Uważam,że film jest godny obejrzenia. Fakt,że mija się z książką i to znacznie,ale to jest film nakręcony na podstawie książki. Nie można się spodziewać,że wszystko będzie takie same. Pozatym wydaje mi się,że film byłby nudny,gdyby reżyser nakręcił wszystko tak samo jak jest w książce. Oglądając HP i WA wiedzielibyśmy co zdarzy się za sekundę,moglibyśmy wszystko przewidzieć. Szczerze mówiąc nie chciałabym oglądać filmu,który byłby identyczny jak opowieść. Pozatym czytając te wasze komentarze,załamałam się. Czepiacie się o straszne szczegóły. A to,że snape nie machnął różdżką tak jak powinien,a to,że za mało Quiddicha. Chcecie popatrzeć na mecz? Obejrzyjcie poprzednie części. Nie wiem dlaczego koniecznie chcecie żeby film był taki jak za reżyserii Columbusa. Drodzy państwo to jest inny reżyser.Nie możecie oczekiwać,że to dzieło będzie dosłowną kontynuacja tamtych. Pozatym uważam,że ten film jest o wiele bardziej realny,nie taki dziecinny i przesłodzony jak u Columbusa. Tam wszystko było takie piękne,idealne. Mi się ta cześć podobała chyba najbardziej. Jedynie kto mi nie pasował to Dumbledore :( Był beznadziejny. Wcześniejszy aktor był cudowny! Szkoda,że niestety już go nie ma... Nikt go nie zastapi :((((