Hiszpańska intryga

Águila roja, la película
2011
6,4 1,2 tys. ocen
6,4 10 1 1188
Hiszpańska intryga
powrót do forum filmu Hiszpańska intryga
użytkownik usunięty
Obssesion

Nie tak bardzo, ujdzie - ważne że nie było filmu z napisami :)

ocenił(a) film na 7

A ja właśnie z chęcią obejrzałabym z napisami;)

użytkownik usunięty
Obssesion

Ale to koszmarne czytać, i oglądać, ja tego nie lubię :)
Dobrze że był lektor :)

Mam takie same zdanie jak ty Leon ja unikam filmów z napisami bo wolę się skupić na oglądaniu a nie raz ci uniknie kilka scen bo skupiasz się na czytaniu :)

użytkownik usunięty
stokrotka251

Dokładnie, tak, dialogi, sceny walki czy te które wyjaśniają ważne sytuacje, moga być przeoczone bo człowiek jest zajęty czytaniem tekstu który jest wyświetlony tylko około setne sekundy....co to jest - dobry seans ? nie :)
Pomyślcie ludzie, co piszecie, czy naprawdęwolicie filmy z tekstem, czy z lektorem :)
i to jeszcze ma związek z tym że dzwięki, czy szepty występujące w filmach nie odegra napis tylko lektor :)
Dla mnie to ważne.

A lektor był wyrażny, estetyczny, i nie bełkoczący, a to jest wszystko :)

ocenił(a) film na 7

"...tekstu który jest wyświetlony tylko około setne sekundy"
Bez przesady. Jest trochę czasu na przeczytanie tego tekstu. Zresztą nie widzę problemu w przewinięciu sceny, jeśli czegoś nie dojrzysz.
"i to jeszcze ma związek z tym że dzwięki, czy szepty występujące w filmach nie odegra napis tylko lektor"
Przecież słyszysz te wszystkie dźwięki, szepty, szmery i bóg wie co jeszcze, więc nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi.
Naprawdę wolę filmy z napisami. Wtedy można go w pełni odebrać. Zwracasz uwagę na emocje. Bardziej docenić aktorstwo. Wsłuchać się w głosy, bo przecież sama mimika to nie wszystko. Nie zgodzę się, że kilka scen umyka w czasie czytania napisów. Naprawdę nie jest nie możliwością skupić się na dwóch rzeczach jednocześnie. Lektor w tym filmie był okropny i wręcz irytujący. Nie przekazywał żadnych emocji. Także wyraźność i estetyczność to nie wszystko. Nie twierdzę, że każdy lektor jest taki, ale ten zdecydowanie nie uprzyjemnił mi filmu.

użytkownik usunięty
Obssesion

Ok, rozumiem twoją wypowiedź, i przyznam ci rację :)
Ale jak film z napisami ma tworzyć całość, niech to będzie dobrze wykonana robota,
nie lubię filmów z napisami bo niszczą klimat, i wprawiają w dekoncentrację, co nie znaczy że nie zgadzam się z tobą :)
Tak czy inaczej mamy co do tego podzielne zdania, ja wolę lektora a ty napisy :)
W telewizji nie dali by napisów, a lektor nie był aż taki straszny jak na możliwości Tv Puls :)