Hellboy: Złota armia

Hellboy II: The Golden Army
2008
6,8 70 tys. ocen
6,8 10 1 70285
6,7 23 krytyków
Hellboy: Złota armia
powrót do forum filmu Hellboy: Złota armia

Jak ktoś lubi

ocenił(a) film na 5

Film może być jak ktos lubi kino rozrywkowe, nie wymagające myślenia. Celem producenta peweni było stworzenie filmu dla mas dla rozrywki i z dużą ilościa efektów. Jeśli w ten sposób spjrzymy na ten film to sukces zostałosiągniety. Dlatego daję aż 5/10. Dla wymagających widzów 2/10.

ocenił(a) film na 6
tomek_82

Poweim więcej, swietne widowisko, perfekcyjne kostiumy, piękne scenerie. Za to postaci kompletnie płaskie, nie obchodziło mnie co się z nimi właściwie dzieje. Miałem wrażenie, że główny bohater czuł podobnie. 6/10
Jeśli podobała się komuś fabuła to "Nieustraszeni bracia Grimm" znacznie lepiej ujmują temat "odejścia od romantycznej fantazji i chwały feudalnych władców".

ocenił(a) film na 8
tomek_82

film fajny, czasu nie stracilem, swiat jest bardzo ciekawy i rozbudowany, czego oczywisci nie da sie przedstawic w filmie, no ale sa komiksy

ocenił(a) film na 10
tomek_82

dla wymagających, he he, komiks też nie był supertrudnym powieścidłem ala procesówki grishama, więc po co film miałby taki być? postacie wcale nie płaskie, odzywki, gadki, charakter odwzorowany dobrze względem komiksu.