Helikopter w ogniu

Black Hawk Down
2001
7,8 319 tys. ocen
7,8 10 1 318560
7,4 39 krytyków
Helikopter w ogniu
powrót do forum filmu Helikopter w ogniu

Dziś oglądałem po raz pierwszy, piękny film ...

Kochana jesteś silna
Dasz sobie radę w życiu
Bardzo kocham Ciebie i dzieci
Niech każdy dzień będzie dla Ciebie radosny
Uśmiechaj się i nie poddawaj nawet w trudnych chwilach
Kończę już...
Otul ciepło moje dzieci
Powiedz im że je kocham a potem uściskaj je, pocałuj
I powiedz im dobranoc od Taty

użytkownik usunięty
Arczi87

Potwierdzam, momentami wzruszający, i drastyczny.

A ten cytat, nie można zapomnieć.....list pożegnalny.

ocenił(a) film na 10

Shugharta o ile się nie mylę...

użytkownik usunięty
pawlodar_10

Dokładnie, nie mylisz się :)

ocenił(a) film na 10

Mylicie się, to Tim "Griz" Martin, ten od komiksu, który rysowal dla córki. Też byl operatorem Delty i zginąl.

ocenił(a) film na 10
cesare_10

Skąd takie przypuszczenie?

ocenił(a) film na 9
Arczi87

Prześwietny film, zgadzam sie z toba w 100%. Chciałbym wspomnieć, że zdjęcia do filmu robił polak, który za te zdjęcia dostał nominacje do Oskara. WG. mnie powinienen dostać tego Oskara :D

ocenił(a) film na 10
Arczi87

jeżeli ci się ten film spodobał to polecam książke o tym samym tytule, autor mark bowden. polecam też jeden z nowszych filmów wojennych act of valor, pozdro

statnik

Dodać trzeba również genialny wręcz soundtrack .

ocenił(a) film na 10
Arczi87

szczęśliwie znamy wojnę z książek i fimów, a ten jest najbardziej realny ze wszystkich. już wystarczy ten cytat i mam maksa

ocenił(a) film na 10
Arczi87

Zgadzam się z Wami wszystkimi. Film jest moim ulubionym już od wielu lat i to on sprawił, że zaczęłam interesować się najnowszą historią USA i teraz studiuję amerykanistykę:) tak więc zawdzięczam mu bardzo dużo.
Znam cały film na pamięć i uważam, że nie ma w nim złych scen - kocham w nim wszystko - od aktorów, postaci, które grają, zdjęć (genialne ujęcia!!), muzykę (Zimmer jak zawsze najlepszy), reżyserię, scenariusz, po prostu wszystko.
cytat, który podałeś za każdym razem sprawia, że potrzebuję dłuższej chwili żeby znów dojść do siebie... piękna przyjaźń i poświęcenie dla kolegi. Leave no man behind...
film miażdży wszystko, jest bardzo dosadny, ale przecież oparty na faktach, tak w Somalii naprawdę było.
no i oczywiście książka - jest naprawdę bardzo dobra, czyta się z zapartym tchem.
podsumowując - MISTRZOSTWO!!

ocenił(a) film na 9
Arczi87

zgadzam się ;) jeden z niewielu wojennych filmów, który przypadł mi do gustu przez swoją świetną fabułę, akcję i aktorów ;) polecam !

IssaBella

od siebie polecam jeszcze może nie wielko budżetową Brytyjską produkcję "ZNAMIĘ KAINA" która pokazuję ...hmmmm nie bede spoilerował obejrzycie sami :)