Słyszeliście o tym, że trzecia część filmu ma trwać tylko 1.5 godziny?! Ponoć to z początku miały być 2 filmy, 3 godzinne. Zamiast tego mamy 1 częśc trwającą 2.5 godziny, drugą częśc trwającą 2 godziny i trójkę, która ma trwać 1.5. Razem daje to planowe 6 godzin. Nie wiem jak Wy, ale ja czuję się trochę oszukany :/
Hobbit niezwykła podróż 2 godziny 49 minut + 13 minut EE = 3 godziny 2 minuty = 169 minut + 13 minut = 182 minuty
Hobbit Pustkowie Smauga 2 godziny 41 minut + 25 minut wersja EE listopad 2014 = 3 godziny 6 minut = 161 minut + 25 minut EE = 186 minut
a według mnie ostatnia częśc powinna wyglądać w ten sposób 2 godziny 35 minut + 40 minut w EE myślę że będzie najdłuższy czas trwania = 3 godziny 17 minut = 155 minut + 40 minut w EE = 195 minut
Hobbit Niezwykła Podróż 2 godziny 49 minut + 13 minut w Hobbit Niezwykła Podróż EE ( Wersja rozszerzona )
Hobbit Pustkowie Smauga 2 godziny 41 minut + 25 minut Hobbit Pustkowie Smauga EE ( Wersja rozszerzona listopad 2014 )
Miały być początkowo dwie części potem okazało się że będą 3 i Hobbit Bitwa Pięciu Armii czas trwania , stawiam tak mniej więcej 150-155 minut bo ma być krutsza ale na pewno nie półtora godziny 2 godziny 30 minut + myśle że w EE będzie około 40 minut czyli nie będzie tak zle
Hobbit Niezwykła Podróż 169 minut + 13 minut w EE wychodzi 182 minuty
Hobbit Pustkowie Smauga 161 minut + 25 minut EE = 186 minut Hobbit Pustkowie Smauga
Natomiast trzecia cześć kinowa 155 minut + 40 minut wersja rozszerzona = 190 minut według mnie tak zapewne będzie
Jak mniemam przepisywanie nic nieznaczących liczb jest wielką frajdą ja rozumiem. Kopiuj, wklej ale nie musisz na Boga wklejać tego samego...
A co ma kino do Hobbita. Równie dobrze można to obejrzeć w internecie. Twoja wypowiedź jest bez sensu.
Choć w sumie. Hobbit i kino mają coś wspólnego - ZYSK PJ trafił na kurę znoszącą złote jajka i doi ile wlezie.
Hehe... A co masz do Avengersów... Historie na podstawie komiksów a ich jest sporo. Fascynują i ciągle pokazują coś nowego inne historie. A nie w kółko to samo + wydłużone do granic możliwości.
Hahah czepiasz się walki dobra ze złem w adaptacjach komiksów a już walki dobra ze złem w Hobbicie to nie widzisz... W życiu nie widziałam tak ograniczonej osoby jak ty. Nic do ciebie nie dociera.
Hobbit i Lotr przynajmniej wyróznają się na tle innych filmów fantasy, A tacy Avengersi? Czy mają cos prócz efektów?
Ale riposta.... blagam skoncz znowu sie wyklocac. Ciagle przegrywasz w przedbiegach. Nie wiesz o czym piszesz wiec nie wypisuj ciagle tych samych bzdur bo robisz tu smietnik.
Akurat tutaj stanę w obronę kamilxxx09. Można nie lubić wizji Hobbita PJ lub bardziej WB, ale nie można nie doceniać ilości pracy włożonej w każdy detal tego filmu. Idąc dalej porównanie filmu Hobbit z jakąkolwiek produkcją Marvela czy DC jest śmieszne i może jedynie dystansować filmy o superbohaterach. Jeśli macie jakieś wątpliwości polecam obejrzenie 9h dodatków do pierwszej części Hobbita.
Czyli koronny argument mówiący że w Hobbita włozono wiele wysiłku i trzeba to docenić a w każdy inny film nie wniesiono wysiłku więc nie ma o doceniać. Liczy się efekt. Idąc tym tokiem rozumowania polecm Boyhood. Film robiony ponad dekadę, spróbujcie nie docenić tego wysiłku.
To Twoje zdanie. Osobiscie widzialem te materialy. A czy widzialas/es materialy do Avengersow czy Batmanow Nolana? Te z Hobbita dupy nie urywaja...
Obejrzyj materialy do LOTRa, filmu sprzed 10 lat. Tam widac prace tworcow i ekfekt koncowy. Pozniej porwnaj je z tymi z Hobbita i przemysl niektore kwestie, chocby pod katem technicznym.
Pozdrawiam.
Sorki ale nie można porównywać Batmanów Nolana do "Hobbita",przejrzyj sobie Kroniki,szczególnie czwartą to zobaczysz,ile włożono pracy w filmy i ile realnych rekwizytów przygotowano,to nie jest tylko CGI,jak chcą niektórzy na tym forum.
Znam dobrze kroniki a takze dodatki do filmu. W zadnym razie nie przecze, ze charakteryzacja, scenografia, kostiumy, bron czy rekwizyty sa kiepskiej jakosci w Hobbicie. Wrecz przeciwnie - sa doskonale. Ale uwazam, ze pomimo wszystko CGI i mnogosc efektow specjalnych w serii Hobbit rujnuje wszystko to co wypracowali zywi ludzie praca swych rak.
To, ze Hobbit nie otrzymal Oscara za kostiumy czy charakteryzacje jest wg mnie zniewaga dla tworcow i ujma na honorze dla akademii skoro nie doceniono pracy tych ludzi.
Co do Batmanow Nolana to mozna porownywac te serie pod wieloma wzgledami ale sadze, ze to nie czas i nie miejsce :)
Jeśli oceniamy film, to liczy się efekt :) Jeśli byśmy oceniali pracę włożoną w dany film, to wtedy można by uznać Twoje argumenty :)
W przedbiegach? haha nie wiem czy wiesz ale straightlinesowi zbanowano 2 konta. Niedługo zbanują kolejne.
Tak - przegrywasz w przedbiegach. Ludzie jada po tobie jak po wlachatej swini mowiac ze bredzisz i jestes maniakiem na punkcie doskonalosci Hobbita a ty dalej sie wyklocasz zamiast skonczyc ta swoja wojenke. Straightlines dostal bana bo przesadzal momentami, ale fakt taki, ze gosc wiele razy mial racje. To, ze dostal bana wynika z tego, ze donosiles na niego. Nie moja sprawa... dla mnie jestes zabawnym i nieszkodliwym dzieciakiem z ograniczonym spojrzeniem na swiat dlatego odpuscilem sobie probe dialogu juz wiele miesiecy temu. Ale w skali makro bardzo szkodzisz temu forum. Ciagle utarczki slowne i klotnie w jakie sie wdajesz nie sa nawet na poziomie podstawowki. Jakbys byl na tyle dorosly, za jakiego sie podajesz to nie reagowalbys na troli, hejterow itd. Ty jednak brniesz w kazde szambo az po szyje, a jak juz nie dajesz rady wtedy zglaszasz naduzycia. Niczym kapo. Tym samym pokazujesz ze nie masz jaj ani honoru. Najlepiej usunac niewygodnych nawet jesli maja racje - taka przyjales metode. Jedno wiem na pewno - albo masz kogos ze znajomych w administracji filmwebu, ktory kryje ci dupe albo adminom zalezy na tym aby tutaj byl burdel. Kazdy inny uzytkownik tego forum dostaje bana, ostrzezenia tylko nie ty, a prawda taka ze jestes najwiekszym problemem tego forum. Dowod? Straightlines'a nie ma na forum a ty dalej sie wyklocasz z innymi uzytkownikami.
Niewazne czy sa to jego multikonta, wazne ze nie uczysz sie na bledach.
A teraz mowie dlaczego uwazam ze przegrywasz w przedbiegach... I mowie to jako fan uniwersum Tolkiena i wczesniejszych filmow PJ, nie jako fan Marvela i Avengersow bo (pomimo ze je lubie) do niego mi daleko.
Po pierwsze Hobbit od czasow Wladcy Pierscieni nie mial godnego rywala w gatunku fantasy i dlatego pojawily sie nad nim owe - NIELICZNE - zachwyty. Od czasu LOTRa w fantasy powstawaly same gnioty i porazki. Ewentualnie jako taka konkurencja bylyby Opowiesci z Narnii. Natomiast Avengers i owe uniwersum to zupelnie inna liga... si-fi w oparciu o komiksy, Najwazniejsze jest to ze obu filmow nie powinno sie ze soba stawiac... BO NIE JEST TO FANTASY. Ile powstalo filmow na podstawie komiskow ze stajni Marvela czy DC Comics wiedza najlepiej fani. A dlaczego jest ich az tyle i wciaz powstaja nowe? Bo prakytycznie KAZDY film jest na wysokim poziomie technicznym, posiada niesamowite kampanie marketingowe a co najwazniejsze liczne grono fanow ktorzy wala do kin drzwiami i oknami. I dzieki temu filmy te osiagaja zarowno olbrzymi sukces kasowy/marketingowy jak i popkulturowy. Hobbit nie ma nawet sukcesu marketingowego... dowodem na to jest ilosc sprzedanych filmow na DVD, BD. Zobacz sobie rankingi ile sztuk sprzedano Hobbita a ile Avengers, Iron Mana, Thora czy Batmanow od DC. Co z tego ze filmy sa przewidywalne jesli chodzi o fabule? Dobro zwycieza, zlo przegrywa. W Hobbicie tak samo. Wiec w czym jest Hobbit lepszy? Postacie od Marvela czy DC Comics sa barwniejsze, ciekawsze, maja wiecej do powiedzenia. W Hobbicie tylko nieliczni wypadaja dobrze aktorsko. Odnosnie efektow... efekty specjalne (szczegolnie w scenach batalistycznych) w Hobbicie sa mega przekombinowane i sztuczne. Nie widze kamieni milowych w tej dziedzinie patrzac chocby pod katem LOTRa. Film starszy o dekade a tamte efekty bija te z Hobbita na glowe. Wtedy to bylo cos... efekty z LOTRa miazdzyly rozmachem, jakoscia, technika. I pojawialy sie tam gdzie byly naprawde potrzebne. W Hobbicie stwierdzono ze efekty to priortyet. I wyszla kaszanka. Smutne jest takze to ze nawet muzyka nie powala na kolana w Hobbicie poza kilkoma utworami.
No i najwazniejsza rzecz... filmy od Marvela i DC trzymaja sie dosc sztywno jesli chodzi o ramy komiksowe, w oparciu o ktore powstaly. Filmowa fabula Hobbitow zostala naszpikowana udziwnieniami wzgledem ksiazki i to ja spalilo. Tworcy olali ksiazke Tolkiena. Hobbit jedynie w scenografii, kostiumach, montazu dzwieku i charakteryzacji jest lepszy. A zawdziecza to tylko i wylacznie temu ze przy jego tworzeniu brali udzial w wiekszosci Ci sami ludzie co przy LOTRze. Ludzie Ci sa dalej w formie i to widac.
Takie jest moje zdanie. Nie musisz sie z nim zgadzac. Wystraczy tylko ze ogarniesz sie troche na forum i swoj zachwyt zostawisz dla siebie nie zmuszajac innych, by takze slinili sie nad Hobbitem.
Pozdro.
Poza tym nie wiem czy wiesz, ale wina lezy w 90 % po stronie straka, Loneliera i sentii. To oni bez przerwy prowokują. Jak dostał bana a sentia pisała maturę był spokój,. Przyszli i znowu się zaczeło. Jesteś tu raz na 2 miesiące więc nie znasz sytuacji. Wiele się zmieniło. Poza tym, strak narobił sobie wielu wrogów, nawet osób, które wcześniej go wychwalały.
Dobra skończ. To nie ja prowokuje tylko strak. Przykład: odpowiedział dzisiaj na moj post z marca, ktory nie dość, ze nie był do niego, to jeszcze był zdecydowanie zwykłym neutralnym postem.
1. To nie strak tylko straightlines
2. To jest forum publiczne i może odpowiadać na co chce i kiedy mu się podoba.
3. Czytałem to i twoje posty były przepełnione fanatyzmem i nieakceptowaniem odmiennej opinii, więc dobrze, że cię upomniał :)
"To oni bez przerwy prowokują" - nie Kamil. Oni po prostu pisza o filmie to co uwazaja. To ty masz bol dupy i nie umiesz zaakceptowac zdania innych. Przez to~, ze jestes taki ograniczony i slepy na innych powoduje ze dochodzi do klotni. Nie umiesz zakaceptowac innych - pierwsza oznaka bycia socjopata.
"Przyszli i znowu się zaczeło." - nikt nie przyszedl. Oni tutaj byli bardzo dlugo. Po prostu nie maja dluzej ochoty czytac twoich wpisow i maja dosc twojej postawy na forum - ja tak to odbieram.
"Wiele się zmieniło" - zgadza sie, wiele sie zmienilo... sledze sytuacje na biezaco. Tylko ty jestes dalej taki sam, tzn ograniczony w tym co tutaj robisz. Nie umiesz sobie zjednywac ludzi tylko przybywa ci coraz wiecej wrogow. Straightlines'a nie ma. Ale sa i beda inni, ktorym twoja obecnosc na forum przeszkadza. To co bedziesz ich takze zglaszal? Nie lepiej sie uspokoic i dac odpoczac forum od klotni? Ty jestes i sie dalej wyklocasz. Kto jest niewygodny tego trzeba usunac. Potwierdzasz to co powiedzialem miesiace temu - uwazasz sie za guru tego forum i przypisujesz sobie je na wlasnosc nie akceptujac przy tym zdania i istnienia innych uzytkownikow. Dletego w duzej mierze nie wchodze w dyskusje z toba. Nie mamy o czym dyskutowac bo ty nie potrafisz dyskutowac.
Sajonara!
1. Aktorstwo w takich filmach jak Thor czy iron man to kpina. Nie ma ani jednego aktora który by chociaz w połowie dorównał np. Freemanowi czy McKellanowi.
2. Efekty specjalne w obu produkcjach sa swietne, ale nie efekty sa najwazniejsze.
3. Avengersi i filmy tego typu sa po prostu wyprane fabularnie. Ciągle to samo, ciągle walka z jakimś nowym wrogiem 1 na 1. Dopiero Zimowy żołnierz czy nowi x meni dają jakies światło - światło nadziei na to, ze Marvel w końcu dorównuje DC.
4. Hobbit wyróżnia się na tle takiego iron mana czy thora nie tylko aktorstwem czy dialogami ale też: muzyką, charakteryzacja, kostiumami czy scenografią.
Kamil miazdzysz swoja glupota... dokumentnie. Najpierw napisales ze nie czytasz mojej wypowiedzi. Chwile pozniej krew powrocila ci do glowy po mojej krytyce i cos tam wystukales. Ciagle piszesz te same puste frazesy... nie chce mi sie komentowac tych twoich punktow bo i tak bedziesz sie odszczekiwal bez sensu ale sprobuje. Wczesniej jednak powiem ci jedno - kiedy brak ci argumentow wtedy zaczynasz odnosic sie do jakiegos innego filmu i na sile probujesz robic z niego gniota. Prowokujesz tym samym do klotni. Przyklad jest zawarty w tym temacie - sam wyskoczyles z Avengersami i rozdrazniles Sentie.
Punkt 1 - niby fan jestes a nawet nie wiesz jak sie pisze poprawnie nazwiska aktorow... lepiej zamilcz. Odnosnie Throra... Tom Hiddleston jako Loki miazdzy 10 razy Freemana. Ale ty wiesz lepiej, prawda? ;)
Punkt 2 - jak chcesz moge wrzucic kilka tematow i twoich postow w ktorych zaciekle twierdzisz ze efekty z Hobbita klada wszystkie inne filmy na lopatki i ze trzeba pod tym wzgledem uznac go za arcydzielo bo wg ciebie jest to jeden z wyznacznikow "zajebistosci"
Punkt 3 - "Avengersi i filmy tego typu sa po prostu wyprane fabularnie. Ciągle to samo, ciągle walka z jakimś nowym wrogiem 1 na 1." Czlowieku...
Azog, Bolg, Sauron - na sile wepchniete w film zeby byl jakis antagonista i zeby byla JAKAKOLWIEK akcja...
Punkt 4 - nie doczytales do konca mojego posta jak zwykle...zdazylem przywyknac :) soundtracki do Ironmanow wymiataja w kosmos.
P.S. Forum sledze codziennie, po prostu nie zabieram glosu bo tutaj nic sie nie dzieje. Poza twoimi klotniami. Jak mam pisac w tematach gdzie sie klocisz to dzieki - wole spedzic czas na czyms innym :)
Pan Tom mu po pierwsze nie dorównuje, po drugie jest go dużo mniej. Słaba siła przebicia.
Punkt 2 - prosze bardzo
Punkt 3 - oczywiście brfak zrozumienia wobec koncepcji Jackosna
Punkt 4 hahaha gdzie ty tam masz dobrą muzyke?
Witam, ten post to jedna z lepszych ocen Hobbita jak i poczynań użytkownika kamilxxx09, jakie przeczytałem na tym forum. Brawo.
Często tu wpadam, szukając nowinek o Hobbicie i muszę, przyznać że w prawie każdym poście trzeba przebijać się przez kłótnie i jałowe dyskusje żeby dotrzeć do czegoś ciekawego. Jestem na filmwebie prawie 10 lat i chaos jaki panuje na forum o Hobbitach przebija forum każdego innego filmu jakie znam.
By the way zdjęcia z trailera w wysokiej jakości :
w w w.theonering.net/torwp/2014/07/28/91968-five-official-stills-from-the-hobbit-the -battle-of-the-five-armies-teaser-trailer/
Pozdro
Hmm... Co mają Avengers? Pomysł, dobre kampanie. I rekordowe zyski czyli coś czego Hobbita nigdy nie osiągnie.
Oszukujesz samą siebie. Przykre. Po drugie chodzi o elementy filmu, a nie o promocję. Poza tym, o ile wiem z Avengersów niewiele wyszło gadżetów nie mowiąc już o książkach. Hobbit to co innego. Można kupić nawet biżuterię.
O już wróciłeś ze szkoły.
A co może Avengers nie ma większych zarobów?
A skoro jakość produkcji liczysz od ilości wydanych gadżetów w takim razie Harry Potter jest arcydziełem światowej kinematografii...
ZASTANÓW SIĘ CO PISZESZ BO GADASZ TAKIE GŁUPOTY ŻE AŻ CZŁOWIEKA BRZUCH BOLI ZE ŚMIECHU.
Nie, w porównaniu z toba pracuję, a jesli również tego chcesz, to może pomódl się o pozytywne wyniki z matrury.
PS. Zarobki świadcza o popularności, a nie o jakości. Zmierzch też zarobił 830 mln $ i to bez 3D (z 3D pewnie by bło z miliard) a raczej są to filmy przeciętne, zeby nie powiedziec słabe.
Taaa.... już ja widze jak ty procujesz.kłamczuchu. Żadna dorosła pracująca osoba nie zachowuje się tak infantylnie jak ty, To co sobą reprezentujesz to jakaś skrajność. Gadasz ze Marvel nie wydaje gadżetów. to jest NAJWIĘKSZA GŁUPOTA JAKĄ CZYTAŁAM W DNIU DZISIEJSZYM.... zobacz na allegro, ba zagranicznyć stronach ludzi zabijają się na festiwalach o to który bohater jest lepszy. Tylko kompletny ignorant mógł napisać taką bzdurę...
A POWIEM CI JESZCZE WIĘCEJ.
SKORO TAK BARDZO SIĘ UPIERASZ ŻE ZAROBKI NIE ŚWIADCZĄ O JAKOŚCI FILMU TO POWIEDZ MI DLACZEGO ZA KAŻDYM RAZEM JAK KTOŚ TWIERDZI ŻE HOBBIT JEST SŁABY TY WYLATUJESZ Z TEKSTEM O TYM ILE ZAROBIŁ I ZE GDYBY BYŁ SŁABY TO BY TYLE NIE ZAROBIŁ..???