Helikopter w ogniu

Black Hawk Down
2001
7,8 319 tys. ocen
7,8 10 1 318573
7,4 39 krytyków
Helikopter w ogniu
powrót do forum filmu Helikopter w ogniu

Najlepsza scena?

ocenił(a) film na 9

Dla mnie początek powrotu konwoju pod dowództwem Mcknighta z więźniami do bazy. Taka niby misja stabilizacyjna, ciepłe kluchy, a tu nagle dostają się pod niezły ostrzał, ch.olera, coś tu nie gra, to już wojna czy jeszcze nie? Wspaniały dreszczykowy podkład muzyczny, ulica wąska, na dachach dziesiątki bojowników, klaustrofobia, nerwy napięte do maksimum, no i bach, pierwszy trup osuwa się z gniazda strzeleckiego do kabiny. A oni nie wierzą, jakto, ktoś z nas oberwał? Dopiero weteran Hoot ich uświadamia: "He's dead." F.uck, to jednak wojna! Kapitalne.

ocenił(a) film na 7
kagwo77

To również moja ulubiona scena w filmie... A moje kolejne dwie to jak jedyny ocalały pierwszego rozbitego helikoptera sam go broni... Niby takie pro america ale coś w tym jest. No i obrona drugiego helikoptra... nieudana... świetna, te napięcie, uczucie że zaraz i tak zginą...

ocenił(a) film na 8
Pieniak3

Ej, dzisiaj to będę oglądać, a ty mi zdradziłeś że obrona drugiego helikoptera będzie nieudana ;( No nic, jakoś to przeboleję :D

ocenił(a) film na 8
BigaS_filmweb

to po co wchodzisz w temat, w ktorym z gory wiadomo ze będa spoilery?:>

ocenił(a) film na 9
lww

http://www.youtube.com/watch?v=HCSOMntfjYo

Zbiór najlepszych scen końcowych. W pamięci utknęła mi szczególnie rozmowa Hoota z Eversmannem, to jak ten major-generał wycierał krew z podłogi i ostatnia monolog Eversmanna.

Za to kocham ten film.

ocenił(a) film na 10
kagwo77

dla mnie końcówka najlepsza, ta muzyka i jego 'przemowa' do trupa, łzy w oczach miałam ach