Hero

Ying Xiong
2002
7,4 57 tys. ocen
7,4 10 1 56978
7,3 22 krytyków
Hero
powrót do forum filmu Hero

Ciężki, bo naprawdę, jest to dzieło dla wąskiego grona odbiorców. W tym filmie nie ma realizmu, całość jest utrzymana troszkę w konwencji bajki, fantasy, legendy może nawet, jak to w Chinach :-) Stąd wiele sytuacji można odebrać na różny sposób. Np. walki, które teoretycznie rozgrywają się w umysłach bohaterów.. Może wszystko było tylko w wyobraźni? Największym plusem tego filmu są NIESAMOWITE wręcz zdjęcia i świetnie pasująca muzyka. Emocje odczuwa się tak jak postacie tego filmu, można wczuć się w tą niespotykaną i charakterystyczną atmosferę. Ten klimat.. Jest po prostu cudowny, trudno go porównać z czymś innym. Takie filmy to rzadkość, bo "Dom latających sztyletów" był gorszy, choć utrzymany w podobnym stylu. W każdym razie trudno mi nie polecić "Hero", aczkolwiek nie każdemu spodoba się ten film i jestem nawet pewien, że takich osób będzie więcej niż fanów :-)

ocenił(a) film na 1
JoNNy_908

Błagam, otwórzcie oczy!!! chu.. z grzybnią, mam olbrzymi szacunek do chińskiego kina,ale filmy tefo typu są absolutnie mało ambitne, bajki...
A propos bajek, polecam GUMISIE!