PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=871821}
6,4 30 tys. ocen
6,4 10 1 29689
6,4 71 krytyków
Hiacynt
powrót do forum filmu Hiacynt

Rozczarowałam się. Fatalny dźwięk - trudno śledzić akcję jak ciągle trzeba się domyślać, co mówią aktorzy. Nie znoszę obrazu cały czas za mgłą, chociaż to ponoć konwencja neo-noir. Pewnie te zaginione teczki są w rękach jedynej słusznej obecnie partii służą do szantażu i kupowania głosów.

ocenił(a) film na 7
Agatonik

Ja na początku żeby domyślić się co mówią aktorzy, musiałem czytać angielskie napisy i sobie tłumaczyć, ale potem wszystko się poprawiło, więc nie wiem na ile była to techniczna wada filmu (jak w wielu polskich), a na ile chwilowy problem w Teatrze Capitol, choć mogliśmy być ma tym samym seansie (20.08).

ocenił(a) film na 7
AntoniNowak

A raczej 19.08.

ocenił(a) film na 5
AntoniNowak

Byliśmy na tym samym seansie:)) Całe szczęście, że były napisy po angielsku. Być może, że to Capitol. W ogóle to niezbyt dobry pomysł wyświetlać tam filmy.

ocenił(a) film na 4
Agatonik

Niestety (a może stety dla Teatru Capitol) nie jest to wina ani ich kopii, ani nagłośnienia - film jest po prostu kolejnym kamykiem do ogródka polskich dźwiękowców. Ktoś w innym wątku zwrócił uwagę, że najgorzej jest w pierwszej połowie i chyba idzie się z tym zgodzić.

ocenił(a) film na 6
Agatonik

Zgadzam się co do tego że temat samej akcji "Hiacynt" został w tym filmie zmarnowany,ale znowu musiałaś wbić swoje trzy grosze w PIS,nie mogłaś sobie darować?A może te teczki są w posiadaniu jąkały Michnika i jego przyjaciół towarzyszy z byłej PZPR?

ocenił(a) film na 5
kleju30

No nie mogę sobie darować! Bardzo ich nie lubię.

ocenił(a) film na 6
kleju30

Ha ha dobre (sarkazm)

ocenił(a) film na 6
kleju30

PZPR to teraz w pisie jak już. Tam tacy działacze znajdują swoje miejsce. Przykro to zaakceptować, ze większość prawicowców to kryptogeje? Nie pomijając naczelnika...który też miał swoją różową teczkę, która teraz leży gdzieś za wschodnią granicą....

ocenił(a) film na 6
Agatonik

Teczki w tej chwili już wywiezione z Polski, a służą szantażowaniu jedynego umiłowanego wodza i jego akolitów. Nie na darmo mówi się o kierunku wschodnim, w którym podążamy i czuję interesy reprezentujemy w Europie.

ocenił(a) film na 5
marcin_homa

Bardzo prawdopodobne, bo widać to jak na dłoni.

ocenił(a) film na 6
marcin_homa

Polecam włączyć samodzielne myślenie a odstawić na trochę TVN i Wyborczą - dobrze ci to zrobi.