Helikopter w ogniu

Black Hawk Down
2001
7,8 319 tys. ocen
7,8 10 1 318560
7,4 39 krytyków
Helikopter w ogniu
powrót do forum filmu Helikopter w ogniu

To jest chyba najlepszy film wojenny jak kiedykolwiek oglądałem. Sceny walki jak by żywcem wyciągnięte z prawdziwej wojny. Efekty super. Choć film był bardzo długi nawet nie było momentów by się on nudził cały czas coś się działo i to od pierwszym minut filmu. To była niezła lekcja Historii, już lepiej nie dało się tego przedstawić. Gre aktorów nie ma co tu przedstawiać w końcu to film wojenny. Film wypas bardzo polecam.!!!!!

Mario_3

no nie bardzo
Najlepszym filmem wojennym to ten film na pewno nie jest. Sceny walki owszem "wyciagniete" ale nie z prawdziwej wojny, tylko z "Szeregowca Ryana", efekty tez momentami tak spaprane ze nawet mozna sie posmiac (urawana reka z zegarkiem). Film byl za dlugi, stanowczo za dlugi jak na strzelanine w miescie. I...lekcja historii ? Bardziej to stwierdzenie pasowalo by do wyzej wymienionego przeze mnie filmu. Na gre aktorow mozna ponarzekac oprocz Sizemore'a...ale jak widze Hartnett'a jako zolnierza to oczy mi sie smieją, poza tym Bruckheimer producentem wiec ten film musial spieprzyc. Polecam bardziej ambitne filmy, niz Helikopter w Ogniu, gdzie widzimy durną akcje amerykanskich zolnierzy ktorzy sami spieprzyli sprawe, a potem ubolewaja nad swoimi czynami, i krecą o tym filmy...porazka.

Durden

Dzięki...
...za Twój komentarz do mojego komentarza :) Słyszałem że "Szeregowiec Ryan" to fajny film ale niestety go nie oglądałem. Może i ta akcja amerykanów była durna ale tu chodzi o sam fakt, że takie zdarzenie miało miejsce. Ja nadal uważam że ten film jest fajny, ale Ryana to muszę sobie załatwić wtedy będę miał lepsze porównanie.

Mario_3

i wtedy...
...gdy obejrzysz Szeregowca...zobaczysz jak Helikopter w Ogniu jest slabiutki :) No ja sie normalnie "posikalem" :DDDDD Naprawde polecam ten wspanialy film, a co do Helikoptera...nic chyba dodawac nie musze :)

użytkownik usunięty
Durden

Tysię chłopie lecz.Na krytyka filmowego to się nie nadajesz.Black Hawk Down jest najlepszy, choć i Szeregowiec jest spoko.Co do aktorów to byś pewnie chciał takiego Rambo czy coś takiego(2m wzrostu biceps 60cm itd.:)Po prostu się nie odzywaj i zmień pieluche bo zaczyna śmięrdzieć.Nara i pozdrawiam prawdziwych znawców dobrego kina.

Shudderek

Durden

Ty mi gościu powiedz kto tam co spieprzył....nie było generałą...ot najlepsze wywiady świata się mylą...a co do zestrzelenia helikopterów...to sobie pomyśl...że całe miasto jedzie na dragach i nie groźna im śmierć to ciorali jak sie dało :)

ciekawe jak wytłumaczysz bardzo "mądrą" akcje szukania jednego żołnierza przez cały oddział...zważywszy że nie jest on nawet wysokiej rangi generałem...masz tu gdzieś realizm ??

pozdro wielki fanie historii :P

użytkownik usunięty
Kejben

A nie słyszałeś o amerykańskiej zasadzie "No man left behind" ? Tak było naprawdę. Nie mogli opuścić miejsca działań bez zebrania wszystkich ciał a tym bardziej rannych. Ot co takie amerykańskie poczucie misji...