Hero

Ying Xiong
2002
7,4 57 tys. ocen
7,4 10 1 56978
7,3 22 krytyków
Hero
powrót do forum filmu Hero

Myślałem, że postawie „Hero” najwyższą notę, ale jednak uważam, że na taką nie zasłużył, a to z kilku prostych powodów, a mianowicie: niektóre sceny walki są absolutnie przesadzone (najbardziej mnie irytowały te krzyki…), są momenty, które nużą, i w ogóle nie są interesujące. Chyba najistotniejszym elementem, który mi się nie spodobał to scenariusz, miejscami tak zagmatwany, że trudno zrozumieć, co się dzieje w danym momencie, i to jest jedna z głównych wad tego obrazu. Ale na szczęście „Hero” posiada więcej zalet, a objawia się to przede wszystkim od stron: wizualnej, muzycznej i aktorskiej, które akurat w tym filmie są doskonałe – piękne zdjęcia, świetna muzyka Tan Duna (chociaż, gdyby nie solówki Izthaka Perlmana, byłaby bardzo przeciętna), oraz rewelacyjne kreacje głównych bohaterów.
Reasumując, spodziewałem się arcydzieła, ale tak zazwyczaj jest, że gdy człowiek się głęboko na coś nastawi, to zazwyczaj spotyka go rozczarowanie, które w moim przypadku, jest dosyć małe, ale jednak. Mimo wszystkich tych niedociągnięć w scenariuszu i innych dość istotnych wad, stawiam 9/10.

ocenił(a) film na 7
toma_90

7/10,to moja ocena.Popatrzyłem na film z perspektywy filmu,który także opowiada legendę,mianowicie ,,300" ,no i ... nie wiem,za którą stylistyką sie opowiedziec.

ocenił(a) film na 7
esforty

Na pewno to nie będzie łatwe, ponieważ obie stylistyki są naprawdę dobre, mają swoje wady i zalety, ale ogólnie mówiąc, obie te produkcje są na bardzo wysokim poziomie, zwłaszcza wizualnym. Chociaż, ja osobiście postawiłem "300" ocenę 8/10, ponieważ jakoś bardziej mi przypadła do gustu wizja Zhanga, ale z drugiej strony "300" może się pochwalić o wiele lepszymi, bardziej monumentalnymi scenami batalistycznymi, zaś "Hero" - zdjęciami i muzyką.