Nie mamy nawet pojęcia co kryje się za kulisami cyrku .... To niewolnictwo ... Okrucieństwo
...
Popieram. To zwykłe znęcanie się nad zwierzętami, po to by wybulić kilka groszy od frajerów, którzy przychodzą na takie ''przedstawienia''.
Skoro nie "mamy" pojęcia....to skąd wiesz?- to tylko takie zwrócenie uwagi ponieważ mi się ta wypowiedź wydaje nie logiczna.
Dobra a teraz tak na serio....życie jest ciężkie, cyrki istnieją od setek, tysięcy lat...w najróżniejszych kulturach pod innymi nazwami... prowadzone dla rozrywki ludzi w których znęcano się nad zwierzętami, najlepszym przykładem takiego " cyrku " jest amfiteatr.
Teraz nie w każdym cyrku zwierzęta są w złej sytuacji, są cyrki które prowadzą "dobzi " ludzie i " źli "....oczywiście takie niedorozwoje jak WY które rzucają takimi hasłami oskarżają wszystkie cyrki....bez względu na to jak prowadzą swoją działalność.
Czujecie się aż tak bardzo pokrzywdzeni?
To coś róbcie a nie siedzicie tłustymi dupskami przed komputerami i poruszacie takie tematy na stronie poświęconej filmom!
Skoro stworzyłeś taki temat sądzisz że coś zmienisz?
Rozczaruję Cię....ponieważ nawet jeżeli takim dennym przemówieniem do kogoś trafisz to nie pomożesz tym zwierzętom.
Uważasz że zwierzęta to jedyny problem dzisiejszych czasów?
Spójrz na kościół.....zwróć uwagę na polityków w tym chorym kraju....jeżeli chcesz coś zrobić to to rób, ponieważ liczą się czyny a nie puste słowa.....hm....uważasz że skoro masz avatara na którym jest oko Navi i piszesz takie nic nie znaczące słowa to jesteś jakimś cholernym, przyjacielem zwierząt?!
Mylisz się.
Uważasz że to Ty cierpisz?
To cierpią te istoty a nie Ty!
Więc nie wstawiaj tu jakiś pieprzonych kropeczek które mają pokazać jaki to żal odczuwasz...z powodu ICH cierpienia!
Nie Twojego...Tobie może być ich co najwyżej szkoda...no chyba że coś robisz żeby pomóc chociaż szwendającym się kundlom po ulicach lub kotom nad którymi znęcają się durne bachory....omawiasz zbyt głębokie sprawy na które i tak nie masz wpływu....
Też zirytowała mnie wypowiedź jakub_gola_filmweb, ale bez przesady. Parę słów opinii odnośnie jego zdania raczej by wystarczyło. Footsoldier13 nie musiałeś, aż tak do przesady wyrażać swojej dezaprobaty. Powtórzę Twoje słowa: "to jest strona poświęcona filmom", więc chyba to nie jest miejsce na obrzucanie się błotem.
Jedyna myśl jaka mi się nasunęła po przeczytaniu Twojej wypowiedzi to to, że po prostu potrzebowałeś się na kimś wyżyć, bo byłeś/jesteś tak cholernie sfrustrowany.
To dobre...poprzeglądaj trochę więcej tematów z moim udziałem, może wtedy dowiesz się co oznacza w moim przypadku " obrzucanie się błotem ".
A no i jeszcze tylko jedna rzecz...powiedz czy nie mam racji?
Nie znasz mnie a jednak osądzasz....nienienienie....TO jest niewłaściwe.
O spoko, rozumiem, że skoro ty nie robisz nic na rzecz głodu dzieci w afryce, czy molestowania dzieci, czy przemocy w rodzinie, to znaczy, że ci to nie przeszkadza.
Zwierzęta w cyrkach są męczone i właściwie jest to wbrew prawu, bo zwierzęta mogą być przetrzymywane w takich warunkach tylko w celach edykacyjnych, a cyrk takich celów nie ma, tylko, że większość ma zwierzęta gdzieś i tych praw się nie egzekwuje, szczególnie na wsiach ludzie nie szanują innych istot żywych. Gość się podzielił tym co na ten tamt myśli, ale widzę, że masz jakiś ze sobą problem, skoro to sprawiło, że oplułeś cały monitor i mama musiała lecieć po dodatkowe chusteczki dla ciebie.