6,3 30 tys. ocen
6,3 10 1 29572
6,2 49 krytyków
Heretic
powrót do forum filmu Heretic

aż bije z tego filmu banał, trywialność, populizm, infantylizm. Każdy kto ma więcej niż 15 lat nie zniesie tych pseudointelektualnych truizmów. Religi jako kontrola - wow, no to odkrycie 2h filmu. Horror? Bez jaj, Gant dalej gra szarmanckiego amanta. Beznadzieja.

dave_semafor

A oglądałeś?Że ocene wystawiasz?

ocenił(a) film na 1
Lukasz_Fryz_fw

oczywiście

ocenił(a) film na 8
dave_semafor

oglądałeś i "Grant gra szarmanckiego amanta" Aha

ocenił(a) film na 8
dave_semafor

Oho, katol się zesrał bo mu obnażyli religię

ocenił(a) film na 5
kacperklejna

Gdzie widzisz w jego poście obrazę uczuć religijnych kretynie?

ocenił(a) film na 1
kacperklejna

ahahahahahahaha nie wierze ze to napisales na serio

dave_semafor

Tez sie z lekka zawiodlam. Myslalam, ze ta jedyna religia to satanizm a on sam czci diabla albo cos...

dave_semafor

Co Ty pie... gościu. Żaden nastolatek nawet nie zrozumie tego filmu. Chyba Cię trochę poniosło, i z tego co tu napisałeś wynika, że to Ty jesteś pseudointelektualistą, przykro mi :(

ocenił(a) film na 1
Ren_89

aż z ciekawości odpisuję, bo interesuje mnie Twój tok myślenia - zrozumiałem film prosty jak drut, z prymitywna teza (nawet w prawdziwych recenzjach jest napisane, że właśnie taka jest) i ten film mi się nie podobał bo jego banalność przypadnie do gustu tylko zbuntowanym nastolatkom w okresie swoje buntu przeciwko władzy i religii. Pytanie - dlaczego ja jestem pseudointelektualistą? Wiesz co znaczy to słowo? Raczej nie sądzę, bo jeśli uważasz że nastolatek nie zrozumie tego filmu to szczerze współczuje bo większym debilem niż Ty to naprawdę już trudno być. Jak nie zrozumiałeś wywodu, że religia=władza to masz bardzo poważne problemy. Nie sugeruję żebyś coś poczytał bo to na pewno Cię przerasta, ale chociaż przepisuj komentarze które Ci napisze AI. Myślę, że będą dużo bardziej wartościowe.

dave_semafor

Hahah aż żal się do tego odnosić. Widzę, że d..pka zabolała :D Przestań się tam pocić gościu, już wyszedłeś z kina, zapomnij, będzie jeszcze kilka innych filmów, albo bajek, będziesz mógł przeżywać na nowo i dać 1 albo 10 jak to masz w zwyczaju :D W końcu tutaj masz trochę władzy, możesz dać ocenę i mieć na cokolwiek wpływ , nie to co w życiu :)

ocenił(a) film na 8
dave_semafor

Ale się zebździałeś w komentarzu 4 słowami o podobnym znaczeniu - i kto tu jest pseudointelektualistą xD

dave_semafor

Dokładnie, za dużo było luk w tej układance. Na początku myślałam że mnie czymś zagnie i będę nad tym rozmyślać ale nie, szybko sensowne argumenty się skończyły. Jeszcze bohaterowie którzy czytają sobie w myślach i nienaturalnej dialogi. Bardziej mi to wygląda że ktoś miał potrzebę wypowiedzenia na głos paru teorii na temat wiary reszta się kupu nie trzyma. Jakby to miało trochę przypominać dziwny sen, nie wiem czy taki był zamiar czy tak po prostu wyszło

dave_semafor

Mam podobne odczucia po seansie. Też byłem rozczarowany, że to wszystko by môgł powiedzieć, że religia to kontrola. Ani to błyskotliwe, ani nowe. Hugh Grant gra moim zdaniem dobrze, film mnie jednak zawiódł. Spodziewałem się czegoś więcej. Nie był to jednak najgorszy film jaki widziałem. Nie poleciłbym go jednak nikomu. Taki średniak.

ocenił(a) film na 6
Outsider_88

Bylby lepssy gdyby dopracowali druga polowe,bo pierwszej nic nie mozna zarzucic.

dave_semafor

Koleś który ocenia filmy na 1 albo na 10. Nie mam więcej pytań. Koniec dyskusji.