Helikopter w ogniu

Black Hawk Down
2001
7,8 319 tys. ocen
7,8 10 1 318560
7,4 39 krytyków
Helikopter w ogniu
powrót do forum filmu Helikopter w ogniu

WYJĄTKOWA NUDA

użytkownik usunięty

Pomysł na film może i OK, wykonanie wizualne super, ale scenariusz do bani. Ten film to ponad dwie godziny strzelania non stop!!! Zero jakickolwiek zwrotów akcji i do tego historyczna bzdura!!! Pearl Harbor II, tyle że bez romansu. ONZ to eunuchy i wrzyciu by nie przeprowadziła akcji takiej jak na tym filmie.

ocenił(a) film na 9

hę?
Salve! Uważasz, że ONZ nie przeprowadziła by takiej akcji? Niestety mylisz się baaardzo grubo. Z tygo co słyszałem, to jedyna niezgodność między filmem, a prawdą, to to, że gdy ratowano załogę jednogo z rozbitych helikopterów, do obrony użyto dzałka pokładowego (bodajże GAU-2, ale pewien nie jestem...) z helikoptera. W filmie tego nie pokazano penwnie dlatego, że mogło by się to wydać zbyt nierealistyczne... A więc w istocie film aż przerealistyczniono % ))
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Firithhir

ONZ - Stany
No tak się właśnie składa, że ONZ nie przeprowadziło tej akcji. Tylko Amerykanie, bez pomocy, ani uzgodnień z ONZ. Oczywiście nie zgadzam się z Wiadernym twierdzącym że zdarzenie nie miało miejsca. Lecz co do ONZ to ma on trochę racji. Jest to dosyć nieruchliwy twór w rzeczywistych zagrożeniach nie spełniający swej rozjemczej roli(no ale bez przesady - nie jesteśmy w przedszkolu, więc uwagi o eunuchach proszę zachować dla kolegów w piaskownicy).

użytkownik usunięty
buc

racja
Fakt, mój błąd. Dzięki za sprostowanie. Zmieniając nieco temat, sądzę, że nie dopuszczanie do wysłania komentarza dlatego, że jest za krótki to lekka przesada % ))).
Pozdrawiam
Firithhir