PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=818090}

Historia małżeńska

Marriage Story
2019
7,4 122 tys. ocen
7,4 10 1 122319
7,9 89 krytyków
Historia małżeńska
powrót do forum filmu Historia małżeńska

Dawno nie widzialam tak brzydko wygladajacej Scarlett i blagam nie wmawiajcie mi ze to sexbomba. W ostatnim czasie Scarlett byla aktorka typowo komercyjna co uwazam osobiescie ze zadzialalo na jej rozpoznawalnosc, a przestalo z dziedziny aktorstwa. Jako mloda kobieta na dzien dobry miala kilka rol u Woodiego Allena po czym moim skromnym zdaniem ktos w ostatnich latach kierowal ja nie w tym kierunku. Adama znalam wylacznie z serialu Girls ktorego nienawidzilam gdyz okazywal wartosci z ktorymi sie nie zgadzalam a on sam przez pryzmat roli ktora gral w ogole nie zwrocil mojej uwagi. Wyczytalam natomiast w internecie, ze Scorsese nazwal go najwiekszym talentem mlodego pokolenia, a druga rzecz ze sam Netflix i Filmweb naciskal reklamami wiec obejrzalam. Kontynuujac ktotko porwalo mnie i chce wiecej. Pragne takiej Scarlett, a ws Adama wroce do jego wczesniejszych filmow, bo moze Scorsese mial racje.

ocenił(a) film na 8
titka_dritka

Ja fanka Scarlett nie jestem a z Adamem dopiero się zaznajamiam. Kompletnie nie podszedł mi w "Star Wars - Przebudzenie mocy".
Z lekka obawą zaczęłam oglądać to zachwalane dzieło, z obawą czy jak jemu podobne nie jest przereklamowane.
I po zakończeniu seansu stwierdzam, że warto było. Scarlett w końcu mnie przekonała aktorsko. Adam był równie dobry. Laura tez, jednak jak już pisałam na tym forum - kopia postaci z Wielkich kłamstewek.
Uważam, że idealnie pokazali jak może potoczyć się rozwód. Początkowo miało być polubownie itp itd, jednak sugestie prawników zrobiły swoje. Zaczęła się lekka woja i wylewanie żali. Końcówka jednak jest optymistyczna. Po wyjaśnieniu sobie wszystkiego, można razem egzystować dla dobra dziecka.