Hellboy: Złota armia

Hellboy II: The Golden Army
2008
6,8 70 tys. ocen
6,8 10 1 70285
6,7 23 krytyków
Hellboy: Złota armia
powrót do forum filmu Hellboy: Złota armia

Nuada rulez.

ocenił(a) film na 5

Luke Goss ma tutaj mnóstwo scen akcji i jak się okazuje wiele z nich wykonał sam. Już w "Bladzie" miał rolę wymagającą sporo sprawności. A do "Hellboya" zaliczył kung-fu i paromiesięczny kurs szermierki. Także szacun. Pozatym sam był dobry. Główna oś fabuły nie porażała odkrywczością, ale dzięki dobrym wykonawcom oglądało się to sprawnie. No i scenografia. Bethmoora, targ trollów czy historia Złotej armii wykonane są fantastycznie. Tak samo jak czołówka. Największym bólem są wstawki melodramatyczne tudzież zwykle smęty, nie dość że niepotrzebne to jeszcze rozwleczone.

użytkownik usunięty
_Andrzej_

ksiąze Nuada wypadł fantastycznie takze szacun a wstawki melodramatycznie były zarezerwowane dla mnie :)

ocenił(a) film na 8
_Andrzej_

Serio? I to machanie scyzoryko-włócznią, jak ją zwykłam nazywać, to też jego wykon? Myślałam, że Damien Walters był jego ... kaskaderem - czy jak to zwać - specem od efektownych scen w tym filmie .

ocenił(a) film na 5
CzarodziejkaGore

Szermierka to na pewno jego wykon, to nie jest aż tak trudne jak się wydaje. Bardziej niepewne są niektóre akrobacje, zwłaszcza w końcowej walce.

ocenił(a) film na 8
_Andrzej_

No proszę :D To tym bardziej jestem pod wrażeniem .... Szukałam wcześniej informacji apropo właśnie tych efektownych scen walki i jedyne co znalazłam to skromne info o Waltersie ale nie było jakiegoś szczególnego rozróżnienia które sceny są Gossa a które Waltersa.
I w sumie tu możesz mieć rację - te akrobacje w finałowej scenie mogą być Waltersa bo jest on w końcu specem od parkour'u - co to dla niego zrobić kilka salt w powietrzu ;)

ocenił(a) film na 7
_Andrzej_

http://www.youtube.com/watch?v=TBBXRQHKFcE