PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133594}

Hellraiser: Hellworld.com

Hellraiser: Hellworld
2005
4,8 4,1 tys. ocen
4,8 10 1 4088
2,7 3 krytyków
Hellraiser: Hellworld.com
powrót do forum filmu Hellraiser: Hellworld.com

VII część była w miare jeszcze nie powiem, 6 mi sie bardzo podobała a poprzednie części to klasyki. Ale to co oni zrobili z ósemką woła o pomste do nieba. Zdecydowanie najgorszy Hellraiser jaki widziałem. Klimatu zabrakło ju i nie było już tej atmosfery co w poprzednich częściach, nie było czuć tego mroku jakoś. Bez sensu pomysł z imprezką wogóle. Gra aktorów jest dosyć żałosna i wytłumaczeniem nie jest nawet niski budżet. Pinhead to już nie ten sam pinhead co kiedyś tylko gra jakiegoś prostego rzeźnika z piekła. Żaden z niego już mentor, zero ciekawych textów. Najgorsze jednak było zakończenie tego całego syfa. Autorzy tak przekombinowali, że nie powiem zaskoczy co niektórych, ale spodobać się już raczej nie musi. Niestety nawet dla tych ludzi, którzy nie są fanami hellraisera ten film wyda się kichowym shitem z "nastolatkami, których by zabił nawet upośledzony karzeł z niedowładem nóg". Ja jestem zagorzałym fanem tej serii i w sumie żal mi dupe ścisnął jak ujrzałem takie partactwo. Max dam 3 tej serii dlatego tylko ze jestem jej fanem. Nie Poelcam w sumie nikomu tego shitu.

ocenił(a) film na 5
vargadamasta

Zgadzam się w zupełności z vargadamas ta@... Film jest po prostu do bani,tak naprawdę do bani, ja nawet 0 nie dam bo to jerszcze gorsze niż zero...klimatu nie ma wogóle, cenobici??? jacy cenobici - kto oglądał 4 pierwsze części ten wie o co mi chodzi...
Ja również zjadłem zęby na tym filmie i jestem zagorzałym fanem,ale to co obejrzałem dzisiaj rano ... tego nie da się opisać...po prostu tragedia...
Naprawde zapowiadał się nieźle a tymczasem wypadło gorzej niż źle a zakończenie jest wogóle bez sensu...Nie opłaca się wógle zciągać, ani oglądać, szkoda mornować oczy lepiej wyjść na dwór lub poczytac książkę...Szkoda oj wielka szkoda że Hellraiser upadł tak nisko :(:(:(:(:(:(:(:(

nurgle666

Obejrzałem sobie i ja, a potem przeczytałem wypowiedzi, m.in. Twoją i już żałuję... mniej pierwszego więcej drugiego. Ty się nazywasz zagorzałym fanem, a oglądasz ten film "rano" i na dodatek oczekujesz klimatu?! Poza tym, w którym momencie ten film zapowiadał się nieźle? Bo mnie od samego początku śmierdziało szmirą, choćby ze względu na obsadę, która prędzej nadaje się do jakiegoś "filmu młodzieżowego"... Co do Hellworld to niestety nie ma on wiele wspólnego z Pinheadem i Cenobitami, krótko - scenariusz jest do d... i faktycznie lepiej poczytać Barkera, lub poprzestać na poprzednich częściach, które były jeszcze w miarę. Na koniec: co wy ludzie macie z tym "zciąganiem"?! Pomijając samo znaczenie i konsekwencje tegoż, to pisze się - ściąganie :)
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
sinu6

Hejka... Tak... uważąm się za zagorzałego fana, a film oglądałem rano ponieważ i tak uważałem że klimatu tam nie będzie,więc w tym przypadku tego filmu (8 części) pora dnia nie miała nic do rzeczy,a kiedy zapowiadało się nieźle??? - hmm może przez 5 pierwszych minut :):):)ale i to nie, nie po prostu myślałem że może w końcu coś ciekawego będzie....:(
Sorki za pisowanie "zciągałem" - tak masz rację - dzięki za poprawkę...
A 4 pierwszy cześći i tak rules :)

ocenił(a) film na 5
sinu6

Hejka... Tak... uważąm się za zagorzałego fana, a film oglądałem rano ponieważ i tak uważałem że klimatu tam nie będzie,więc w tym przypadku tego filmu (8 części) pora dnia nie miała nic do rzeczy,a kiedy zapowiadało się nieźle??? - hmm może przez 5 pierwszych minut :):):)ale i to nie, nie po prostu myślałem że może w końcu coś ciekawego będzie....:(
Sorki za pisowanie "zciągałem" - tak masz rację - dzięki za poprawkę...
A 4 pierwszy cześći i tak rules :)

ocenił(a) film na 7
vargadamasta

Wszystko ładnie, pięknie ale to tylko zwykły niskobudżetowy horrorek. Nie wiem czego oczekiwaliście po tym filmie... Jak dla mnie lepszy od Deadera. 7/10