Nie powinno się o tej kanalii robić filmów!
To największy zbrodniarz wszechczasów.
Nędznik, który chciał się stać nadczłowiekiem, a został nędzną kreatura człowieczeństwa- antyczłowiekiem. Największy kunktator i zakompleksiony osobnik wszechczasów.
Taaa każdy żołnierz to potencjalny zbrodniarz? Człowieku, zastanów się co ty piszesz , a dopiero później pisz. Wojsko jest było i będzie potrzebne, tylko, to w jakim celu jest sprawą dyskusyjną. Pacyfizm jest złą rzeczą i nie wiem kiedy to w końcu ludzkość zrozumie. To właśnie przez pacyfistów III Rzesza tak łatwo podbiła połowę Europy. Chcesz pokoju- musisz się zbroić jak to mówi starożytne rzymskie przysłowie. Ty możesz być pokojowo nastawiony, ale nie druga strona. A żeby utrzymać porządek na tym świecie trzeba sił pilnujących jego. Choć i tak niestety teraz świat się stacza. ;(
Reety, Hiler podbił Europę przez pacyfistów ... No nie wierzę, że Wehrmacht i SS po prostu banda pacyfistów :)
Do obrony jest potrzebne wojsko i każdy naród powinien mieć armię, tak ?
No to dlaczego ja nie mogę się uzbroić w pistolet lub nóż i czuć się bezpiecznej na ulicy bo ktoś może mnie napaść ? I kto wtedy na ulicy wygra ? Nie ten napadnięty tylko ten kto ma lepszą broń. Jak ja i inni będziemy mieli przy sobie pałki do obrony, to bandyci będą chodzić z nożami, jak my uzbroimy się w broń białą, to oni w pistolety, my pistolety to oni karabiny .... jak daleko to ma dojść ? mam mieć przy sobie wyrzutnię rakiet ?
Oto przykład zbrojeń w skali mikro i tej całej głupoty że należy się zbroić i stale szykować do obrony ....
Wojska międzynarodowe ONZ to rozumiem, ale to, że każdy ma mieć własną armię coraz lepszą i coraz groźniejszą to kosmiczna bzdura.
Moim zdaniem wojny są przez debili polityków. Wtedy kretyni dopuścili do tego aby Hitler wprowadził powszechną służbę wojskową i po kolei zaczął łamać inne zakazy wersalskie. Po II wojnie też nie było lepiej , co historia negatywnie oceniła z perespektywy czasu (chociażby Rosja vs Afagnistan czy USA vs Wietnam)
Zresztą przestańmy dyskutować o takich sprawach na forum filmowym. Dobrze, że każdy ma odmienne zdanie i dobrze że chociaż niektórzy myślą po swojemu, a nie tylko oglądają programy rozrywkowe w TV.
Pozdrawiam !
Szanuje zdanie każdego człowieka, ale nie z każdym się zgadzam. Jeśli Ci chodzi o moje zdanie to źle mnie zrozumiałeś, gdyby Francja nie miała tak pacyfistycznego podejścia przed IIWŚ to Hitler długo by w III Rzeszy nie porządził. Napisałeś, że jak zwykły, szary obywatel będzie posiadał jakąś broń obronną to bandyta i tak uzbroi się w lepszą, otóż nie o to w tym chodzi. To właśnie po to mają byc służby porządkowe, żeby zapobiec szerzeniu się przestępczości (a że tak nie jest to niestety już inna sprawa). Tak samo wojsko. Wiadomo, że nie każdy człowiek na świecie będzie pokojowo nastawiony, to że ty chcesz pokoju z innymi bliźnimi nie oznaczo, żę druga strona chce pokoju z T
*Tobą. A co do wojsk międzynarodowych to również nie masz racji, bo te wojska łatwo są manipulowane przez mocarstwa tego świata typu USA. I to właśnie to mocarstwa doprowadziły do wojen. A do polityki to każdy wie, że to jedno wielkie g***O. Ale ktoś nami musi rządzic, dlatego nie jestem wielbicielem demokracji ;)
http://www.filmweb.pl/film/Sowiecka+historia-2008-479740
Sowiecka historia - The Soviet Story
PS.Poszukajcie na YT mozna zobczyc ten przerażający dokument o tych katotragicznym systemie i pokzujcie to znajomym dlaczego należy potępiac Stalina i tepić ruskie gwiazdki jak i unijne czy amerykanskie (znak masonow/illuminatow)
1. Czemu nie powinno sie robic filmów? To fascynujaca postac
2. Jaki "najwiekszy zbrodniarz?" On byl 4 na liscie.. Zedong, Stalin i Lenin byli 10x gorsi.
Zabij człowieka, a będziesz mordercą. Zabij tysiace ludzi, a będziesz zdobywcą. Zabij wszystkich, a będziesz bogiem.
właśnie po to robi się takie filmy aby gimbusy wiedziały, że był ktoś taki jak Hitler i jak nieźle miał posrany umysł;
skoro się głąby historii nie uczą to może chociaż film zobaczą
No, w ogóle nie powinno się robić filmów o złych ludziach ani pokazywać gorszej strony świata. Należy robić filmy jedynie o Janie Pawle II, Matce Teresie i wielbicielach motylków biegających całymi dniami z uśmiechem po łąkach.