film był dobry, njlepszy z tych trzech narazie nakręconych o HP.
Ale i tak sie zawiodłem. Trzecia czesc nalezy do mojej ulubionej i spodziewałem sie czegos lepszego. Komóś kto nie czytał ksiązki z pewnoscia sie spodoba, w mniejszym badz wiekszym stopniu. Dla fanów HP jednak ilm nie dorsta do piet książce:]
Książki zazwyczaj sa lepsze od orginału! Ta część jest także i moją ulubiona i była bardzo zawiedziona finałem ( buuuu, snif! Nic nie wyjaśnili!) ale i tak uważam, że jest lepiej!
ja tez tak uwazam wogole niepodobal mi sie film i zadreczam sie pytaniami "jak mozna bylo niepokazac naj istotniejszych informacji i tak pozmieniac tyle faktów"
chociarz wiem ze film nie mozebyc calkowitym odzwierciedleniem ksiazki to i tak zawiodlam sie na tym filmie:(:(:(
Chociaż czytałam wcześniej wszystkie 5 części przygód "Harry'ego" to mi się ten film mimo wszystko podobał. To czego nie powiedziano, ja i tak to już wiedziałam. Może to być jednak spory kłopot dla tych, co książek nie czytali. Mojej przyjaciółce, która poszła ze mną do kina, musiałam po seansie wyjaśniać sporo szczegółów, które dla mnie były oczywiste. Jednak, tak samo jak w wypadku książek, każdy film jest i tak lepszy od poprzedniego, bardziej mroczny, itp. Ciekawa jestem jak nakręcą IV-ta część! Nie wyobrażam sobie jak oni chcą tyle treści zmieścić w jednym filmie! To chyba raczej niemożliwe... Tzn. wszystko jest możliwe, ale zastanawiam się czy ci, co ksiązek nie czytali coś z tego zrozumieją! Ale i tak jest nieźle, bo podobno chcą kręcić IV-tą i V-tą część równocześnie! Bądźmy więc dobrej myśli!!!
no włąsnie chyba nie bardzo będą kręcic te części jednocześnie, bo 4 część bedzie miala premiere za rok w listopadzie, a co do 5 to jeszcze nie widomo kto zagra harrego, bo podobno Daniel R. bedzie juz za stary, na razie jeszcze nic nie jest pewne.
Podobno kolejne ksiazki maja byc coraz wieksze od tych (jedna ma byc w 3 tomach), wiec tez sobie nie wyobrazam, jak oni to bede krecic :)
pzdrw
niestety nie wiem. Wiem tylko tyle, co na forach wyczytam (a to nie zawsze są pewne wiadomości) iż Rowling pisze 6 tom już od roku. Spodziewam się, że premiera będzie w przyszłym roku, ale dokładnie kiedy to chyba nawet "najstarsi górale nie wiedzą" :-)