PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249882
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Czy są według Was w trylogi Hobbit tacy aktorzy, których rola własnie w Hobbicie jest najlepsza spośród wszystkich poprzednich?
Pytanie głównie do tych, którzy widzieli większość filmów z danym aktorem.
Ewentualnie można nie ograniczaś się tylko i wyłaćznie do Hobbita ale całej sagi.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Alfrid! :):):)

GauronSauron

Ale pytam serio.

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Glupie pytanie nie zasluguje na inna odpowiedz

ocenił(a) film na 6
Dealric

indeed

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Jeż Sebastian.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Gandalf

Thranduil231

Dobry żart.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Thorin , Bani (ten dzieciak)

Bain*

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Sorki a według Ciebie kto zadebiutował?

Nie wiem, kto zadebiutował, ale jesli chodzi o najlepsze role, myśle że Freeman i Pace. No i moze jeszcze Evans.

ocenił(a) film na 5

Na bani to był reżyser tego bajzlu na kółkach.

kamilxxx09

Nie żaden... i nie zakładaj tak głupich tematów!

kamilxxx09

Martin Freeman. Jak dla mnie to najlepiej zagrany hobbit z wszystkich sześciu filmów.

ocenił(a) film na 6
obleh

Na równi z pippinem :)

pemmil

Dużo mu brakuje do kunsztu aktorskiego Freemana.

ocenił(a) film na 6
obleh

Prawda, ale pippin jest po prostu tak bardzo no...hobbici :)

obleh

Zgadzam się :)

obleh

W tym momencie nie wyobrażam sobie, aby ktoś inny mógł zagrać Bilbo Baginsa. Wręcz muszę przyznać, że Bilbo we Władcy Pierścieni zaczął mi nie pasować, ponieważ nie gra go Freeman.

ocenił(a) film na 7
coralajna

hahahahah, dokładnie :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Freeman :) Widzisz jaki jestem oryginalny :)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Adam Brown jako Ori.
John Callen - Óin.

kamilxxx09

LEE PACE - Thranduil;

w tym wieku - po takiej roli - z niezbyt mocną pozycją w świecie kina - to może być jego rola :)

Baronek7

jeszcze bym dodała Mortensena za rolę Aragorna i Wooda za rolę Frodo - zostaną nimi na zawsze :)

Baronek7

Blanchett bowiem jako moja ulubiona aktorka wysławiła się innymi rolami - choć jako GALADRIEL jest moim IMAGO kobiety - podobnie jak jej rola ELIZABETH I :)

Baronek7

I jasmine :)

kamilxxx09

masz rację - jednak ja lubię kobiety takie jaka sama jestem - czyli GALADRIEL I ELIZABETH:) dlatego postawiłam na role w których była nominowana - ELIZABETH choć to właśnie rola w Blue Jasmine dała jej OSCARA - ale rewelacyjna była też w VERONICA GUERIN :)

Baronek7

Wszystkie jej role sa fantastyczne :) I w niezwykłym przypadku benjamina... tez jest świetna.

kamilxxx09

bo jest AKTORKĄ - nie gwiazdą czy celebrytką :)

zauważyłeś iż nie zasłynęła z romansów - z pokazywania ciała - skandali i innych takich i jest ceniona przez reżyserów juz nie jako ich muza ale sama bogini??? no właśnie - w tej materii jeszcze coś powiedzieć może Streep czy Foster - reszta - coraz młodsza reszta - to konglomerat biznesowo-towarzysko-matrymonialny z którego jednak ucieszy się ekranowy plebs.....

Baronek7

pokazać kosteczkę - łydeczkę - suteczek to każdy potrafi - ale wzbudzić podziw - przemówić jak władczyni - zachwycić swą sztuką - stać się postacią epokową - oj.....nie każdy potrafi

ocenił(a) film na 5
Baronek7

AkhemIndianaJonesAkhem... Te problemy z gardłem mnie wykończą...

ocenił(a) film na 6
Baronek7

Jeszcze Helena bonham Carter :)

Baronek7

Dokłdnie tak. I to rozumiem :)

kamilxxx09

Wszyscy, prócz McKellena.

ocenił(a) film na 6
Blaxi

A gdzie grał lepiej niż w lotrze lub hobbicie?

pemmil

Rola McKellena w Hobbicie nie była życiowa, w końcu w Gandalfa wcielił już się we Władcy i zagrał tam tak samo dobrze.
A reszta aktorów z tego filmu nie była jakoś znana, a po tym filmie może zaczną dostawać propozycje ról.

ocenił(a) film na 6
Blaxi

Czyli rolę życia miał w lotrze?

pemmil

Według mnie tak.

ocenił(a) film na 6
Blaxi

No

ocenił(a) film na 6
Blaxi

No a w temacie można wybierać z 6 filmów :D

pemmil

Aha. No to nie doczytałam. Myślałam, że tylko o Hobbita chodzi. .__.

ocenił(a) film na 6
Blaxi

No widzisz ;)

ocenił(a) film na 5
pemmil

No w sumie, a czym miałby konkurować? Magneto?

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Lotr:
Wood
Mortensen
Mckellen
Billy Boyd
Częściowo Sean Bean
Hobbit:
martin Freeman
Armitage
Pace

pemmil

Mckellen pokazał niesamowity kunszt aktorski na moście Khazad Dum (tą scenę BARDZO łatwo można było spaprać, dzieki Ianowi wyszło fantastycznie), ale na litość boską, to jest 75 letni aktor z wielkim dorobkiem teatralnym i filmowym. Z pewnością 99% widzów zapamięta go głównie jako Gandalfa i Magneto, ale pisanie, że to jego życiowa rola jest grubą przesadą.

ocenił(a) film na 6
Xoxoxox

Szczerze? Znam go tylko z lotra, hobbita, x-menów, kodu da Vinci i copperfielda :) dlatego tylko,z nich mogę wybierać :D

ocenił(a) film na 3
pemmil

Mortensen był lepszy we Wschodnich Obietnicach. I w Życiu Carlita. W Drodze chyba też.

McKellen ma wiele wybitnych ról, że wspomnę chociażby Bogowie i Potwory, albo Ryszard III.

Sean Bean też miał kilka świetnych kreacji.

Freeman dużo lepiej zagrał w Fargo.