pomyslicie ze sie czepiam, ale chcialbym zeby ktos mi wyjasnil pewna kwestie w ksiazce i w filmie!!!! niech mi ktoś wyjaśni dlaczego Harry w 3cz nie mógół wrócić się do zamku po peleryne. Hermiona powiedziała, że nikt go nie może zobaczyć. Tylko czemu, przecież ją nauczyciele i inni ucznoiwie widzieli na lekcjach, a nikt nie mógł zobaczyć tych drugich ich, bo byli w wierzbie bijącej.????prosze niech mi ktos odpowie bo chyba nie kumaty jestem:P:P:P
Myślę że się czepiasz :))
(Ten post był za krótki, dlatego sztucznie wydłużam jego objętość)
Chętnie bym pomógł, ale twoja wypowiedż jest bez sensu.
Hmm...chyba że to ja jestem nie "kumaty"
hmmm... trochę dziwnie to sformułowałaś, trudno dojść do tego o co Ci chodzi.
sądzę, że dlatego, że było zabronione uczniom wychodzenie z dormitoriów o tej porze, o której cofnęli się w czasie, a do tego wszyscy myśleli, że są w skrzydle szpitalnym. Hermiona potrafiła rozsądnie kryc się ze swoimi podróżami. W filmie jest to troszkę inaczej pokazane, w książce Ron i Potter później zauważają dziwne zachowanie Hermiony. Hermiona miała pozwolenie na podróże, dostała ostrzeżenie, że Zmieniacz czasu może wykorzystywać tylko do tego, aby znaleźć się na każdej lekcji. Nie mogłaby go użyć w takiej sprawie, jak ratowanie 'przestępcy'. Dziwne to, ale cóż...