PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=818090}

Historia małżeńska

Marriage Story
2019
7,4 122 tys. ocen
7,4 10 1 122319
7,9 89 krytyków
Historia małżeńska
powrót do forum filmu Historia małżeńska

Istna perełka ;)

ocenił(a) film na 10

Jeszcze parę filmów zostało mi do zobaczenia z tego roku, ale na ten moment ten jest najlepszą produkcją 2019 roku ;) Bardzo dobrze ukazano tutaj rozpad małżeństwa, a Driver i Johansson dali istny popis aktorstwa. Mają oni duże szanse na Oscara ;)

ocenił(a) film na 5
Laki_Lou

W zasadzie nie jest pokazany rozpad małżeństwa - widzimy ich w sytuacji, gdy małżeństwo już się rozpadło. Nie wiadomo do końca dlaczego, choć co nieco faktów dowiadujemy się na rozprawach rozwodowych. Mnie raziła trochę ich sztuczna wzajemna grzeczność, brak emocji (towarzyszących zazwyczaj rozwodzącym się ludziom), które tylko raz objawiły się w scenie siermiężnej kłótni. On w ogóle o nią nie walczy, chodzi mu tylko o dziecko. Jej z kolei zależy wyłącznie na mieszkaniu w LA.
Nie przemówił do mnie ten film.

ocenił(a) film na 10
ewagm1

Owszem spotykamy ich jak ich małżeństwo się rozpadło, ale po przez dialogi ten film jednak ukazuje jak do tego doszło. No i przez cały film coraz to bardziej się od siebie oddalają, chociaż pod koniec widać, że bohaterowi granemu przez Drivera jest trochę żal, że tak to się jednak skończyło.
Emocje były i to dużo tylko starali się ich sobie nie okazywać. Podczas tej kłótni one wszystkie wyszły i był to zdecydowanie najlepszy moment tego filmu.