest główną postacią, zle on chyba najlepiej gra swoją rolę w całym filmie. Oczywiście poza Tomem Feltonem oczywiście.

użytkownik usunięty
Orchea

Jak dla mnie Snape nie musi się zmieniać, by móc pokochać *taaa, po "Tea Series" autorstwa Telanu, to dla mnie mógł by mieć nawet romans z HarrymXD*. Zresztą, czy to źle, że jest wredną szumowiną, która działa dokładnie na przekór innym, zgodnie z samym sobą?

użytkownik usunięty

O, tak. Twórczośc Telanu jest boska. Uwielbiam. Poza tym Severus nie opowiada się po stronie zła, tylko jak każdy człowiek potrafi ienawidzić i do tego jest w tym taki dobry. Uwielbiam jego sarkazm. Ideał ;).

użytkownik usunięty

TELANU rzadzi!!!! chociaz wole zwiazek Seva z syriuszem :P bo oni do siebie pasuja tylko o tym jeszcze nie wiedza. ale on nie zyje... no w sumie to to jest swait magii i syri moze wrocic... Jezus pewnie też byl czasodziejem :P jak ktos chce pogadac to niech pisze na sachmet88@o2.pl

użytkownik usunięty
Orchea

ognisty romans z nowa nauczycielka obrony przed czarna magia??Mogloby byc... moge ja zreszta zagrac...;)

Lepiej niech Snape zostanie sam... Taki przystojny facet, moze jeszcze ktoras z nas mialaby szanse! hihihihih!

użytkownik usunięty
Orchea

Wolę aby nasz czarny aniołek został taki jaki jest.

użytkownik usunięty
Orchea

Nie chciałbym żeby Snape miał romans wolę go takim jest to znaczy zgryźliwy,nieuczciwy i wkurzający na maxa

użytkownik usunięty
Orchea

Snape jest najlepszą posatcia jaką Rowling wymyślila... Snape ma pozsotac wredny bo za to go kochamy... Śmieszne jest to jak się znęca nad uczniami, a z reszta Hogwart to szkola, a Snape jest nauczycielem wiec MUSI byc wredny, to normalne :]

użytkownik usunięty
Orchea

Snape jest świetną postacią, chyba najbardziej kompletnie zarysowaną osobowością w całym cyklu. Prawdopodobnie cierpi na urojenie predestynacji ku złu spowodowane poczuciem winy (skoro służyłem Voldemortowi, to muszę być "z natury zły") i zgodnie z tym się zachowuje, ale tylko na pokaz. W krytycznych sytuacjach można na niego liczyć.

Najwyższa pora, żeby ta udręczona postać wreszcie zaliczyła trochę szczęścia!

użytkownik usunięty

P.S. tylko na litość, niech to nie będą "Pręgi 2"!

użytkownik usunięty

niestety na topie jest leczenie krzywd dzieciństwa poprzez doświadczeie miłości w dorosłym życiu . Ja mam jednak obawy ,że Sev zostanie odstrzelony w akcie obrony Pottera , a to byłaby nipowetowana strata . Licze tylko ,że nastąpi to dopiero w ostatnim tomie .

Ja także mam nadzieję, że nic się nie stanie Snape'owi chociaż do ost. tomu. Myślę, że tak naprawdę to osoba, która wielokrotnie pomogła Harry'emu i nie zasługuje na śmierć. Prędzej już bym go widziała nieco odmienionego- powinien nieco zmienić swój stosunek do chociażby Harry'ego. Z drugiej strony rozumiem, że może mieć do niego żal przez te wszystkie niefortunne historie z młodości Snape'a, kiedy to ojciec Harrego mu nieco dokuczał.
Nie wyobrażam sobie osobiście kolejnych tomów bez tego interesującego i tajemniczego profesora, poza tym film bez Alana Rickmana byłby beznadziejny ;). Pozdrawiam wszystkich fanów SNAPE"A!!!!!!

użytkownik usunięty
stonka129

Snape nie umrze w obronie harrego bo to byloby oklepane. ma sie nawrocic czy co?? jest "zly" i wlasnie dlatego przezyje. sesesese piszta na sachmet88@o2.pl

ocenił(a) film na 9
Orchea

Trochę złagodniał chociaż nie jest taki zły

ocenił(a) film na 9
Orchea

Trochę złagodniał chociaż nie jest taki zły