Co do miejsc gdzie odbywano Białe rady Tolkien nie wypowiada się nigdzie konkretnie. Można jednak z dużym prawdopodobieństwem przypuszczać, że odbywały się one w Rivendell ( jak to jest w pierwszym filmie ) lub w Lothlorien. Liczę, że drugie spotkanie rady zobaczymy w Tam i z powrotem właśnie w siedzibie Galadrieli. Wszak ostatnim zadaniem jakie polecił Gandalf Radagastowi było właśnie powiadomienie jej o wizycie Szarego Pielgrzyma w Dol Guldur.
Szczerze to jestem neutralny. Może być, może nie być. Ale wolałbym, zeby lokacje charakterystyczne dla Lotra dalej pozostały lokacjami charakterystycznymi dla Lotra. Ja liczę na to, ze pokażą dużo Sarumana.
Nie sądzę on ze względów zdrowotnych do nagrywania filmu nie mógł opuścić angli ma w końcu 92 lata
będzie dużo Sarumana, bo sam tak powiedział. A wogle on i Ian grali głównie w studiu. Od czego jest podmienianie głosów i green screeny :)
Zanim zaczniesz rozsiewac fałszywe info, kontroluj to co się dzieje na forum. Bo widze, ze tylko kłótnie cię obchodzą ostatnimi czasy.
Gdzie oln pajacu jakiekolwiek plotki rozsiewa. To ty jestes glowna przyczyna klotni, wie dla dobra wszytkich nie rob juz burdelu.
Ej, słuchaj, po co się wtrącasz, skoro to ja z nim dyskutuje? Burdel to jest ale przez twoje wpychanie nosa w nie swoje sprawy.
Trollu skończony gwarantuję Ci że z chwilą jak Twoja parszywa osoba stąd zniknie burdel również zniknie z tego forum ty niedorozwoju mentalny.
Nie sądzisz, ze to ty, straightlines i wort przesadzacie? Dajcie sobie siana i siedźcie na tyłkach jak siedzicie.
Ja cię nie wyzywam tylko prowadzę z tobą dyskusję .
Wskażesz przykład że przesadzam ?
Jedynie dyskutuję mam inne zdanie niż ty a poprzez dyskusje widzi się inne punkty widzenia
Prawda, sceny z Christopherem Lee i Ianem Holmem nagrano w studiu w Anglii. Stan zdrowia nie pozwolił im na podróż do Nowej Zelandii. Ale to nie powinno być problemem, jeśli chodzi o udział Sarumana w historii. Green screen swoje zrobi ;)
A co za problem zrobić dokrętki dialogów w Anglii a resztę wrzucić w CGI?
Przecież wiele scen z Gandalfem było właśnie CGI, zaś ujęcia twarzy z bliska i dialogi już u "żywego" aktora.
Tak więc nie widzę problemów z dodatkowymi zdjęciami/ujęciami z Sir Christopherem Lee.
Zresztą... póki co nic nie mówiono o tym, że jakieś sceny z nim będą dokręcane jeszcze.
Ale w jednym z wywiadów Sir Christopher Lee mówi wyraźnie, że Saruman będzie miał sporo do roboty w 3 części filmu i będzie na ekranie.
Cóż... pozostaje mi ufać słowom odtwórcy roli Sarumana a plotki odkładać na bok :-)
Znalazłoby się jeszcze kilka innych plastrów miodu ;)
No ale zaczekam i sam ocenię czy faktycznie trzecia część będzie pięknym zwieńczeniem całej opowieści za razem świetnym łącznikiem z Władcą.
Ciekawe jak poprowadzą fabułę, że zastosują swego rodzaju łącznik :-) Kurde... to jednak będzie film pełen niespodzianek :-)
No tak zdecydowanie. Mam nadzieję, że nie pominą walki w powietrzu czyli Nietoperze vs Orły. Znalazłeś może kolejne informacje o dokrętkach w tym roku?
Nie szukałem ostatnio żadnych informacji. Czekam raczej na marzec/kwiecień kiedy to powinien jakiś videoblog może ujrzeć światło dzienne :-)
Że już o trailerze czy jakiejś inne zajawce w połowie roku nie wspomnę :-) No ale wiadomo...to tylko domysły :-) Wolałbym jednak by Twórcy zaskoczyli i wrzucili do sieci pierwsze materiały już niebawem! :-)
Kurczę teraz to ja czekam głównie na dvd/bd drugiej części. No i z tego co czytałem jest masa niewykorzystanego materiały. Z samym Beornem nakręcono jeszcze trzy sceny, podobnie sytuacja wygląda jeśli chodzi o Mirkwood. Ruiny Dale, też coś tam istnieje. Spodziewam się minimum 20 minut extra:) A pierwszy videoblog będzie już niebawem:) Podejrzewam, że z okazji premiery w Chinach bądź Japonii:)
Ja snuję jednak domysły, że w trzeciej części filmu zobaczymy posiedzenie Białej Rady w Lorien, po przybyciu na miejsce Radagasta. Wtedy też zostanie podjęta decyzja o ataku na Dol Guldur i przepędzenia z fortecy zła.
Bardzo liczę że tak właśnie zostanie ta kwestia pokazana. Biała Rada, przybycie do Lorien Radagasta i powiadomienie Galadrieli przez niego co się stało w Dol Guldur, że jest tam Gandalf etc. To dla mnie element filmu który absolutnie powinien być obowiązkowym punktem fabuły.
Jak nie w wersji kinowej...to przynajmniej w wersji reżyserskiej.
Ja się zastanawiam dlaczego to w ogóle nazywa się atak na fortecę skoro tam nie było już Saurona. Jak można atakować coś co się nie broni. ???
Nie no ale serio, czytałam komentarz straightlinesa i zastanawiałam się nad tą kwestią jak w najprostszy sposób mu odp. i pojawia się twoja wypowiedź … chwila przeanalizowania relacji III Rzesza-Francja , wybuch śmiechu i masz rację ;)
Jeszcze raz zastanów się nad pierwszą częścią swojego komentarza. Później poczytaj co nieco o tym co pisał Tolkien. Saurona tam już nie było gdy nastąpił ten atak. W filmie prawdopodobnie będzie z wiadomych względów, ale nie jest to pewne dopóki trójka nie ujrzy światła dziennego.
Pewności żadnej nie ma. Równie dobrze Biała Rada może przyjść w wersji filmowej do Dol Guldur by Saurona przepędzić, ale na miejscu już go nie zastanie a jedynie niedobitki jego wojsk.
Pewne wszystko będzie dopiero jak film wejdzie do kin :-)
Hmmm... ostatecznie w gre wchodzi jeszcze Leśne Królestwo (jesli zaangazuja Thranduila w walke z Sauronem przebywajacym w Dol Guldur) lub Orthank w Isengardzie. Chcialoby sie ponownie zobaczyc Isengard przed "wykarczowaniem i zalaniem" :)
Poki co ma i to ewidentnie :) ale jak sie orkowie zaczna panoszyc po Lesie wtedy sie przylaczy - tak sadze.
Też coś czuję, że Thranduil włączy się do walki i uderzy na Dol Guldur właśnie ze względu na panoszące się zło po Mrocznej Puszczy i coraz bardziej dotkliwe tego skutki.
No ale to też tylko przypuszczenia :-)