Podajcie tytuły innych dobrych filmów wojennych. Najbardziej mnie interesują klimaty podobne do BHD. Oczywiście nie pogardzę II wojną czy wojną w Wietnamie. A tak poza tym to 10/10. Film jest po prostu genialny. Oglądałem go już wiele razy i wciąż lubię do niego wracać. Mistrzostwo świata!
Black Hawk Down 10/10 zgadzam się, ale jeśli nie obejrzałeś Plutona to obejrzyj ! W 100% lepszy, klasyka kina wojennego :)
Mój bezkonkurencyjnie ukochany wojenny film to "9 kompania". Myślę, że rosyjskie kino jest niestety niedoceniane :(
przeciesz komercyjne wielkobilbordowe kino ruskie to czysta propaganda, a ten film w realizacji okej spoko ale ludzie... toc to własnie taki a nie inny film, brrr
A ze kino amerykanskie to takie idealne nieuzywajace propagandy??
Tam jest rowniez uzywana propaganda z tym ze miedzy rosja a stanami jest jedna roznica- rosja nie ukrywa sie z tym zbytnio, a stany u siebie propagande nazywaja reklame tym samym wysmiewajac kino rosyjskie, chinskie , czy japonskie
oczywiscie ze w pewnym masz racje , ale nie wszytkie amerykanskie filmy wojenne sieja propagade , gdzie taka widzisz w filmach np o wietnamie?? "Pluton" czy chocby "Łowca jeleni"??? Nie dotrzegłem... Albo ostatnia seria Generation kill , tez nie bardzo... wiec mała różnica jest. A które panstwo jest bardziej obłudne... to doprawdy trudno określić , historie piszą zwycięscy. Ta która była i ta której jesteśmy świadkami.
Co do filmow o wietnamie bylo ich sporo..Nie wiem czy ogladales takie filmy jak czas apokalipsy albo chociazby good morning vietnam(na dzien dzisiejszy tylko te sobie przypominam), ale tam propaganda byla ewidentna.
Mowisz ze historie pisza tylko zwyciezcy i tu cie zaskocze ze taki film jak 9 kompania opowiada o grupie zolnierzy wyslanych na misje do afganistanu o ktorych panstwo po prostu zapomnialo bo bylo zajete pirestrojka..
Dobrze ale wymowa filmu była jedno znaczna ruska armia jest ok, walczymy do konca i wogle jestesmy fajni i wielka rasjia moze zawsze na nas liczyc. A co do czasu apokalipsy to chyba widzielismy dwa rózne filmy....A po za tym nie napisalem ze kazdy film o amrekanskich żołnierzykach jest super tak samo jak wczesniej nie napisalem ze tylko ameyrkańskie filmy sa fajne co od razu mi zarzuciłeś na co nie mogłem zareagować obojętnością :) pozdrawiam
polecam szczególnie Szeregowiec Ryan Cienka Czerwona linia Pearl harobr i helikopter w ogniu ogladales
Jeśli chcecie obejrzeć dużo filmów w necie bez ściągania to polecam tą stronę: www.kino.pecetowiec.pl
Na tej stronie jest około 1000 najnowszych filmów jakie wyszły z kina. Również dramatów wojennych
Bardzo polecam
ej kurde... :P przecież wiadomo, że Czas Apokalipsy to jest najwiekszy klasyk wśród filmów wojennych. Nie ma większego arcydzieła i jest to kwestia nie podlegająca żadnej dyskusji
"Czas Apokalipsy" to klasyk, reszta to po prostu filmy wojenne, jedne lepsze drugie gorsze.
Dziękuje bardzo wszystkim za pomoc. W sumie to prawie wszystkie z podanych filmów oglądałem ale dzięki. Myślałem, że są jeszcze jakieś produkcje z którymi jeszcze nie miałem do czynienia no ale niestety. Czyli trzeba czekać aż powstanie coś nowego.
uwierz mi ,że są zapraszam na mój blog tam znajdziesz tytuły 50 najlepszych moim zdanie filmów wojennych ,a wszystkich mam i ogladałem ponad 100 gdy zajrzysz to zoabczysz
O jeden most za daleko dobry film godny polecenia
http://www.filmweb.pl/f8234/O+jeden+most+za+daleko,1977
już dużo tutaj pozycji padło ale bardzo dobrym filmem jest "JARHEAD" a tak z innej "beczki" polecam także "JENIEC: Tak daleko jak nogi poniosą"