5,1 11 tys. ocen
5,1 10 1 11374
4,5 11 krytyków
Hi Way
powrót do forum filmu Hi Way

Wystarczyl mi zwiastun zeby powiedziec ze to bedzie denny film. Dla mnie ta para wogolw nie jest zabawna. Totalnie dno.

ruby2222

I o to chodzi, odsiac dresow, nie bedzie nam przeszkadzac odglos chrupania popcornu i siorbania coli podczas seansu

schell

Sorry Schell! Ale jeśli to bylo do mnie to nie jestem dresem i sobie wypraszam takie kometarze!

schell

jakos nie nosze dresow (nawet mentalnie), a mimo wszystko lubie sobie wszamac popcorn w kinie - czemu nie? to taka moda, zeby wszystko, co wymyslili Hamerykanie negowac, right? :)

ruby2222

Zwiastunu nie widziałem, film pewnie gdzieś dorwę, ta para /a wręcz trio/ w ogóle jest przezabawba, ale obawiam się, że kabaret a film to 2 różne sprawy i te dzieło nie dorówna kabaretowi /spektaklom/ wykonywanych przez MUMIO - a może się mylę - okaże się po obejrzeniu filmu

ocenił(a) film na 9
tommy_16

Nie wiem, czy nie widziałeś może relacji z realizacji projektu, ale tam powiedziano, że to nie ma być film w stylu kabaretu. Początkowo nawet, jak o projekcie pisano, m.in. w Dzienniku Zachodnim, wspominano, że nie będzie to nawet przezabawna komedia. Sami powiedzieli, że ma to być film, z pomysłem... Ostatecznie co wyszło, nie wiem, ale zwiastun jest ciekawy. Z pewnością dwa światy to kabaret a film, ale... no właśnie, tak czy tak warto pójść. To moje zdanie, jeśli się zmieni, napiszę później, już po obejrzeniu. Tak czy tak jednak polecam, ponieważ styl kabaretu odpowiada mi jak najbardziej...

Lookaszenko

Dla mnie zwiastun ciekawy nawet. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo może naprawdę okazać sie, że film będzie dobry.

ocenił(a) film na 7
ruby2222

Osobiście uważam że film warty jest oglądnięcia, choćby ze względu na tak podzielone opiniee, zwiastun inny od normlanych zwiastunów, ale to świadczy tylko o tym że być może nie spotkamy się z "normalnym" filmem tylko z czymś nowym....Ja bardzo lubie ich kabaret i z chęcią pójdę do kina, ale przecież może mi sie film tak naprawdę nie spodobać prawda??? Ale jak narazie uważam że będzie OK ;)

ruby2222

Trudno oceniać skoro się jeszcze nie widziało. Poza tym z trailera nie zawsze wszystko wynika. Wielokrotnie jest tak, że widzimy najlepsze sceny i potem jest wielkie rozczarowanie bo zwiastun był lepiej zmontowany niż film. Tak poza tym można mieć drobne obawy, że jest to film zrobiony na fali popularności grupy Mumio, tak trochę na siłe . Mam nadzieję, że tak nie będzie i zobaczymy coś innego. Trochę kina absurdu i humoru, które są mniej powtarzalne. Może Mumio to będzie taki polski Latający Cyrk Monty Pythona chociaż to może stwierdzenie na wyrost.

Pablito

Zwiastun był średni, mnie jakoś nie rozbawił. O wiele bardziej bawiłem się na filmie Plan Doskonały, który z założenia komedią miał nie być.

ruby2222

W takim razie muzyke oceniasz pewnie po pierwszej literze tytułu??
Trudno jest ocenić film widząc jego urywki przez chwile na ekranie:P Może się zdarzyć, że zapowiedź jest świetna, a film to kompletne dno, często bywa jednak odwrotnie...

Ciemniaczek

Widziąłam w kinie tylko zwiastun ale fragmenty pokazywane w kinie mnie jkaoś nie zachęciły do tego żeby wybrac się do kina na Hi way - może to też daltego że w kinie pokazywali 5 różnych urywków z filmu (między tymi fragmentami był reklamy produktów) i w koncu juz mnei to zaczelo denerwowac bo zamaist 5-ciu zwiastunów jednego filmu wolałabym zobacyzc 5 różnych....ja poczekam aż film będzie w TV bo wydaję mi się że nie opłaca się iśc na to do kina.

ocenił(a) film na 10
ruby2222

Wiekszosc ludzi nie rozumie skeczy kabaretu mumio... po prostu humor absurdu nie jest dla wszystkich. Nie ma w tym nic zlego - to rzecz gustu. Nie pasuje Ci taki humor to nie ogladaj - nikt przeciez nie zmusza. Tylko po co wypisujesz bzdety ze "kicha" i "denny film"? Jak mozna oceniac film, ktorego sie nie widzialo? To jest dopiero "kicha".