PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=135596}

Hellboy: Złota armia

Hellboy II: The Golden Army
2008
6,8 70 tys. ocen
6,8 10 1 70226
6,8 29 krytyków
Hellboy: Złota armia
powrót do forum filmu Hellboy: Złota armia

Juz sam nie wiem czy pan del Toro (reżyser filmu) nie ma oczu czy wszystkie oddał swoim idiotycznym potworkom? Komiks jest mroczny ciekawy natomiast film plastikowy , nudny, idiotyczny wręcz. Poszedłem z wielkim zaciekawieniem na Hellboya i w połowie filmu zasnałem dosłownie , niby smieszne odzywki Hellboya bardziej wkurzaja niz smiesza , potwory sa koszmarne jak z filmów lat 60-tych, masakra.....W porównaniu do ostatniego batmana no cóz nie ma zadnego porównania, Pan del Toro powinien sie zajac krecenie filmów dla dzieci do lat 8 i nie męczyc swoja niby bujną wyobraźnia normalnych ludzi bo moim zdaniem po prostu jej nie ma....

Pierwsza częsc nuda druga jeszcze gorsza....

ocenił(a) film na 8
michaelgraphic

nie porownuj hellboya z batmanem bo to zupelnie inna liga filmu. Hellboya niby nie widzialam ,bo w kinach jeszcze go nie ma widac ze ciebie na kino nie stac .. >.<

idac na hellboya ide na BAJECZKE z dobrymi efektami specjalnymi-mysle ze sie nie zawiode. Nie spodiewam sie arcydziela ale bardzo dobrego filmu owszem.

ocenił(a) film na 1
aPosing

No cóz moj drogi na kino mnie stac nie martw się mieszkam w Nowym Jorku gdzie film graja juz od miesiąca.............. Wiec daruj sobie....
W kazdym razie bede porównywał bo to filmy na podstawie komiksów.....

Jeżeli lubisz nude, koszmarne plastikowe efekty to baw sie dobrze powodzenia

michaelgraphic

Wiem, nie na temat... Ale w twoim profilu pisze, że nie NY, ale Irlandia. ;]

ocenił(a) film na 8
michaelgraphic

"W kazdym razie bede porównywał bo to filmy na podstawie komiksów..... "

aha to porównaj Batmana jeszcze do "Żółwi Ninja" - te też są na podstwaie komiksu.. nie ma takiego gatunku filmowego jak "adaptacja komiksu".. Równie dobrze można porównywać "Ojca Chrzestnego" do "Władcy Pierścieni", gdyz oba filmy są na podstawie książki.

ocenił(a) film na 8
michaelgraphic

a moze inaczej?!! mieszkasz w Irlandii a do kina chodzisz w Nowym Jorku!?!

ocenił(a) film na 8
michaelgraphic

Nie wszyscy widzą w tym filmie tylko efekty... W każdym razie i tak czekam na 3 część jeśli takowa powstanie, gdyż del Toro proponował ekranizację Wilków św. Augusta. :D

ocenił(a) film na 8
michaelgraphic

ty chyba jesteś jakiś chory.. skoro mieszkasz tam gdzie napisałeś to bardzo dziwne bo hellboy złota armia wszedł w stanach pod koniec czerwca wiec walisz takie ściemy ze aż zal dupe ściska..
i wcale potwory nie są zrobione jak w latach 60 ;] nie umiesz oceniać nie wiesz jak wtedy robili stwory wiec nie porównuj.. ;] film ma bardzo dobre efekty specjalne i nie zawiodłem się wcale na tym filmie.. gorąco polecam ;) ale dla fanów gatunku a nie komiksu..

ocenił(a) film na 1
badboyxD

No to ciekawe... "dla fanów GATUNKU a nie KOMIKSU" A hellboy niby powstał z powietrza:)))))))) NAJPIERW KOMIKS POTEM FILM. Przykłady swietnych adaptacji komików SIN CITY , BATMAN 1, 2 I OSTATNI,
NAJGORSZE TO: GHOST RIDER, PUNISHER, FANTASTIC FOUR, STREET FIGHTER I HELLBOY NA CZELE, Jezeli ktos uwaza że hellboy to dobry film to albo jest slepy albo głuchy albo niedorozwiniety.....No cóz jak robili stwory w latach 60 hmmmm. aktor przebrany w kostium i tyle.. I tak własnie wygladaja efekty w Hellboyu niestety.... Nie chce polemizowac z nikim jak komus sie podoba to super dla MNIE TO TOTALNY GNIOT

ocenił(a) film na 7
michaelgraphic

Filmu nie widziałem, ale ocena na IMDb wystarczy mi, aby stwierdzić, że nie masz racji... Pozdro :)

ocenił(a) film na 8
michaelgraphic

no ale jaki by był sens robienia filmu całkowicie zerżniętego z komiksu..? w sumie tak jak ty mówisz ze są zrobieni tak jak kiedys to mi jedynie tak wyglądał ten taki duży na początku filmu.. tylko on.. reszta jest bez zarzutów ;) rozumiem ze tobie się mógł film nie podobać ale przez ten fakt nie musisz obrażać tych którym sie film podobał ;].. no z ghost riderem i fantastic four się zgodzę bo te filmy to są porażki ale nie hellboy ;] jeszcze jest jeden fakt ze pad del Toro nie robi filmu takiego żeby jak najwięcej efektów komputerowych wcisnąć w film tylko jak się tego za cholere nie da zrobić to wtedy podstawia efekty..

ocenił(a) film na 1
badboyxD

Witaj nikogo nie obrazam stwierdzam jedynie ze komiks ma zupełnie inny klimat mroczny jest oparty na legendach a treść filmu nie mam pojecia na czym jest oparta bo moim zdaniem na niczym. Film jest po prostu nudny ....
Nie chodzi mi o efekty..... Tylko o treśc i klimat filmu który jest zupełnie nietrafiony....

michaelgraphic

''Jezeli ktos uwaza że hellboy to dobry film to albo jest slepy albo głuchy albo niedorozwiniety'' - Oczywiście ty nikogo nie obrażasz pewnie to zdanie stworzoyło się samo ;)

Szanuj innych zdanie i gust to ci wyjdzie na lepsze a nie tworzysz tu jakieś wypociny, którymi próbujesz narzucic swój tok myślenia innym userom. Dla mnie nie podałeś zadnego sensownego argumentu przeciw Hellboyowi tylko poruwnujesz go do(chodż w tym musze ci przyznać racje) ambitnego kina jakim niewątpliwie jest ''The Dark Knight''. W jednym zdaniu cos piszesz a pożniej zaprzeczasz sam sobie.

P.S nie ogladałem jeszcze nowego Hellboya ale jak wróce z kina 5 września nie omieszkam tu wrócić ;))

ocenił(a) film na 1
Marcek

OK Jak wrócisz z kina to porozmawiamy o filmie, moze wtedy zrozumiesz o czym piszę:)

michaelgraphic

coraz czesciej widze posty w stylu

"w terminatorze 2 nie podbal mi sie watek uczuciowy i niezbyt wyraznie zarysowany rys psychologiczny postaci oraz niezbyt subtelne przeslanie filmu"

dzizas, co wy sie po tym Blade Runnera spodziewacie czy Matni polanskiego?

tak ten film pewnie jest przesycony efektami, fabula mnie pewnie ani razu nie zaskoczy i jest pewnie plytka jak kaluza, ale z pewno swiadomoscia (nie wiem czego ty sie spodziewales) ide do kina na 2 godzine czystej bezmyslnej wizualnie orgastycznej rozrywki, bo dokladnie na to ma czasem ochote

tyle w temacie

ocenił(a) film na 1
ubiq

Masz racje ja tez czasami mam ochote po prostu na czysta rozrywke ale ten film jak juz pisałem jest potwornie nudny! Nie chodzi mi o głęboka treśc itd itp.. chodzi tylko o to aby na filmie nie zasypiać a ten powinni puszczac osobą cierpiacym na bezsenność:)))))))) Akcja tak się wlecze ze az przykro, jedyne fajne fragmenty to targ, początek filmu i sama końcówka... To troszke mało jak na 2 godziny....

michaelgraphic

Street Fighter był na podstawie gry, nie komiksu.
A wymieniając świetne filmy na podstawie komiksów nie należy zapominać o "V jak Vendetta".

michaelgraphic

haha chyba ci sie Dublin pomylil z nowym jorkiem
No coz w koncu na zmywamu wszedzie tak samo

michaelgraphic

zmywaku* xD

michaelgraphic

Mita srebrna wlucznia bardzo sie podobal, fajnie wymiatal przypominal Kaina z Soulrevera hehe. No i ten sliczny aniolek normalnie miodzio :) Jak dlamnie nie wyszlo im dobrze polaczenie tych 2 swiatow kiszka. Jest pare fajnych mometow ale to tylko tyle.

miidniight

ja tez bylel w kinie na Hellboy no i musze sie zgodzic, film jest kiepski, ani tu sie smiac ani plakac, szkoda prawie 2 h, wydaje mi sie ze 1st czesc byla lepsza, duzo lepsza. Druga nie ma nic z pierwszej,szkoda bo zapowiadal sie fajny film

ocenił(a) film na 1
Doberman_3

Dokładnie tez tak uważam zero klimatu, kiepska akcja początek dynamiczny potem nudyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, plastikowy kwiatek wyskakujacy z ulicy:))

ocenił(a) film na 8
michaelgraphic

To jak w koncu w tym nowym jorku, fajnie jest ? Bo tam mieszkasz nie ? A logujesz sie z iralndii, jak to robisz ?

ocenił(a) film na 10
michaelgraphic

film est dobry, udana ekranizacja, nie ważne jak bardzo będziesz się spierał, że film należy do nieudanych ekranizacji to opinią większości jest udany. Pokrywa się z komiksem, dobrze zekranizowany.

ocenił(a) film na 1
TheGarbageDump

Tak zgadzam sie ze wszystkimi film jest swietnie zrealizowany odaje klimat komiksy w 100 % dla tego kto nie widzial komiksu na oczy:))) POZDRAWIAM WSZYSTKICH KINOMANóW

ocenił(a) film na 8
michaelgraphic

Zgrabnie unika odpowiedzi na temat miejsca logowania... Brawo:) Trzeba Ci przyznać:)

Żeby nie było OT:
Film mi się bardzo podobał bo się nie nastawiałem na arcydzieło tylko film o Czerwonej Małpie ze ściętymi rogami i masą zaje***tych efektów. I się nie zawiodłem!

ocenił(a) film na 4
Dorikin

Dla mnie, nawet jak na film o Czerwonej Małpie ten film był bardzo słaby a momentami nawet głupkowaty. Gdyby wyciąć sceny z Hellboy'em to film byłby w miare dobry (ale to raptem 10 min). No nic szkoda (czasu).

michaelgraphic

Słuchaj czytaj komiksy i nie chodź do kina, jesteś nawiedzony i zakompleksiony, jedynka była fajna i dwójka też, film ma swój lajtowy fantasty klimacik, pstro ma do tego komiks kolego IQ50.
Każdy film fantasy ma swój klimacik i w każdym w chodzi o walkę dobra ze złem z fabuła mało realną w życiu codziennym, a komiksy można dowolnie "ekranizować" ( notabene znaleźli sie pseudo znawcy komiksu ).

Więc na koniec powiem takim jak ty krótko , nie znasz tematu wyp..

michaelgraphic

Widze, że opinie krytyczne spotykają się ze sporą niechęcia ze strony forumowiczów. Ja się podpisuje pod hasłem- gniot. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
qzemek

Mi tam się film podobał, jest łatwy, lekki i bajkowy jak nie wiem ale przez to jest fajny :) Nie to co chłamy i gnioty typu jakiś "Mroczny Rycerz" czy "Requiem dla snu" :) A "Labirynt Fauna" też tego samego reżysera to kompletna pomyłka!!!!!!!!!

michaelgraphic

Apropo autora tematu to ludzie nie denerwujcie sie nim to jest dzieciak z wybujałą wyobraźnią albo niestety dorosły głupek bo kto by zmyślał, że mieszka w NY ? to jest domenta idiotów. Filmu nie widziałem ale sądze, że niestety ludzie ponownie nie wiedzą za bardzo na co idą do kina. Idą na adaptacje amerykańskiego komiksu o demonie z piekieł, który walczy po stronie dobra, a spodziewają się poruszających dramatycznych scen, głębokiej zaskakującej fabuły, że odtwórca Hellboya będzie nominowany do oskara. Bądź też oglądają na 15calowym monitorku CRT z głośnikami o łącznej mocy 5 watów film z dopiskiem DVDSCREENER i narzekają na efekty specjalne. Żenada...

michaelgraphic

rpserwis-masz racje i tak trzymaj.nie zna się tematu to wyp...

użytkownik usunięty
dzidek63

Niby mieszka w NY a na swojej stronie podane Dublin. A jak się pewnie okaże to mieszka gdzieś na peryferiach Wawy :P
Film bardzo dobry! Del Toro uwielbia baśniowy klimat np. Labirynt Fauna. Film był bardzo dobry. Teraz czekam na Hobbita :)

ocenił(a) film na 8
michaelgraphic

Film bardzo dobry w swoim gatunku, lecz wydawał mi się trochę za krótki czegoś mu brakowało, może dlatego że miał trochę inną stylistykę niż pierwsza część.

ocenił(a) film na 1
Woj8ech

TAK jak pisałem film jest potwornie nudn y i słaby na szczęście widzę iz niektórzy rówiniez uwazaja ze hellboy to kopia labiryntu fauna i to po prostu nuzy koszmarnie http://www.filmweb.pl/topic/1000817/Wielkie+rozczarowanie.html

Dla wszystkich szczekaczy ze niby to swietny film jeszcze raz przytocze
dobre filmy na podstawie komiksów : batman 1,2, sin city, the crow (czesc pierwsza) 300, zobaczcie sobie te filmy i jak powinno wygladac pozadne kino na podstawie komiksu zero plastiku wymyslonych gumowych stworków tandetnych kolorków.....

Pozdrawiam zazartych fanów hellboya dla was wszystkich dedykuje piosenke Maryli Rodowicz kolorowe jarmarki która idealnie oddaje klimat "dzieła" Hellboy http://www.youtube.com/watch?v=2D_ey4XKVIg

ocenił(a) film na 8
michaelgraphic

tak pisałeś. w kółko piszesz to samo. Dotarło już do wszystkich, że nie podobał ci się film. Masz do tego święte prawo. Ale jak możesz przestań się powtarzać. Na dodatek już się skompromitowałeś pseudo nowojorczyku.