PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=542409}
6,6 27 tys. ocen
6,6 10 1 27013
6,6 5 krytyków
Heartbreaker. Licencja na uwodzenie
powrót do forum filmu Heartbreaker. Licencja na uwodzenie

Filma bawi od pierwszych minut, salwy śmiechu w kinie, a Romain Duris jest mistrzem!!!:) POLECAM! Idźcie w sieroniu do kin!!!

użytkownik usunięty
gosela

Co prawda film jest trochę schematyczny i przekoloryzowany, ale fakt, zabawa była świetna ;-)

gosela

Romain Duris jest świetny, ale piękna Vanessa Paradis jest perełką tego filmu :)

użytkownik usunięty
Purslane

Ta, a zwłaszcza jej zęby i "piękną" diastema. Mogli znaleźć lepszą aktorkę do tej roli.
Film niezły, zwłaszcza w porównaniu do kretyńskich komedii romantycznych z USA.

Zgadzam się w 100 % :D polecam gorąco , dawno nie wyszłam tak zadowolona z kina :)
ps. jak nazywa sie piosenka , która leciała w czasie napisów końcowych ? z góry dzięki
pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
EdziaK_2

Fatboy Slim - The Joker

ocenił(a) film na 7
cart69

Piosenka to The Joker, ale w wykonaniu Steve miller band

Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy potrafią krytykować kogoś za wygląd. Vanessa to niezła aktorka i piosenkarka - jeżeli coś ci w niej przeszkadza, to po co oglądasz film z nią w roli głównej?

użytkownik usunięty
Purslane

Jakby Ci to powiedzieć - otóż wygląd w filmach ma znaczenie. A film oglądam po to, abym miał prawo oceniać. Dla Ciebie jest "perełką", a ja uważam, że ona osłabiła ten film.

ocenił(a) film na 7

Nasz naród albo jankesów by ten film położył to pewne.Lecz żabojady się postarały i wyszła im całkiem przyzwoita komedia :) Może i przewidywalna ale za to śmieszne a nie prostackie jak te z usa lub nasze.

Może jestem jakiś dziwny, ale uważam, że właśnie diastema dodała jej uroku. Ogólnie mam słabość do kobiet z tą przypadłością (oczywiście w ramach rozsądku).

gosela

Ubawiłam się oglądając ten film. Przyznam, szłam na niego z nieco sceptycznym nastawieniem, gdyby nie moja koleżanka pewnie bym go sobie odpuściła, ale nie żauje. Zdecydowanie polecam. Fajna, lekka, pełna zabawnych sytuacji i akcji komedia. Co do wyglądu Vanessy Paradis, to myśle że dobrze pasuje do tej roli. Zdecydowanie przekonała mnie swoją grą, biła od niej pewność siebie i widać bylo to przełamanie kiedy zaczęła myśleć, że jej ochroniarz to nie koniecznie totalny kretyn. Zresztą aktor równierz niczego sobie. Nie wiem, czy komedie mogą być jeszcze zaskakujące i nie schematyczne... Tak czy inaczej film poprawiajacy nastrój, polecam.:))
Pozdrawiam!

Anka123

zgadzam się!
NMI siępodobała jeszcze scena na początku, jak było przypomnienie jego poprzednich 'uwodzeń'
D
najlepsze to w trestauracji, gdzie jest ulizany i sie kłania ;)

gosela

Ja uważam dokładnie tak samo. Na filmie bawiłam się po prostu wyśmienicie, niesamowicie śmieszny i romantyczny. Za to Vanessa była jak dla mnie cudowna, każdy ma swoje zdanie, ale nigdy nie zgodzę się z ludźmi, którzy nazywają ją brzydką. Jak dla mnie jest po prostu przepiękna, jest świetną aktorką, a piosenkarką już po prostu wyśmienitą. Polecam z całego serca, od razu dodałam film do ulubionych i nie mogę doczekać się DVD:)

ocenił(a) film na 8
gosela

Fantastyczna komedia romantyczna, swietna obsada, goraco polecam.

ocenił(a) film na 9
pheit

Vanessa Paradis w tym filmie wykazała się,ale mimo wszystko mogłaby jakkolwiek zatuszować ta dziurę pomiędzy przednimi zębami :).
Film był rewelacyjny i zabawny,polecam!

Bruksela

Jak Ci powiem, że Johny Depp min zauroczyła własnie ta "dziura", to pewnie skończysz z łomikiem w łazience próbując poluzować własne jedynki :P

gherbid

rewelacja!

użytkownik usunięty
nakshidil

bardzo dobry film. Taniec Juliette i Alexa cudowny. :)

gosela

Prawda, świetny film, bardzo zabawny, zdecydowanie polecam ;) !

ocenił(a) film na 6
gosela

A ja sie naczytałem Waszych wypowiedzi, tzn. po nagłówkach postów, bo nie chciałem sobie filmu palić przed obejżeniem, i powiem, że nastawiłem się na coś trochę lepszego... :( No ale film OK. Dla mnie (przez wspomniane nadzieje chyba...) 6/10.

ocenił(a) film na 8
rzepo

banalna historia opowiedziana w niebanalny sposób --- gorąco polecam, naprawdę warto ;)