PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249886
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Czy są według Was w trylogi Hobbit tacy aktorzy, których rola własnie w Hobbicie jest najlepsza spośród wszystkich poprzednich?
Pytanie głównie do tych, którzy widzieli większość filmów z danym aktorem.
Ewentualnie można nie ograniczaś się tylko i wyłaćznie do Hobbita ale całej sagi.

ocenił(a) film na 5
pemmil

Wood? Nie, po prostu... no nie. Nie.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Wydaje mi się że Pace i Armitage. W każdym bądź razie zrobiło się wokół nich trochę szumu :-)

slonecznik1

Luke Evans też coraz bardziej popularny. Nie wspomnę już o tym, że Edd Sheeran dzieki swojemu I see fire zdobył naprawde duży rozgłos. Wcześniej niewielu o nim słyszało, a teraz coraz częściej np. w radiu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
JBridges

Przyznaję się, ja nie słyszałam....(tylko proszę nie bić).

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Niestety póki co zarówno Luke Evans i Richard Armitage zaliczyli mega wtopy.

Evans zagrał w beznadziejnym Draculi a Armitage w jeszcze gorszym Epicentrum.

_nascimento

W sumie Dracula nie był taki zły. Widziałam gorsze filmu o wampirach.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Ciekawostka - dobry rok słuchałem ten utwór w radiu i nie skojarzyłem, że to z Hobbita (Pustkowie obejrzałem jakieś kilka dni, przed wizytą na Bitwie Pięciu Armii).

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Według mnie Martin Freeman, Richard Armitage, Lee Pace :) I wydaje mi się, że w jakimś stopniu Evangeline Lilly- zrobił się koło niej niewielki rozgłos i stała się bardziej rozpoznawalna niż wcześniej.

Treasure659

Wszyscy i tak mówią o niej per "ta laska z Lostów".

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

To pytanie to żart i to bardzo kiepski żart...

ocenił(a) film na 3
JBridges

Większość tu widziała nawet mckellena tylko w lotrze i xmenach co to za wybór, tendencyjny i głupi.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Richard Armitage. Wczesniej kojarzony jedynie miłosnikom seriali BBC, ewentualnie londyńskiego teatru. Hobbit dał nam doskonałego aktora, o którym większość nawet nie wiedziałaby, że istnieje.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Sean Astin, Andy Serkis.

ocenił(a) film na 4

Golum serkisa to lotr nie hobbit jako rola zycia. Poza tym ceasar wcale gorszy nie jest

użytkownik usunięty
Dealric

To inaczej.
Ryan Gage, Adam Brown.

Dealric

Moim zdaniem Gollum był nieco lepszą rolą.

No ale Serkis to ogólnie jest najlepszy dubbinger na świecie moim zdaniem.

klaus_kinski

Nieważne który głos lepszy, wazne że Serkis jest stworzony pod motion capture :) Ile on już razy grał tą techniką? Gollum, King Kong, Ceasar. Jeszcze ktos?

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Niedługo Gwiezdne Wojny.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

...I grał będzie Serkis...

thorin3

Kogo?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie wiadomo.

thorin3

aha

kamilxxx09

Czarny charakter podobno.....

wort801

CIekawe ciekawe :D

kamilxxx09

darth plagueisa podobno fani takie podejrzenie mają ja tak samo ....

ocenił(a) film na 5
wort801

Szczerze wątpię. Expanded Universe poszło do śmietnika zwanego Legendy, czyli zostało odizolowane od filmów, a naprawdę wątpię by Abrams chciał w jakikolwiek sposób nowe filmy wiązać z nową trylogią, którą spora rzesza fanów znienawidziła.

ocenił(a) film na 5
PaladinRage

Acz patrząc na MIECZ Świetlny podejrzewam, że jego filmy znienawidzą bardziej.

PaladinRage

darth plagueisa pojawiło się w rozmowie w 3 cześći wiec według mnie jest na to szansa.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Mnie zaskoczył w ostatniej cześci odtwórca roli Thorina tak to przez 2 pierwsze mnie irytował i grą i wogle tym co miał napisane w tej roli ale na koniec nawet polubiłem nieco tą postać.
I raczej napewno bedzie to jego zyciowa rola.Przed odtwórcą roli hobbita BIlba też nie widze wielkiej przyszłości idealnie nadaje sie do tej roli ale teraz moze być ciezko jakis czas pojedzie jeszcze na fali sławy ....Gwiazdą moze sie stać ta ruda Elfka :)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

McKellen dostał ogromny zastrzyk popularności po Gandalfie, chociaż miał kilka cięższych kalibrowo i gęstszych ról w dorobku. Faktem jest, że nie poleciałabym zapewne przez pozostałe 36 obejrzanych z nim filmów, gdyby nie Gandalf.