Bardzo fajny film. Podobał mi się. Akcji za dużo w niej nie było, ale za to intryga i zdrada. Najbardziej wzruszyła mnie historia tegeo chłopca co w wyniku obrony Czerwonego Orła ucierpiał i stracił wzrok, nie wiedząc, że tak naprawdę to był jego ojciec. :-( Niestety takie to były kiedyś kiedyś czasy. Chociaż nie wiem, czy to się wydarzyło naprawdę, chodzi mi o zdradę króla hiszpańskiego. Ogólnie film polecam.
To super że spodobał ci się film, ale o akcję się nie zgadzam bo było jej bardzo dużo, intrygi i zdrad, również :)
Ten chłopiec Alonso był jego synem, i nie mógł patrzeć na to jakby potoczyła się walka ze strażnikami i kozakiem,
jak widziałeś potem było coraz gorzej :) Akcja filmu Czerwonego Orła jest fikcyjna, ale oparte tła historyczne są prawdopodobnie prawdziwe.
Polecam ci też Serial :
http://www.globomedia.es/television/%C3%A1guila-roja?detalle=2
Który dostarcza jeszcze większych emocji, intryg, zdrad, zagadek, wątków z historią Orła...i o wiele więcej,
bo jak napisałem w jednym z tematów :
Jako pierwszy emitowany był serial (2009), ukazane zostały 4 Sezony z życia, walki,
intrygi, przeciwności losu Nauczyciela, Gonzal' a który postanowił zemścić się za śmierć ukochanej osoby pod postacią tajemniczego bohatera, jednak przygoda rozkręciła się w dalszy etap, jakże emocjonujący i pełny akcji.
Twórcy serialu postanowili nie zamykać przygody na 4 Sezonie, postanowili
stworzyć dalsze losy Orła, oraz wyreżyserowali film, który okazał się Piękną Przygodą.
" Águila Roja La Pelicula " (2011).
Historia dobrze znana tym co śledzą poczynania bohatera od samego początku,
narodziła się sympatia, uznanie, zainteresowanie, a nawet zafascynowanie tym że bohater nie musi być z kosmosu,
strzelać wiązkami lasera z gałek ocznych i być z tytanu, fruwać jak nietoperz, i wspinać się po wieżowcach za pomocą pajęczych sieci, rzucać dyskobolem, czy robić się zielony i zgniatać ludziom pojazdy.
Ten bohater będąc człowiekiem - na swoją godność, jakże skromną zasłużył sobie tylko i wyłącznie dla dobra ludzi których kocha, dla dobra sprawiedliwości, własnymi umiejętnościami które posiadł dzięki kulturze Ninja, a nie dlatego że chciałby łoić tyłki dla popularności,
oraz pieniędzy.
Film, i serial zasługuje na najwyższą ocenę, a nawet średnią, to przygoda w pełnym folklorze epoki XVI w, gdzie Hiszpania toczyła bój o wolność, nie odstając na historii twórcy, aktorzy, oraz ludzie pracujący przy filmie i serialu doskonale wczuli się w role tamtego okresu,
brak błędów, wszystko dopracowanie w detalach, muzyka, dźwięk, oraz
architektura, poglądy religijne, przedmioty, oręża, stroje, pojazdy, wątki, intrygi, akcje, dobiega do perfekcji w tym co ważne w świecie filmowym.
Ten film to posiada :)
Jestem wielkim kinomaniakiem, i podziwiam ten film w dosłownym znaczeniu tego słowa.
DAJĘ 10/10 w skali FilmWebu.
Polecam i Pozdrawiam fanów, oraz tych co decydują się na zobaczenie serialu lub filmu.
Na prawdę warto !
Nie wiem czy się ze mną zgadzasz, ale szanuję to i cie że się że spodobał ci się film, jeżeli chciałbyś więcej polecam ci serial :)
Oto stronka z Filmweb' u :
http://www.filmweb.pl/serial/Czerwony+orze%C5%82-2009-506885
Dzięki i Pozdrawiam cię :)