Nie obejrzałam do końca bo nie dałam rady. Nie urzekł mnie ten film. Bajka jakich mało no i jeszcze główny bohater wygląda obleśnie....
nie rozumiem czasem ignorancji i braku inteligencji ludzi którzy zakładają tematy na filmwebie, powyższy wpis to straszny żal. Nie czytało soię komiksu, który wszak jest właśnie bajką, a aktor? jasne dajmy wypacykowanego cruise'a albo innego pięknisia który ni w ząb nie będzie pasował do roli brzydkiego czerwonego diabła jakim zawsze był hellboy. Już raz zepsuli takiego punishera, dając mu pedałowatego modela na front.
Dobrze mówisz, zgadzam się w 100%. Aby komentować obrazy przeniesione z książek/komiksów, warto poznać oryginał- nawet pobieżnie, choćby po to żeby mieć jakiś punkt odniesienia..
witam panie panow, hellboy 1 wydawal mi sie hm... dziwny (jak dla laika) lecz wglebilam sie w temat i rezultat
hellboy 2 jest super ogol oceniam na 8/10, pozdrawiam i podzielam zdanie
8/10 Film niezly, nawet bardziej podobal mi sie niz pierwsza czesc, tylko zmienilbym kostium temu szwabskiemu ektoplamowemu czemus ;] na jakis bardziej nowoczesny, bo ten wyglada jak stroj pletwonorkow za czasow pierwszej wojny swiatowej ;p