Helikopter w ogniu

Black Hawk Down
2001
7,8 319 tys. ocen
7,8 10 1 318565
7,4 39 krytyków
Helikopter w ogniu
powrót do forum filmu Helikopter w ogniu

Wybitne dzieło

ocenił(a) film na 10

Świetny film, znakomita obsada, a muzyka przyjemnością dla ucha.
Za każdym razem, gdy oglądam ten film ( a było już tego sporo) coś ściska mnie za gardło.......jak dla mnie ten film po prostu dotarł do mnie, bez zbędnej otoczki i innych niuansów.
Klimat niepowtarzalny, zawsze się zastanawiałem dlaczego Scott opowiedział tę historię( było już wiele prawdziwych historii przedstawionych na ekranie, w niektórych przypadkach dosyć niefortunnie,), a tu proszę, "kurczę" po prostu coś czuję, a mało jest takich filmów.( najlepsza scena według mnie to ta ze Smithem, kiedy prosił Eversmana by przekazał rodzicom, że był dobrym żołnierzem)- "prawdziwy" Smith był synem weterana z Wietnamu, więc gdy zobaczyłem tę scenę naprawdę poczułem, że to ma sens, jest ten realizm i symbolika.
10/10
aha oprócz ogólnego polsatu film wczoraj był emitowany na polsat film( dostępny w ofercie cyfrowego polsatu), wiec zachęcam, bo jeszcze kilka razy znajdzie się w ramówce

Higher

na 10/10 to to nie zasługuje, ale film jest bardzo dobry i w mojej ocenie 8/10 szkoda, że nie ma lepszej fabuły i wątków i aktorów ale zdjęcia, sceneria, dzwięki super jak dla mnie film warty obejrzenia gdyż film wkręca w klimat :) pzdro