Hej... W filmie będzie Legolas?! Bo widziałam na zdjęciach z planu Orlando... ?
elfy nie lubiły krasnoludów i wzajemnie, bo w I erze krasnoludy zniszczyły elfom siedzibę w ramach zemsty, chodziło o jakiś klejnot, czy coś, polecam zajrzeć do Silmarilionu tam jest to szerzej opisane
nie ma na ten temat żadnych informacji, chociaż po ciuchu mam nadzieję że go zobaczymy w 3 części :P skoro premierę przełożyli o pół roku, to może zechcą wcisnąć jeszcze innych aktorów? :> czytałam gdzieś że 3 część ma w dużej mierze opowiadać o wydarzeniach między hobbitem a lotrem.
Ja przed chwilą przeglądałam portal IMDB i tam nie ma w obsadzie w ogóle Blooma. Nic też nie jest wspomniane o Legolasie. Może dopiero w 3 części będzie?
kurde,niemożliwe.pająki tuż tuż a przecież to legolas ma ich uratować.no i ogl mirkwood.
No właśnie wiem, ale serio nie występuje w obsadzie, przynajmniej na tych portalach. To by było totalnie bez sensu. Chyba wystąpiła jakaś pomyłka.
no ja mam nadzieję D: podobno mieli dać w kwietniu pierwszy zwiastun,ja się już na legolasa i thranduila nastawiałam xd
Ja też już się właśnie nastawiłam;D Thranduil ma fajny tai hipnotyzujący wzrok i długie włosy ;D Ciekawe, czy będą się kłócić z Legolasem.
Ciekawe jak to będzie wyglądać. Pewnie jakaś walka na fochy i nic większego, ale to może i dobrze. Elfom nie przystoi ;D
Ja tak za bardzo nie lubię czytać spojlerów, wolę w kinie pozytywnie się zaskoczyć.
Ja przed pierwszą częścia Hobbita nic nie czytałam i nic nie wiedziałąm, tylko zwiastun filmu widziałam. Dobrze, że przed samym seansem się w ogóle dowiedziałam, że to trylogia ma być ;D
Dołączam się do grona entuzjastów tej postaci ;) Faktycznie w książce go nie było...
nie był wspomniany, ale możemy się domyślić że gdzieś tam się kręcił koło staruszka :>
No z pewnością. Ja pamiętam, że jak czytałam to się zdziwiłam, że nie było wymienionego imienia króla no i że nie było wspomniane nic o synu, albo i innych jego dzieciach;D Akurat czytałam zaraz po obejrzeniu trylogii. Ale tak czy siak dobrze, że trochę ubarwili fabułę.
cały czas czekałam aż napiszą że ma na imię thranduil.no ale hobbit wyszedł wcześciej jak tolkien nie miał jeszcze tego wszystkiego do końca "ogarniętego" kto z kim i czemu :>
Możliwe, ja w sumie teraz i tak jestem niedoinformowana jeśli chodzi o Tolkiena bo dużo czasu minęło od kiedy coś czytałam na ten temat. Kiedyś to godzinami przesiadywałam na forach o Władcy, szukałam informacji, ale dużo zapomniałam. Ciekawi mnie jak pokażą dwór w Mrocznej Puszczy. Pamiętam, że opis tego lasu był straszny- wszędzie ciemno jak w nocy i niebezpiecznie.
Też jak czytałam szukał imienia Thranduil , ale si,.ę nie natknęłam :0 Być może ( choć niemówię tego na 100% , bo nieczytałm wszystkich książek Tolkiena ) jego imię zostało stworzone na potrzeby filmu - jeżeli się mylę i było wymienione , w której kolwiek książce Tolkiena - dajcie mi znać .
we władcy pierścieni było ;p już w drużynie pierścienia :> i w silmarillionie też na pewno.
Uuuhuuhu to się skompromitowałam xD Dochuu dzięki za uzupełnienie mojej wiedzy <3
nie no, ze spokojem. właśnie czytam to napisałam :>
ale za to ja mam pytanie-czy rosie była postacią wymyśloną przez jacksona? bo jestem w połowie dwóch wież i nic o niej nie ma.
No i jeszcze dopisze, ze pojawia się dopiero w obsadzie 3 części filmu. Czyli gdzieś chyba jest błąd, a to zdjęcie z Lukiem Evansem pochodzi z 3, ostatniej części.
Ludzie....widzieliście to wideo z drugiej części hobbita? Kto wie kiedy to będzie na yt?ja oglądałam na dailymotion ale zostało skasowane z prędkością światła xd ale nie szkodzi pełno zdjęć jest na tumbrze.jaram Sie.wszystko jest tak jak sobie wyobrazalam.multum legolasa xD i trochę za dużo tauriel -.-
Nieee ja chyba nie chcę widzieć. Wolę poczekać do następnych świąt. Bo potem się ponakręcam i będę chodzić nabuzowana przez pół roku, a tu trzeba tyle czekać;D
Ale z tego co mówisz to same dobre rzeczy w tej 2 części'D
Ja dzisiaj przeżyłam totalny zawał.legolas ma trochę za długa kiecke jak na mój gust xD ale jest go pełno dużo scen ma z ojcem,ojciec hot i ogl sprawdziły Sie przypuszczenia do tego że jest jednak z rodzaju tych chamskich elfow xD pierwsze scena i od razu drze Sie na thorina xD i siedzi rozwalony na tronie który do oparcia ma przyczepione poroze...takie około 6 metrowe xD fangirl modę on
masakra! A długi był ten filmik? to jakiś zwiastun, czy jak bo ja się nie orientuję, zazwyczaj nie oglądam takich rzeczy. Nie mogę się doczekać całego filmu, albo chociaż oficjalnego zwiastuna! Ale ze spojlerami itd to się chyba jednak wstrzymam.
Też nie wiem o co dokładnie chodziło ale wydaje mi sie że jak kupilas w usa płytę to w środku był kod i jak go wpisalas dzisiaj na stronie hobbita to moglas obejrzeć live coś na kształt making of desolation of smaug.to nie był trailer bo było zielone tło wszędzie ale wypowiedzi aktorow,reżysera itp. I pokazane dużo ujęć jak kręcili,parę razy już że zrobionymi efektami.ja tego też oczywiście nie widzualm wnioskuje po tym co wyszukalam i wypytalam na tumbrze.tam jest pelno "printskrinow" które ludzie powrzucali.chyba za parę dni będzie na youtube.ja obejrzalam jakimś cudem kawałek na dailymotion,trochę jackson gadał i był pokazany początek dwójki,zaczyna Sie rozmowa gandalfa i radagasta chyba w dol goldur czy jak to Sie tam nazywało.to już było gotowe,z muzyka i efektami.tyle że gdy kliknelam żeby jeszcze raz sue odtworzylo to film był już skasowany z powodu braku praw autorskich xp z tego co wiem to musiało być dość długie bo sam ten kawałek który ja obczailam miał ok.6 minut.