Dziś oglądałem po raz pierwszy, piękny film ...
Kochana jesteś silna
Dasz sobie radę w życiu
Bardzo kocham Ciebie i dzieci
Niech każdy dzień będzie dla Ciebie radosny
Uśmiechaj się i nie poddawaj nawet w trudnych chwilach
Kończę już...
Otul ciepło moje dzieci
Powiedz im że je kocham a potem uściskaj je, pocałuj
I powiedz im dobranoc od Taty
Potwierdzam, momentami wzruszający, i drastyczny.
A ten cytat, nie można zapomnieć.....list pożegnalny.
Mylicie się, to Tim "Griz" Martin, ten od komiksu, który rysowal dla córki. Też byl operatorem Delty i zginąl.
Prześwietny film, zgadzam sie z toba w 100%. Chciałbym wspomnieć, że zdjęcia do filmu robił polak, który za te zdjęcia dostał nominacje do Oskara. WG. mnie powinienen dostać tego Oskara :D
jeżeli ci się ten film spodobał to polecam książke o tym samym tytule, autor mark bowden. polecam też jeden z nowszych filmów wojennych act of valor, pozdro
szczęśliwie znamy wojnę z książek i fimów, a ten jest najbardziej realny ze wszystkich. już wystarczy ten cytat i mam maksa
Zgadzam się z Wami wszystkimi. Film jest moim ulubionym już od wielu lat i to on sprawił, że zaczęłam interesować się najnowszą historią USA i teraz studiuję amerykanistykę:) tak więc zawdzięczam mu bardzo dużo.
Znam cały film na pamięć i uważam, że nie ma w nim złych scen - kocham w nim wszystko - od aktorów, postaci, które grają, zdjęć (genialne ujęcia!!), muzykę (Zimmer jak zawsze najlepszy), reżyserię, scenariusz, po prostu wszystko.
cytat, który podałeś za każdym razem sprawia, że potrzebuję dłuższej chwili żeby znów dojść do siebie... piękna przyjaźń i poświęcenie dla kolegi. Leave no man behind...
film miażdży wszystko, jest bardzo dosadny, ale przecież oparty na faktach, tak w Somalii naprawdę było.
no i oczywiście książka - jest naprawdę bardzo dobra, czyta się z zapartym tchem.
podsumowując - MISTRZOSTWO!!
zgadzam się ;) jeden z niewielu wojennych filmów, który przypadł mi do gustu przez swoją świetną fabułę, akcję i aktorów ;) polecam !