Mamy już prawie połowę października, Przewodnik i Postacie i Miejsca zwykle wychodziły pod koniec października lub na początku listopada. Póki co, na stronie Ambera nie ma jeszcze zapowiedzi, czyżby wydawnictwo postanowiło wywinąć nam takiego psikusa, jak w przypadku kolejnych Kronik?
Przecież Amber już Pustkowie Smauga anulował więc co w tym dziwnego?
Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Kurcze to są i "przewodniki" i "kroniki"? Widzę że wiedzą jak kasę z fanów wyssać.
Pfff. Mnie to tam nie interesuje, czy oni wysysaja kase czy nie - podoba mi się to kupuję. Obie strony zadowolone :)
U nas wychodzi tylko Oficjalny Przewodnik po Filmie oraz Filmowe Postaci i Miejsca, a za granicą jest tego sporo więcej, min. 5 Kronika, lokacje, itp. Nie interesuje Cie, nie kupuj, ja kupuję wszystko już od WP.
W sumie będzie tego tyle:
http://www.film.gildia.pl/news/2014/08/te-tytuly-kupicie-w-premiere-bitwy-pieciu -armii
i, nie, nie jest to chore.
Na ostatnią chwilę się pewnie pojawi.
Pewnie nota na koniec października/początek listopada wejdzie, że kolejne albumy będą w sprzedaży.
Owszem... z kronik zrezygnowano, ale z albumów Jude Fisher i Brian Sibleya raczej nie...
Choć co prawda po tym jakże "szlachetnym" wydawnictwie najgorszego szamba można się niestety też spodziewać.
Napisz do nich i zapytaj. Tylko pisz do działy handlowego a nie na głównego maila. Ja zawsze dostaję odpowiedź na drugi dzień.
No jakby się wycofali ze sprzedaży tych przewodników do ostatniej części filmu to chyba by już maksymalnie dno i muł zaliczyli :)
Już i tak wyjątkowym chamstwem było zaprzestanie wydawania kronik... a szkoda bo akurat te pozycje uważam za naprawdę udane.
Ale w ich przypadku takiego scenariusza nie można wykluczyć. Mogli się i wycofać.
Też żałuję tych Kronik. Przykre to jest dla fanów. Przykre, że na świecie mają pełno figurek, plakatów, gadżetów, wydań specjalnych, dodatkowych książek a my jak coś dostaniemy to i tak wybrakowane. I nie mówię tu tylko o Hobbicie, ale też o innych filmach.
Mamy już koniec października, a zapowiedzi albumów ani widu, ani słychu.
W ub. roku drugiego listopada miałem już oba albumy w domu, a teraz nie ma nawet zapowiedzi i daty premiery ...
Dobra napiszę do nich i zapytam. Sama jestem ciekawa bo chciałabym je nabyć. Ale dziś piątek więc odpowiedź pewnie dostanę w przyszłym tygodniu. Dam znać jakby co.
Bo oni wolą dać 5 "nową" okładkę do książki Hobbit, niż wydać kronikę albo zabrać się za tłumaczenie i wydanie Historii Śródziemia. Sorry ale nie będę kupować książek Tolkiena które mam tylko dlatego, że wyszła nowa okładka ;/ wkurzają mnie.
Brzydko powiem ale oni mają "nas" w dupie. Szukałam inf. o tłumaczeniu Historii Śródziemia i trafiłam na różne fora, od 2012 ludzie pisali do nich miele, listy zbierali podpisy a oni nawet nie odp. ;/