Jedynka była świetna i do niczego nie mogłem się tam przyczepić. W dwójce gryzło mnie kilka rzeczy. Przede wszystkim młody Hellboy, który wyglądał trochę śmiesznie... Wiem, że reżyser chciał w formie opowiadania przedstawić historię Złotej Armii, ale można było zrobić to nieco lepiej. Druga sprawa - efekty. Jest ich cała masa, co mi się akurat podoba, ale kilka stworzeń nieco za bardzo przypomina Labirynt Fauna (moim zdaniem beznadziejny film...). No i humor - jest nieco gorzej, ale tylko "nieco". Przez tych kilka rzeczy dałbym -10, ale że nie ma takiej oceny to 10 :)
Polecam. Naprawdę fajne kino akcji, z super walkami i efektami. No i ten klimat... Naprawdę genialny!
młody Hellboy był na miarę polskiego kina :) czyli kiczowaty
co do stworzeń ... są podobne do labiryntu fauna (super filmu)
bo twórcy są ci sami .. ale stworzenia nie wiem czemu (myślałem
że w labiryncie fauna był to zabieg celowy są sztuczne ;/
poruszczają sie jak roboty (może nie wszyscy) ale sporo
na przykład śmierć lub ten niebieski człowieczek o rybim wyglądzie
walki jak dla mnie są godne podziwu szczególnie księcia Nuady
oczywiście film miał mnóstwo niedociągnięć .. ale to tylko
dla czepialskich jak ja :) a i szczerze ten wątek milosny
mogli by wyciąć (no chyba ze wcisneli bo to na podstawie komiksu)
dlatego 6/10
ee tam :) Hellboy 2 to na prawdę udana bajka, mimo że nie jest na podstawie żadnego komiksu, klimat bardzo fajny, świat ciekawy, efekty walki po prostu świetne, przy pierwszej części ta wypada znacznie lepiej, dynamiczniej i bardziej rozwija postacie. Polecam.
Widziałem ten film 2 tyg temu, no i cóz po prostu zasnąłem....... plastikowe tandetne badziewie.... Uwielbiam komiksy i niektóre filmy oparte na nich ale ten nigdy nie powinien ujrzeć swiatła dziennego!!1
Kostiumy jak z filmów lat 60-tych plastikowe dekoracje, akcja ciagnie się niemiłosiernie ( a raczej brak akcji) Juz nudza mnie smieszne potworki hiszpańskiego reżysera w kazdym filmie to samo, małe stworki dziwaczne, i duże z oczami wszedzie a to na rekach a to na skrzydłach.
KOSZMAR I NUDA!!!