del Toro w jakims wywiadzie mowil ze czesc 3 bedzie poruszala stosunki Hellboy'a z ojcem
SPOILER
Co jest nawet dobra kontynuacja czesci 2 gdzie jak wiadomo zostanie tatusiem
Lepsza by byla gdyby kontynuowali ten watek , w ktorym jego smierc czy ktos tam w tej jaskini , mowila , ze Hellboy bedzie zguba dla calej ludzkosci. To by moze byla dobra 3-czesc :)
http://film.onet.pl/wiadomosci/hellboy-3-nigdy-nie-powstanie,1,5463229,wiadomosc .html :(
Ja sobie wyobrażam tak, że Hellboy chcąc uniknąć przeznaczenia zmierzy się w końcowej walce z Aniołem Śmierci, bo nie sądze, żeby odwrócił się od ludzi, choć tyle razy miał taką okazję...
Anioł śmierci jest jak by neutralny wiec nie będzie podmiotem 3 części czy ludzie zgina czy nie jemu to nie przeszkadza ;P. Bardziej bym patrzył na ojca Hellboy nie tego który go przygarną i wychował tylko jak to mówią w filmie Upadłego czyli najprawdopodobniej Lucyfer tak czy siak myślę ze 3 będzie również dobra i będzie się fajnie oglądać :P.
W ostatnim wywiadzie jakiego udzielił Ron Pearlman, powiedział że jeszcze nie wiadomo czy będzie trójka, ponieważ Guillermo del Toro (reżyser Hellboya 1 i 2) jest teraz zajęty "Hobbitem" więc jeśli by miała powstać trójka to dopiero za 2 lata a wtedy Ron stuknie do 60 i boi się że będzie za stary na ten film. W każdym razie jeśli dostanie propozycje zagrania to zagra na pewno.
Mam wielka nadzieje, ze jednak powstanie 3.
Perlman jest normalnie stworzony do tej roli :) a makeup cuda czyni :)
zresztą ni w 1 ni w 2 jego wieku nie widać.
I ciekawy motyw wprowadzili - zagłada świata i cierpienie jakie ma znieść Liz... niezła furtkę del Toro sobie zostawił :D
A po drugie to po prostu muszę zobaczyć jak oni rozwiążą problem mieszania gatunków XD bliźniaki do tego he he he ...
Uwaga Spoiler----Ja myślę tak: Wiadomo ,że Liz I czerwony czekają na
małego lub małych diabełków. Liz niby będzie strasznie cierpiała a
hellboy ma sprowadzić zagładę ziemi, ale nie wiadomo w jaki sposób, czy
on ma się stać zły czy coś innego. Myśle że liz bedzie cierpiała przy
porodzie a zagłada ziemi to nic innego jak dzuieci hellboya.
hymm widze ze tutaj nie zauwazyliscie bardoz waznej rzeczy tzn co jest najwiekszym bolem kobiety to ze jej
chlopak/maz bedzie sial zniszczenie?, czy czasem jego potomstwo? przepowiednie mozna wszelaki sposob
odczytywac :) ale to oczywiscie moje skromne zdanie, a raczej del toro czy moze nastepny rezyser nie bedzie
powielal gwiezdnych wojen, bo to juz wszyscy znaja.
hymm widze ze tutaj nie zauwazyliscie bardoz waznej rzeczy tzn co jest najwiekszym bolem kobiety to ze jej
chlopak/maz bedzie sial zniszczenie?, czy czasem jego potomstwo? przepowiednie mozna wszelaki sposob
odczytywac :) ale to oczywiscie moje skromne zdanie, a raczej del toro czy moze nastepny rezyser nie bedzie
powielal gwiezdnych wojen, bo to juz wszyscy znaja.
Rzecz w tym, że sięgając do komiksu widzimy jasno, jaką przyszłość przepowiadają Hellboyowi. Z resztą w 1 części filmu tez to zasygnalizowano. On, jako syn Upadłego, zgubę świata ma niejako "wpisaną w geny". W koncu po to został na ziemie wysłany... Pewnie ta ciemna strona będzie chciała nad nim przejąć kontrolę, co będzie powodem cierpienia Liz.
Ekhm...jak to, że niby jego potomstwo ma się do sceny gdy Śmierć pyta Liz czy chce uratować życie Hellboya? No cóż do narodzin dzieci po odwaleniu brudnej roboty potrzebna jest już tylko mamusia więc raczej dzieci odpadają.
Swoją drogą chciałabym zobaczyć co z tego wyjdzie. Od razu mam przed oczami Shreka i dzieciaki Osła i Smoczycy:D
Też przeraźliwie denerwuje mnie, jak wypowiadają się tutaj "fani"
hellboya, spekulują na temat jego roli w zniszczeniu ludzkości i piszą
tak absolutne bzdury, że nawet Uwe Boll by tego nie wymyślił -
Przeczytajcie komiks, chociaż o komiksie, o historii czerwonego. Wtedy
będziecie mieli prawo się wypowiadać na jego temat.
Nie wszyscy muszą być fanami komiksu. I w ogóle to kim Ty jesteś, żeby rozdawać ludziom prawa do wypowiadania się na jakikolwiek temat, co?
Chrzanić, że wypowiedź sprzed 4 lat, tak samo irytuje ;p
mam nadzieje ze bedzie, chetnie bym zobaczyła, jestem ciekawa jak beda wygladac te ich dzieci i Hellboya w roli ojca :p, nie wierze ze on mogłby byc tym zlym.
osobiscie nie czytalem komiksu, ale jezeli oni nie zrobia z niego niszczyciela swiata, to seria bedzie na maxa z
dupy!
Jeżeli powstanie H3 to ja jestem niemal pewien, że Hellboy umrze. Czemu?
- Bo dotychczas filmy były z dobrym zakończeniem(jak jedynkę dało się przeboleć, tak w dwójce wyszło to źle i było najgorszym punktem filmu dla mnie)
- Hellboy ma dzieci, więc i tak zostawi po sobie spuściznę. Warto pamiętać, że wtedy nie będzie potrzebny Perlman jeżeli ktoś zdecyduje się na dalsze filmy o losach jego dzieci.
- Hellboy zostanie przyparty do muru: albo zniszczy świat albo poniesie śmierć. Wiadomo, że wybierze to drugie.
- Śmierć Hellboya zamknie serię o nim.
w jedynce i dwójce cały czas mówią, że Hellboy przyniesie zagładę, więc logicznym by było jego ukatrupienie..
więc jeśli zrobią kolejny film - to fajnie by było gdyby to nastąpiło, nie dlatego, że nie lubię postaci czy coś, po prostu aby ładnie zakończyć udaną serię
"Hellboy - Ostatnie starcie - (ang. Hellboy 3: Recent startup, Hellboy III: Startup recent) amerykański film fantasy, którego premiera odbędzie się 2010 roku.."
z tego co wiem premiera została przełożona na 2012, trailery są już w internecie(oczywiście bez zdjęc z 3 części;>
W 3 części Hellboy ma wypełnić swoje przeznaczenie, więc chyba przestanie się już uśmiechać;>
Czytałem w wywiadzie że część 3 ukaże się w 2012 roku i będzie już niestety
ostatnia. Ale miejmy nadzieję że jednak Del Toro zekranizuje wszystkie
książki czyli razem pięć tytułów.
del toro, perlman jakis scenarzysta sie spotkali na obiedzie w celu omowienia fabuly 3 czesci. JEdnak patrzac na zapewnienia wszystkich tych 3 panów brałbym z przymrużeniem oka, poniewaz sudio powiedzialo, ze nie bedzie finansowac Hellboya, bo istnieje duże prawdopodobienstwo wtopy, a zysk z poprzednich dwoch filmow nie byl zadawalający.
Hmm...Szkoda... A zysk nie był zadowalający...Nie było tak źle, pierwsza zarobiła ponad 99 mln, druga ponad 160 mln USB... Niech nakręcą trzecią, a nie pierdzielą :D
na czysto pierwsza czesc zarobiła 33 mln, druga 75 mln. Przy takich możliwościach i budżecie, powinien zarobić dwa razy tyle co kosztował film, a 2 częściom się to nie udało, czemu więc miało by się udać 3, zwłaszcza że komiksowe adaptacje nie mają dobrej passy.
Tak nie mają wcale passy zwłaszcza Iron Man 3 i Avengers (najpopularniejszy film w historii USA )
z tego co wiem, patrzac na stronę zarówno Box Office Mojo i world box office najpopularnijeszym filmem w dziejach zarówno na świecie jak i w USA to Król Lew. Patrząc na inflacje tego filmu, jest to produkcja, która zarobiła najwięcej. Oczywiście wliczając zyski z reedycji, VHS, DvD oraz Bluray! Na drugim miejscu znajduje się Titanic, Avatar i dopiero Avangers!