5,8 52 tys. ocen
5,8 10 1 52138
5,1 15 krytyków
Hercules
powrót do forum filmu Hercules

Myslałem zeby isc na ten film do kina ale okazuje się ze jest inny niz pokazywały na pierwszy rzut
oka trailery...
Mam pytanie, czy w tym filmie Herkules ma nadludzką siłę ze np jak na trailerze rzucił koniem...?
bo jest synem Zeusa? Czy jest po prostu zwykłym człowiekiem tylko takim ktory ma nie wiem siłę
pudziana a rozdmuchali go tak jak np z tymi hydrami i ze Herk rzucał koniami, zmiatał jednym
ciosem maczugi kilku gosci na raz tylko w tych opowiadaniach kreowanych przez kogos tam we
filmie? Jak to było, na serio był nadludzko silny w tych bitwach czy to ze rzucil koniem to tez było
zmyslone i rozdmuchane jak Hydra?
Mitologia mnie nie obchodzi czyy była czy nie, interesuje mnie tylko czy był nadludzko silny, czyli
czy był Herkulesem a nie jakims cwokiem.

ocenił(a) film na 8
czaro2435

Ma nadludzką siłę ale nie pamiętam koni ale ma

czaro2435

Podobnego bełkotu jak w powyższej wypowiedzi dawno nie czytałem.Herkules, Herakles-syn Zeusa i Alkmeny był po prostu herosem i to cała tajemnica jego siły,ale skoro nie obchodzi cię mitologia .....

rob38

Nick Fury pojawia się po napisach

rob38

Nie obchodzi mnie mitologia bo ją znam, obchodzi mnie tylko jak to wyglądalo w tym jednym filmie bo nie wiem czy mi się opłaci marnowac kase i czas na kino. A skoro nie bylo tam nadludzkich rzeczy jak hydry wiec mozna sie domyslec ze ten caly Zeus tez nie istnial we filmie, a wtedy Herc byłby zwykłym czlowiekiem. O to mi chodziło.

czaro2435

To może obejrzyj zwiastun witać tam Hydrę lernejską aż miło.A do kina się chodzi dla własnej przyjemności a nie dla tego że ktoś nam jakiś film polecił,pamiętaj że gusta ludzi są różne i co jednemu się podoba drugiemu nie koniecznie.

ocenił(a) film na 7
rob38

Wszystkie potwory w filmie pokazane są przez max - 5 minut. Hydra, dzik i lew to zobrazowanie opowieści Jolaosa, przy czym gdzieś około 15 minuty filmu okazuje się, że tak naprawdę hydrą był gang ludzi z gadzimi maskami na twarzach. Potworów z prawdziwego zdarzenia w filmie NIE MA.

Jednakże filmowy Herkules faktycznie jest nieziemsko silny. Nigdy tego niczym nie tłumaczą, ale krzepę kilku Pudzianów faktycznie posiada i ją wykorzystuje.

użytkownik usunięty
Khaosth

W filmie jak powiedzial Khaosth tylko przez 5min jest wzmianka o mitologicznym Heraklesie. Reszta filmu to totalne dno nie majace ani grama fabuły. Zmarnowałem te 22zł na totalne nieporozumienie. Gorąco nie polecam marnować na to pieniędzy.

rob38

ta hydra z trailrea jest zmyslona nawet w fabule filmu.