Zgineło 19 ludzi po stronie USA no tak poza ty wszystko jest ok no i jeszcze jeden błąd dojrzałem tam nie był 120 zołnierzy Delty
Przepraszam że po tobie poprawiam jak cos żle zrozumiałem to TY mnie popraw na e mail
ewers.robert5@poczta.fm
Kto powiedział, że było 120 żołnierzy Delty?Byli tam żołnierze Delty, Rangersi, a nawet żołnierze NAVY Seal.
A gdzie tam były Foki (Navy Seals) bo ja tego nie zauważyłem. Poza tym byli tam jeszcze żołnierze 160 półku lotniczego operacji specjalnych.
Zgadza się byli tam żołnierze 160 SOAR (Special Operations Aviation Regiment) tak zwani "Night Stalkers" z fort Campbell. Ale byli również żołnierze Navy SEAL, choć w filmie tego nie widać, podałem tą informacje na podstawie artykułu "Wypad do piekła" zamieszczonego w MMS "Komandos"z czerwca 2000 roku, oraz na podstawie książki "Black Hawk Down" Marka Bowdena na podstawie której powstał film.
Jak są jeszcze jakieś wątpliwości to chętnie postaram się je wyjaśnić.
Pozdrawiam
nie rozumiem jednego... w filmie pisze ze zestrzelony pilot trafia do niewoli i wychodzi po 11 latach ...wydarzenie opisane w filmie dzieja sie w 1993 roku to znaczy ze on wyszedl z tej niewoli w roku 2004 czyli w bierzacym!! a film wszedl na ekrany kin w 2001 roku...Rybka!! co oni przyszlosc znali czy jak??Jesli ktos mi moze to wytlumaczyc to bardzo bym prosil!!
Kolego nic prostszego, w końcowych napisach jest napisane,że pilot Michael Durant został zwolniony po jedenastu DNIACH niewoli. Jak mniemam miałeś przyjemność obejrzeć film na kompie, a tam jest przetłumaczone błędnie ,że spędził 11 lat, poprostu tłumacz się pomylił.