I film wydaje się być nawet gorszy od jedynki...smutno mi bo komiks jest niesamowity...
O gustach się nie dyskutuje ale pierdolisz. Jedynka była moim zdaniem bardzo przyzwoitą ekranizacją komiksu. A dwójka widzi mi się nie będzie gorsza od jedynki co bardzo mnie cieszy. Czuć trochę klimatu z LF.
Janko bzykant ma niestety rację.Już pierwsza częśc była bardzo luźno oparta na komiksie a po obejrzeniu zwiastunu 2 wydaje się nie mieć z nim prawie nic wspólnego.Owszem,charakteryzacje postaci i cała strona techniczna wykonane są na medal ale gdzie ten niesamowity gotycki klimat,upiorne lokacje i tajemnicze,mroczne opowieści z których słynie seria Mignoli.Jako typowa,superbohaterska nawalanka filmy o Hellboyu sprawdzają się dobrze ale to nie za to pokochałem komiks.Jeśli już ktoś chciał to ekranizować powinien pójść tropem Tima Burtona i filmu " jeździec bez głowy". Tak powinien wyglądać filmowy Hellboy.
a ja tam lubię Hellboya. Co prawda nie czytałam komiksu więc jestem w stanie zrozumieć wasze zdanie, aczkolwiek wydaje mi się, że ekranizacja nie była aż taka zła a dwójka zapowiada się całkiem całkiem :) więc z pewnością wybiorę się do kina.
Rzeczywiście, w oderwaniu od komiksu dla osób nie znających go może to być naprawdę dobry film,jednak jako ekranizacja wypada moim zdaniem słabo niewiele się różniąc od innych komiksowych filmów.Szkoda bo potencjał był ogromny.
ja także nie czytałem komiksu ale sądzę że del Toro wytworzy coś ciekawego jak dla mnie jest po trochu takim wizjonerem i dąży do określonego celu :)
BTW. wiecie może jak nazywają się te miecze co Kroenen macha w pierwszej części ?
janko to: zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant, zadufany w sobie palant,