Hellboy: Złota armia

Hellboy II: The Golden Army
2008
6,8 70 tys. ocen
6,8 10 1 70285
6,7 23 krytyków
Hellboy: Złota armia
powrót do forum filmu Hellboy: Złota armia

Dialogi Hellboya z Nuadą [:)] daja chyba w potekscie do zrozumienia że moze byc 3 częśc (i mogła by być). Miałem poprostu wrazenie że 2 czesc to porostu epizod wiekszej całosci. Hellboy majacy przyniesc zgube ludzkości. to moze byc ciekawy watek zreszta juz poruszany w pierwszej części. Taki mroczny klimat bardziej pasuje do naszego bohatera niz kraina rodem z "labiryntu fauna" Rozdardzie głownego bohatera miedzy swoim pochodzeniem , przeznaczeniem a miłoscia i rola obrońcy. tu widze duze pole do popisu dla aktorów. Dorzucić ciekawa fabułe np: Hellboy spotyka swojego ojca samego Lucyfera i mam naprawde swietny film. mam nadzieje że fani Hellboya sie za to nie obraża (mam na mysli tych ktorzy czytali komiksy i znaja orginalne przygody bohatera) za to co pisze. Ja przyznaje że nie czytałem :( ale wydaje mi sie ze mroczny klimat bardziej pasuje do naszego bohatera. Druga czesc jest poprostu jak "Batman Forever" w cyklu o batmanie. Czas wrócic d klasyki i stworzyc filmowe realia czyz nie??

orsonfilm

Zamiast dochodzić do tego czy będzie 3 część poczytaj lepiej komiksy o Hellboy'u :) Tam wszystko masz jak na dłoni. A oczywistym jest że film na podstawie komiksu powstał :) Więc oni nie muszą wymyślać, oni to już mają proste