Helikopter w ogniu

Black Hawk Down
2001
7,8 319 tys. ocen
7,8 10 1 318565
7,4 39 krytyków
Helikopter w ogniu
powrót do forum filmu Helikopter w ogniu

Ulubiona scena?

ocenił(a) film na 9

Kiedy deszcz rozgrzanych łusek - z przelatującego helikoptera - sypie się na głowę przyczajonego sierżanta Matta Eversmanna (Josh Hartnett). BTW, kapitalne zdjęcia Sławka Idziaka! :)

użytkownik usunięty
NYPD

Moja ulubiona jest wtedy kiedy jest dwóch żołnieży. Jeden z M249 drugi z M16. Pyta się pierwszego Dlaczego nie strzelasz? A on na to ze nie słyszy świstu przelatującej kuli i tu nagle usłyszał :D.
A druga to jak ostatni Rangersi co nie załapali się na transporter opancerzony biegną za nim a tu dzieci do nich podlatują i stroją głupie miny. Ta scena jest smutna bo później przebiega starszy człowiek który trzyma na rękach zastrzelone dziecko :(

Pozdr.

ocenił(a) film na 9
NYPD

mi sie najbardziej podoba scena jak wbiegają na stadion i podajże 3 gości podchodzi z wodą i ręcznikami.

ocenił(a) film na 10
NYPD

a mi sie najbardziej podoba ta scena kiedy REngersi strzelaja do jednego ziomka ze swoich nie pamietam jak sie on nazywał On sie pyta czy to oni a zaraz potym "Pojebało was"

ocenił(a) film na 10
Kubzen95

Śmierć dominika Pillio raz scena gdy pilot śmigłowcza oparty o murek zdejmuje najpierw hełm, a potem wyciąga zdjęcie rodziny.

ocenił(a) film na 10
Kubzen95

Moja tak samo ;D No i jeszcze taka smutna scena jak ten jeden dostał w noge i próbowali go uratowac no ale sie nie udało:(

ocenił(a) film na 9
Karolina90_2

mnie sie tez karolinko najbardziej ta scena podobala...
troche szkoda ze mu nie odratowali tej nogi, no ale coz aktor sie zaparl ze chce odejsc z honorem, to co poradzic?:)

gen_leihy

Mam takie pytanie:
Była 1 scena jak żołnierz się zgubił. Wszedł on do jakiegoś domu i spotkał tam taką kobietę z dziećmi. Później wyszedł.

Czy ktoś mi może powiedzieć czy on znalazł swoich kolegów i czy przeżył????

A jeśli chodzi o sceny:
1. Pomoc snajperów- piękna sprawa. Pomogli koledze i sami zginęli.
2. Koniec filmu- ten bieg 2km, i podanie im wody

Ogólnie film bardzo dobry. Nie znałem historii tej akcji. Teraz moja wiedza jest większa :D

ocenił(a) film na 9
marcin_055

to byl chyba ten koles ktory dolaczyl potem do dwójki żołnierzy (jeden z nich ogłuchł)

NYPD

moja ulubiona scena ta ta w której hoot(eric bana) mówi dlaczego jedzie na wojne że chodzi o przyjaciela cholernie mondre słowa morze dlatego mi sie najbardzie podoba...

ocenił(a) film na 10
TWISTER_STORM

według mnie cały film jest świetny, mam dużo ulubionych scen ale jeśli mam wybrać to chyba będą:
-deszcz łusek spadający na Eversmana
-dzieci biegnące przed żołnierzami na końcu
-lot helikopterów przed akcją
-sam początek filmu(piękne zdjęcia)
i wiele innych;)

ocenił(a) film na 9
Coffee

Trudno wybrać jedną scenę z tak genialnego filmu, ale moją jest, kiedy konwój jedzie (poczatki drugiej plyty), jest muzyka bębnów.

ocenił(a) film na 8
Bobey

dobra jest scena jak jeden z żołnierzy przyczajony wychodzi z tego domu i przeżywa tylko dlatego że się potyka i wywraca a kilkunastoletni chłopiec posyła serie zamiast niemu to swojemu ojcu z drugiej strony drzwi
co nie zmienia mojej opinii o filmie że jest przesadzony(jak to amerykanie zwykle lubią robic)

ocenił(a) film na 9
NYPD

Moją ulubioną scena podobnie jak kolegi kubzen95 jest sytuacja gdy Yurek biegnie na drgą stronę ulicy a Nelson i Twombly do niego strzelają. I jest jeszcze jedna tez z tymi samymi bohaterami gdy juz biegną na stadion jeden z nich sie potyka a drugi na niego wpada, bardzo fajnie to wygląda.